Upínací pouzdro pro kleštiny
-
Zdravím v práci teď řeším problém jak na horizontku W100 upnout drážkovací frézu průměru 32 a 36. Mám tam akorát upínací pouzdro kam upnu nástorj maximálně do průměru 28mm. Jde o toto: http://www.landsmann.cz/deprag-241491-4 ... 29657.html" onclick="window.open(this.href);return false; prý se kdysi vyráběli i větši, ale dnes se již nevyrábí a jedině prý na zakázku nehcat vyrobit což je docela raketa... Nevíte někdo kde by se to dalo sehnat? Popřípadně jak to řešíte vy? Na horizontce mám ve vřetenu morse 6. Jinak jsem horizontkář samouk poprvý jsem u toho stál až v práci nidky předtím jsem na tom nedělal a na všechno přicházím tak nějak sám systémem pokus/omyl (jsem jedinej frézař ve firmě takže mi to nemá kdo ukázat) tak pokud možno vysvětlovat jak debilovi....
nestačil by ti weldon (pro debily
to je upínač s válcovou dírou průměru stejného jako je fréza a upíná se zajišťovacím šroubem z boku, ten dosedne na vybroušenou plošku na fréze) ten je totiž výrobně daleko jednodušší a pokud to pojmeš jako jednoúčelovku bez broušení a zušlechtění tak to nevyjde draze.. případně tu frézu stočit ze 32 na 28 to je taky hodně levné řešení..

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
Nezlob se že to chci jako pro debily, ale já tam šel rovnou po vyučení a prostě většinou dkyž na mě někdo začne chrlit názvy tak absolutně nvm o čem je řeč zvlášť co se týče horizontkyRaS píše:nestačil by ti weldon (pro debilyto je upínač s válcovou dírou průměru stejného jako je fréza a upíná se zajišťovacím šroubem z boku, ten dosedne na vybroušenou plošku na fréze) ten je totiž výrobně daleko jednodušší a pokud to pojmeš jako jednoúčelovku bez broušení a zušlechtění tak to nevyjde draze.. případně tu frézu stočit ze 32 na 28 to je taky hodně levné řešení..

záleží jaká ta fréza je... nicméně víc asi nevymyslíš. .tohle je nejlevnější..
resp nejlevnější je tu drážku nedělat 32kou ale udělat ji na dvakrát menší frézou
proč to neuděláš takhle?
resp nejlevnější je tu drážku nedělat 32kou ale udělat ji na dvakrát menší frézou

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
-
teď to tak dělám protože mi nic jiného nezbejvá
ale přeci jen je to tak pohodlnější, rychlejší a ta drážak nějak vypadá 

jen bych chtěl upřesnit, že ta hlavička na kterou jsi dal odkaz je na upínací pouzdra velikost 28 a ta mají max upínací průměr 20 mm. Drážkovací frézy 32 se dělají ( dělaly ) i s morse kuželem buď s unášečem nebo i na šroub, určitě by se daly někde pokoupit ze starých zásob za prijatelný peníz.
-
jo to vím že je do max 20mm (28) tu u horizontky mám
dal jsem ji tam jen pro ilustraci aby bylo jasný co sháním
právě, že se mi na netu nedaří nikde nic najít...

Dal by se použít upínač na ER kleštiny např. http://www.i-frezy.cz/i-frezy/eshop/20- ... xER40-7711" onclick="window.open(this.href);return false; a kleština http://www.i-frezy.cz/i-frezy/eshop/20- ... na-ER40x30" onclick="window.open(this.href);return false; popř jiný průměr nebo ideálně pořídit celou sadu kleštin, ale pozor na vytažení nástroje z kleštiny 32 mm už dost velkej průměr, nebo se pokusit udělat Weldon upínač jak tu psal RaS. Odkaz na Weldon pro ilustraci http://www.i-frezy.cz/i-frezy/eshop/21- ... 32-81-7620" onclick="window.open(this.href);return false; Při výrobě toho Weldonu bych vzal nějaký hotový kužel ze starého nástroje ( výstružník, vrtací tyč, vrták atp.), na něj navařil kus lepšejší kulatiny - pozor na svařitelnost, na soustruhu upnout za kužel - vyrtat a protočit a vystružit díru, pro hezčí vzhled přetočit povrch. Na horizontce vyvrtat dva závity pro zajištovací srouby, znovu protáhnout díru výstružníkem, aby se strhly groty po závitníku - to už můžeš ručně a Weldon bude hotový. Samo že to nevydrží tolik co kupovaný profi upínač, tak bych to do kusu nehnal jako do brambor, ale jako nouzovka to stačí
Pozor na souosost díry s kuželem, aby fréza místo 32 mm nedělala např 32.5!!
Pozor na souosost díry s kuželem, aby fréza místo 32 mm nedělala např 32.5!!
ER40ka končí na 30mm nebo jsou i nějaké atypy na 32? já teď kupoval BT40/weldon32 a to je tak neskutečný hovado, že kdyby byla ER40a32 kleština že bych to vyměnil.. ale nenašel jsem