chuťovka pro znalce Linuxcnc

RaS
Příspěvky: 8593
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

7. 11. 2013, 2:06

fupe píše:zkousim s tim jezdit na virtualnim stroji a vsechny hodnoty sedej.
podivej se jestli sedi hodnoty axis.0.joint-pos-cmd vs jog-counts x jog-scale. zacinal sem v nule, takze je to bez offsetu.

mpg kolecko nedela nic jinyho, nez ze meni podle otaceni hodnotu joint-pos-cmd (motor-pos-cmd) ktera pak jde dal do stepgenu, kterej si ridi rozjezdy atd.
to znamena ze by melo byt jedno jestli jezdis sipkama nebo koleckem. Zkousel sem menit i hodnotu jog-counts skokove (nekonecne rychly otaceni koleckem) a stejne to jede podle rampy na stepgenu.
nevidim zadnou souvislost proc ti to blbne.....
M
mě to takhle chodí i na skutečném stroji, ty čísla seděj naprosto přesně, to má přímou souvislost s hodnotou polohy a ta prostě s tím mpg sedí, takže linuxcnc načte stejnej počet pulzů jako vytvoří mpg ale pulzů servu pošle jinej počet.. a nebo některý nějak "zmršený" že se prostě ztratěj.. dokonce jsem na servodriveru vypnul i filtr takže by měl číst uplně vše i případné kratší pulzy nebo rušící špičky a je to stejné..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
CZ_Pascal
Příspěvky: 870
Registrován: 14. 1. 2008, 8:24
Bydliště: Brno

7. 11. 2013, 7:24

RaS píše:
CZ_Pascal píše:
RaS píše:..... připadá mi to že je to závislé na rychlosti otáčení toho MPGu....
Právě proto jsem chtěl at skontroluješ nastavení modu toho MPG jestli není náhodou v rychlostním modu (od kterého bych očekával že se takhle divně může chovat)

(ale klidně vyzkoušej ještě dalších sto jiných věcí - není vhodné jít hned na první pokus k pravděpodobné příčině.... :wink: )

takže všechny osy to maj nastaveno stejně v defaultu na 0, axis.0(1,2).jog-vel-mode 0 ověřeno tím to není.. ani jsem nevěděl že tam takovej nějakej parametr je..
:cry: ... škoda. Jsem se těšil že aspoň něco bude mít snadné řešení. Nezbývá než "laborovat" dál.
RaS
Příspěvky: 8593
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

7. 11. 2013, 8:27

už jsem na to asi přišel :D
aneb ráno moudřejší večera..
když MPG generuje správně Linuxcnc taky generuje správně a přesto chodí víc pulzů tak logicky se tam musejí dostávat až za výstupem z mesy a tedy linuxcnc o tom nemá ani páru a tváří se že to chodí tak jak má.. takže když jsem dal počítat pulzy zpátky tak to taky sedělo
vyměnil jsem i kabel k MPGu a pořád to samé.. všechny kabely jsou stíněné a vnější kabeláž to nedělá, s největší pravděpodobností to dělaj krátké kablíky od konektorů pro externí kabeláž na vstupy do mesy, neboť pokud jsem kablík (cca 50cm) vypletl s kabeláže kde byl asi v souběhu s kablíkama co vedou od oddělovací desky do konektoru kde je připojenej driver a hodil ho v rámci možností venkem tak se ta chybovost podstatně snížila.. zkusím to nějak přeházet a pozemnit extra i tyhle krátké kablíky a uvidíme.. když jsem měl původní kabeláž rozcuchanou tak to nedělalo, teď jsem to učesal a předělal a už to chybuje.. nicméně stejně nechápu proč jen v režimu 0,01mm a ne i 0,1 a 0,001
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“