Hodnota rychloposuvu
Ahoj,nevíte někdo jak se v machu nastavuje hodnota rychloposuvu ?Měřil jsem stopkama že ji mám na hodnotě cca f 400,což je moc pro motory které tam mám.Pak se občas stane že motor ztratí kroky.Ještě se to nestalo při obrábění,vždycky při najíždění ke kusu nebo návratu na nulu.Nikde v machu jsem nenašel jak to nastavit.Ani v manuálu ale možná jsem moc spěchal.
rychloposuv odpovídá nastavené hodnotě v motortuning , tam si to musím odladit , mělo by se odskoušet max co to dá a pak o 20% snížit kvůli spolehlivosti ,
jen mě mach dělal jednu věc že v motor tuning jel třeba 3m/min a v praxi strácel kroky i při 2m /min
jen mě mach dělal jednu věc že v motor tuning jel třeba 3m/min a v praxi strácel kroky i při 2m /min
Tak jsem to vyzkoušel a opravdu se to nastavuje jak říkáš,tak aspoň vím další věc.Problém je že se to seká pořád,tedy asi tak jednou za den až dva.Asi to bude něčím jiným.Dráty jsem procházel a dobrý tak nevím.Každopádně to dělá občas kterákoli z os ale jen při rychloposuvu nebo velké hodnotě prac.posuvu ( f 300 ).Zkusím to ještě zpomalit.
typické chování machu , prostě ten soft je kničemu jedniné že je hezky barevný , skus EMC2 dnes už LINUX CNC to je uplně jiný level a dosáhneš stím vyšších rychlostí a 100% ní spolehlivosti . a pokud jsi nakonfiguroval mach tak EMC zvládneš taky
Já vím že se to říká.A čím dál víc si to začínám myslet taky.Zase ale nechci hned obviňovat mach když se celá mašina teprve zajíždí a odlaďuje.Koupil jsem kvůli tomu i novej počítač ale je to stejný.Jinej systém než mach jsem chtěl výhledově až se trochu naučím aspoň s tímhle protože jsem naprosto začátečník.No,vypadá to že se budu muset přeučovat aniž bych se zatím něco naučil.Tož teda poraďte co teď - Když potřebuju jednoduchý věci v 2,5D psát jen přes géčka tak jestli gravos nebo linux nebo turbocnc nebo něco úplně jiného a taky event. kde to koupit nebo stáhnout a tak.Nejlepší by byla nějaká demoverze na osahání abych zjistil jestli to zvládnu.Ten mach zatím rušit nebudu,nejlepší by bylo nějak nenásilně přesednout.
tak si stáhni live cd s ubuntu a emc , a můžeš testovat i bez instalace , jde to spustit přímo z cd , gravos je dobrý , ale musíš kněmu mít jejich desku jinak to nejede , turbo cnc je už asi moc zastaralé ,
ještě jsem kdysi dělal s : http://www.kellyware.com/kcam/" onclick="window.open(this.href);return false;
a chodilo to spolehlivě
ještě jsem kdysi dělal s : http://www.kellyware.com/kcam/" onclick="window.open(this.href);return false;
a chodilo to spolehlivě
Můžeš zkusit CDBurnerXP nebo nějaký jiný free vypalovací soft
řekl bych, že generovat pulzy z windows počítače ... principiálně jde obtížně, windows mají tolik blbinek běžících na pozadí, že to občas nestihnou.
řešení je principiálně dvojí - jiný systém, který má menší režii - nebo mezi PC a drivery dát desku, která se sama stará o pulzy (nezávisle na nespolehlivosti windows)
nebo se pletu ?
řešení je principiálně dvojí - jiný systém, který má menší režii - nebo mezi PC a drivery dát desku, která se sama stará o pulzy (nezávisle na nespolehlivosti windows)
nebo se pletu ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů