soustruznicke noze
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se někdy na nové pájené nože (myslím ty co se prodávají za dvě stovky, ne nějaký speciál co právě přišel z nástrojárny) a bude ti hned jasné, že tímhle polenem se prostě obrábět nedá, že se musí dodělat
Osobně si myslím, že tyhle nože pro normálního člověka, který nemá za zadkem nástrojárnu ani není dobře vybavený všeuměl, prostě nejsou.

Aleš Procháska
ja jelikoz neumim poradne nabrousit kudlu tak si k jezurovi koupim tohle http://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pro ... ickou.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ty nervy s blbe nabrousenyma nozema jsem si uzil az dost.
Mam to na maleho Holzzmana tak doufam ze 12x12 bude akorat. Nikde jem nenasel specifikace tech nozu.
Mam to na maleho Holzzmana tak doufam ze 12x12 bude akorat. Nikde jem nenasel specifikace tech nozu.
Soustruh Holzmann ED 400FD
jestli jsou z horšího materiálu nevím, materiálů je spousty tak to takhle ani nelze říct,ale pro mě je důležité že plátky jsou nabroušené vždy stejně správně, mají povlak a prostě s klasickým nožem se to nedá srovnat..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
A tohle je dle Tve klasifikace "klasicky nuz" nebo "platek" (kdyz je tam platek, ale letovany a ne sroubovany)?RaS píše:jestli jsou z horšího materiálu nevím, materiálů je spousty tak to takhle ani nelze říct,ale pro mě je důležité že plátky jsou nabroušené vždy stejně správně, mají povlak a prostě s klasickým nožem se to nedá srovnat..
http://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pro ... 23710.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Diky.
Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
tohle je podle mě klasický nůž s pájeným plátkem ty jsem tím myslel ..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Jasne. Takze to znamena, ze nuz s letovanym platkem ne. Kdyz uz platek, tak vymenovaci.RaS píše:tohle je podle mě klasický nůž s pájeným plátkem ty jsem tím myslel ..
Nerozumim sice tomu proc to tak je, ale beru to jako fakt.
Diky za odpoved a za trpelivost.

Naprosto nesmyslná sada.PetrT30 píše:ja jelikoz neumim poradne nabrousit kudlu tak si k jezurovi koupim tohle http://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pro ... ickou.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Čtvercový plátky nejsou zrovna vhodný na malý mašiny jako máš ty a na universální práci.
Mnohem lepší jsou nože s plátky CCMT a nebo i TCMT. Ve finále ti pak stačí na téměř všechno vnější obrábění 2-4 kudly.
Tady máš ukázku nožů vhodných na menší stroje.
Pokud bys měl zájem mohu Ti opravdu fungující držáky 12x12 udělat, chystám v brzké době zopakovat výrobu svých nožových držáků 10x10 a 10x12 tak mohu udělat i 12x12.

A budeš mít jistotu, že máš nože opravdu vhodné na malý soustruh.
Díky za odpověď.
Nejhorší je, že nevím který jsou pro mě dobré a takovéto info se hodí. Mě ty plátky připadají stejný
Soustružím většinou klasiku "železo" + nějaký ten hliník. Z čela, zpředu a vnitřek. Závity málokdy.
Rozměr držáku 12x12 usuzuji z toho, že mám klasický nůž 12x12 a podkládám ho jen 0,5mm plíškem a je přesně ve středu.
Tvoji nabídku držáků bych určitě využil. Dej pak info až je budeš dělat.
Nejhorší je, že nevím který jsou pro mě dobré a takovéto info se hodí. Mě ty plátky připadají stejný

Soustružím většinou klasiku "železo" + nějaký ten hliník. Z čela, zpředu a vnitřek. Závity málokdy.
Rozměr držáku 12x12 usuzuji z toho, že mám klasický nůž 12x12 a podkládám ho jen 0,5mm plíškem a je přesně ve středu.
Tvoji nabídku držáků bych určitě využil. Dej pak info až je budeš dělat.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Budeš pravděpodobně potřebovat dva druhy plátků, jedny univerzální a jedny na hliník. Ty "na hliník" jsou leštěné s ostrou hranou a hodí se kromě hliníku na plasty a mosaz (a dřevo). Univerzální na všechno ostatní. Jemnější rozlišení by připadalo v úvahu až kdybys od rána do večera soustružil a honil produktivitu a náklady
Negativní geometrie se tě netýká, takže vybírej z plátků s geometrií označenou jako "pozitivní 7 stupňů". Tvar asi CCMT (CCGT, ...) což je lehce zkosený čtverec. Dělají se v několika velikostech, tu vybereš podle nože. Zaoblení špičky středně velké. Později sám uvidíš, co dalšího budeš potřebovat.

Aleš Procháska
diky za osvetu.Tak ted splasit ty drzaky a mam celkem jasno.
Dik, zes to napsal. Na zaklade odkazu tady jsem po ni taky pokukoval.Engineer píše:Naprosto nesmyslná sada.
A nasel by se tam i nejaky nozik pro moji Sandru? A co za to?Engineer píše:Pokud bys měl zájem mohu Ti opravdu fungující držáky 12x12 udělat, chystám v brzké době zopakovat výrobu svých nožových držáků 10x10 a 10x12 tak mohu udělat i 12x12.
A budeš mít jistotu, že máš nože opravdu vhodné na malý soustruh.
Je prosim nejaky standard ve vysce rezne hrany nozu pro dany rozmer (10x10, 12x12mm atd.) ?
Do meho sranda-soustruhu by se dal upnout nuz o vysce i 16mm, ale osa univerzaly je nad zakladnou, na ktere lezi nuz, jen asi 11mm. Takze pokud by ten nuz 12x12 mel reznou hranu az nahore, tak uz by to bylo nad osou.
.... a v tom okamžiku kudlu upneš na frézku Fionu a zezspoda ho odfrézuješ tak, aby byl správně vysoký.rollfree píše: Do meho sranda-soustruhu by se dal upnout nuz o vysce i 16mm, ale osa univerzaly je nad zakladnou, na ktere lezi nuz, jen asi 11mm. Takze pokud by ten nuz 12x12 mel reznou hranu az nahore, tak uz by to bylo nad osou.
Koneckonců, jestli je Fiona CNC jak píšeš, snadno si při troše šikovnosti nože vyfrézuješ sám.
Teď mě Engineer prokleje, že mu lezu do kšeftu.....
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
nejdřív si ale musí nabrousit 7st (nebo kolik to je) frézku na sedlo, to se mu zase kvůli jednomu dvou nožům nevyplatí dělat 

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ani to není nutné. Sám jsem tu nedávno konzultoval samo domo výrobu nožů a nakonec jsem ty šikminy udělal kulovou frézou. Na produkci to sice není, ale těch pár nožíků jsem si tím vyrobil: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=51&t=5736&start=15. Ale teď už bych to taky dělal jinak (na pětiose
)

Aleš Procháska