mesa 5i20 problém

Odpovědět
RaS

31. 8. 2013, 12:41

měl bych takovej dotaz jestli někdo neví v čem může být problém..
měl jsem 5i20ku která mi odešla díky provizorní elektroinstalaci, když odešla tak jsem koupil novou a pojal jsem to komplexně včetně nového pc, nechal jsem si poradit a koupil ozkoušenou verzi, která funguje (ASUS P8H61M LER 2.0 , I3 3,4GHz, 8GBit RAM, SSD disk 60GB) ubuntu se nainstalovalo v pořádku, upgrade na verzi 2.6.0 taky v pořádku nicméně jakmile dám do PCI slotu defaultně najumperovanou 5i20ku tak se krátkodobě rozsvítí zelená ledka a dvě červené trvale naskočí obrazovka vstupu do BIOSu a je to mrtvé, klávesnice nefunguje takže nemůžu zmáčknout F2 abych do toho vlezl prostě nic.. když mesu vyndám funguje vše jak má..
když mesu vrazím do starého počítače tak to funguje takže mesou to asi nebude..
když na mese přehodím Jumper EEPROM z enable na disable tak počítač naběhne ale linuxcnc nespustím neboť to píše že nejde nahrát firmware nebo tak něco..
nějaký nápad?
děkuji
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS

1. 9. 2013, 10:13

upgrade BIOSu na nejnovější verzi a pořád nic.. PCI slot s jinou deskou funguje

stále nic..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Kvako1
Sponzor fora

1. 9. 2013, 11:42

to skoušiš stou novou mesou už ? nebo stou starou ?
RaS

1. 9. 2013, 11:57

s novou i se starou to je jedno.. když dám tu novou do toho starýho compu tak to chodí, ale prostě v tom novým boardu to ani nenaběhne nic.. jakoby se tam něco s něčím hádalo..
packa

1. 9. 2013, 3:00

předpokládám že jsi vyzkoušel i jiné sloty na boardu , co vše máš strčeno v pci ?? možná ještě skusit jinou grafiku ,
co se stalo té staré mese ?? je uplně KO??
RaS

1. 9. 2013, 5:46

jinej PCI slot tam není, stejně tak tam není vůbec nic jiného strčenýho prostě se to zasekne a zablokuje a nejde vůbec nic.. nicméně ten slot s jinou kartou chodí.. grafika je integrovaná

co je s tou starou mesou nevím, prostě s ní linuxcnc nenaběhne.. pokud se chceš pokusit ji opravit můžu ti ji poskytnout.. nebyla u ni oddělovací karta a došlo ke zkratu šponou :D od té doby už to nenaběhlo.. jestli se zkratovalo 5V nebo 24 z jiného okruhu nevím.. nicméně donutilo mě to kompletně předělat elektroinstalaci.. člověk si říká, že na ty věčné pokusy a předělávání drátů to bude OK a pak že se to jednou předělá až to bude komplet odladěný.. a už to tak zůstalo až do teď..
rollfree

1. 9. 2013, 8:02

A co takhle sdilene IRQ?
Casto se to da nastavit v BIOSu.
Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
RaS

1. 9. 2013, 8:52

to jsem si taky myslel.. nicméně v tom biosu nic jako IRQ prostě není.. z biosu jsem vyzkoušel snad cokoliv.. přímo nějaký nápad jak se to v těch novejch biosech jmenuje? tam je všude auto.. dokonce jsem dával všude všechno vypnout a stejně nic..
neo

5. 11. 2013, 9:15

to: RaS
Jakou použiješ oddělovací kartu?
Thomeeque

5. 11. 2013, 9:22

RaS píše:co je s tou starou mesou nevím, prostě s ní linuxcnc nenaběhne.. pokud se chceš pokusit ji opravit můžu ti ji poskytnout..
Já bych se jí případně ujal.. :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
RaS

5. 11. 2013, 9:22

mám tam 3x 7i42
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“