No myslím, že je to poněkud na ho...
Broušení toho hranolu je možný rozumně jen na čele, tedy pokud otupíš a oštípneš hřbet musíš odbrousit celkem velký kus materiálu než se dostaneš na "zdravý maso" Navíc tohle uchycení "hranolku" je celkem dost náročný. Pokud to neutáhneš na krev tak, ti ten hranolek bude s vysokou pravděpodobností klouzat v tom lůžku dolů když kapku víc zabereš do masa (nevšimnul jsem si, že by to tam mělo nějaký zachycení řezný síly opěrkou vespod). A to nejhorší je že ta montáž je velmi rozměrná a přitom i poměrně málo tuhá, když budeš chtít točit malej průměr mezi hrotama což je celkem běžná hodinářská práce pokud se nepletu

, tak se špičkou nože možná ani nedostaneš k obrobku u hrotu. Tohle není kudla na jemnou práci....
Ale abych ten princip jen nehaněl tak se opravdu velmi dobře hodí a taky používá při obrábění dřeva, kde se nestává, že bys výrazně opotřebil hřbet kudly, ale jen se prostě otupí řezná hrana, kterou jde lehce obnovit líznutím čela a jede se dál. V hromadný výrobě dřevěných soustružených tvarových součástek se tento typ nože používá velmi často (profilový tangenciální nůž), ale v kovovýrobě potažmo v jemném obrábění to až na čestné vyjímky (existují, tedy spíš existovaly takto řešené speciální závitové nože a popř. různé tvarové zapichováky či upichováky) není moc ideální řešení.
Broušení se u týhle kudly nevyhneš stejně jako je tomu u broušení běžných radeko či TK nožů a představa, že Ti budou takový dvě kudly z odkazu stačit na vše co děláš je velmi nepravděpodobná.... nemluvě o tom, že ten řezný hranolek asi nezeženeš v např. TK provedení.
Vybrušování tvarovýho nože v podélným profilu je už vůbec šílenost.... to je jen na drátořez a to není nic levnýho.