Sklo na Heat Bed
Viděl jsem, že na 3D tiskárnách je na Heat Bedu sklo připevněno svorkami. Chtěl jsem se zeptat, na co vlastně to sklo slouží? Pouze jako mechanická ochrana Heat Bedu? Je to obyčejné sklo, nebo nějaké kalené?
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
zz912.webnode.cz
Co se týče kvality skla. Obyčejné (tabulkové) sklo tloušťky 1,3 mm mi brzy prasklo.
Tisknu ABS, takže "žhavím" na ~110°C.
Teď používám 3mm tlusté sklo - staré zrcadlo a zatím je to OK.
Tisknu ABS, takže "žhavím" na ~110°C.
Teď používám 3mm tlusté sklo - staré zrcadlo a zatím je to OK.
Saupe DMT 160x280 & bf20 & 3d PMi2 & SAFAG 118
Na minulém reprapu jsem používal 4mm tvrzené sleněné desky. Při správné teplotě jde tisknout přímo na sklo a povrch je pak pěkně hladký. Momentálně tisknu zase na plyimidovou pásku na hliníkovém stole.
Existují různé testy čím to sklo čistit aby na něm plast lépe držel atd. Nevýhoda skla je horší rozvod tepla než u hliníku a svorky, které zavazí (jinak to jde uchytit jen těžko kvůli roztažnosti.
Doporučuji to sklo tvrzené ( za 4 desky jsem platil asi 500) přecijen to obyčejné může člověka ošklivě pořezat pokud praskne upadne atd...
Existují různé testy čím to sklo čistit aby na něm plast lépe držel atd. Nevýhoda skla je horší rozvod tepla než u hliníku a svorky, které zavazí (jinak to jde uchytit jen těžko kvůli roztažnosti.
Doporučuji to sklo tvrzené ( za 4 desky jsem platil asi 500) přecijen to obyčejné může člověka ošklivě pořezat pokud praskne upadne atd...