To budes delat na frezce? Jsem hodne zvedavy na vysledek, to by mohlo vypadat docela dobre. Ceka me taky uprava povrchu, i kdyz jenom dural, tak to pak zkusim taky tak.potraviny píše:Dnes se do toho pustím, koupil jsem tu gumovku na vrtačku na ten such zip. Smirek 240 a 400, jemnější tam nebyl. Pak hodím foto finále.Jen se mi nechce to dělat pod vodou s tou 400 aby tam časem nevylezla liška.
Úprava povrchu litiny
Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo, dobrý tip, dík. Ale zrovna u těch smirků, jestli si mám koupit za 8 Kč v Bauhausu s nálepkou nebo v barvách-lacích za 8 bez nálepky, ...rollfree píše:Samolepky se sundavaji horkovzduskou. Zatim jsem nenarazil na zadnou, ktera by si tak nedala rict.

Aleš Procháska
Hm, dělal jsem to na frézce s použitím emulze. Vypadá to vcelku dobře a hlavně bez dřiny 

Mám to již delší dobu a vcelku spokojen. Uchyceno ke stolu je to 3x vraťákama M10 z každé strany a vpravo tlačím další hranol imbus.šrouby M10. Tyto šrouby jsou na konci zaoblené aby závit nedělal neplechu. Možná by bylo lepší dát do těch tlačících šroubů kuličky z ložisek, zrovna jsem je neměl po ruce.
Pokud budeš mít ty hranoly kolmo frézované, nebude ti to zvedat obrobek od stolu. Je to takhle pro mě jednodušší, než dělat dlouhý svěráček.
Teď to mám navíc opřeno i radekem, protože je obrobek nižší než ty hranoly, jinak to opírám přímo o hranoly.

Pokud budeš mít ty hranoly kolmo frézované, nebude ti to zvedat obrobek od stolu. Je to takhle pro mě jednodušší, než dělat dlouhý svěráček.
Teď to mám navíc opřeno i radekem, protože je obrobek nižší než ty hranoly, jinak to opírám přímo o hranoly.