Mach3 a 3D
-
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych poprosit vážené odborníky o radu ,jak dostat 3D nákres do Machu3.Používám nejnovější Mach 4 spolu s Lazycam.Jedná se mi hlavně o to ,jakou koncovku tam musím mít a jak to přetáhnout do programu.Jsem téměř uplný začatečník.3D pohledy mi kreslil člověk v Inventoru a mám také několik pohledů v modelářském souboru na modely lodí Delfship .Mám mašinu ve které bych chtěl vytvářet formy na modely lodí a nebo pozitivní kopyta.Předem děkuji Pepa
Tak tipuju ze ten model z iventoru je odeme
, co sem koukal na info o lazycamu z jejich fora tak to vypada ze je to jen 2.5D CAM takze to asi az tak skvele na ty trupy nebude. Zkusil bych (pisou to na foru ) dxf format myslim ze ten delfship by to mel umet. Na mail ti kdyztak poslu jeste par ruznych koncovek modelu puerta.
Edit: Tak inventor umi koncovky jejiz obr je v priloze kdyztak napis co by si z toho chtel ...

Edit: Tak inventor umi koncovky jejiz obr je v priloze kdyztak napis co by si z toho chtel ...
Zdravím známého z Mo-na-ka. 
Já cvičně krmím Mach datama ze Surfcamu (výstup jako FADAL). Má to tři mouchy:
1. Budeš se muset naučit základy g-kódu, protože to chce drobounké úpravy.
2. Doba obrábění bude značná, zvláště u velkých trupů lodí. Na druhou stranu, pokud plánuješ jen polystyrenová kopyta na olaminování, tak je můžeš jen rychle vyhrubovat a drobné vlnky vyřeší smirek a laminace.
3. Surfcam je perfektní (možná nejlepší
), ale rozhodně ne zadarmo.
Radek

Já cvičně krmím Mach datama ze Surfcamu (výstup jako FADAL). Má to tři mouchy:
1. Budeš se muset naučit základy g-kódu, protože to chce drobounké úpravy.
2. Doba obrábění bude značná, zvláště u velkých trupů lodí. Na druhou stranu, pokud plánuješ jen polystyrenová kopyta na olaminování, tak je můžeš jen rychle vyhrubovat a drobné vlnky vyřeší smirek a laminace.
3. Surfcam je perfektní (možná nejlepší

Radek