nerezová deska
Jen pro zajímavost a možná pro inspiraci ostatním. V práci se začalo občas dělat z nerezu pro zákazníky v DE a je zajímavé, že nákup vstupního materiálu firma bere v DE někde v Regensburgu. Veškerý matroš tam vyjde o 1/3 až 1/2 laciněji jak v Cz.
A to si nedělám prd.l. Po 3 objednávce je vše fakturou a přivezou grátis. Samozřejmě při větším množství.
Než se dostanete k těmto podmínkám, jsou i dopravci co to svezou z Regensborgu za 3 litry.
A to si nedělám prd.l. Po 3 objednávce je vše fakturou a přivezou grátis. Samozřejmě při větším množství.
Než se dostanete k těmto podmínkám, jsou i dopravci co to svezou z Regensborgu za 3 litry.
To je myslím obecně známá věc.Čechy ( a moraváky ) musí všichni milovat,počínaje mob. operátory přes výrobce energií až po ten materiál.Jo a třeba potraviny...Když jedu okolo hranic s rakouskem,vždycky si tam nakoupím-když už to není levnější tak je to aspoň o dost kvalitnější.
JJ pravda pravdoucí, zrovna jsem se vrátil z klasického domacího nákupu. Jezdím z Liberce do žitavy, mám to 60 km tam a zpět. V průměru tam nechávám jednou za 2-3 týdny 130-160 Eček. Jídlo kvalitnější, chutnější, ale i líp zabalené. Stalo se mi asi tak 3x za 3 roky co tam jezdím že jsem třeba obal od platkových sýrů nebo od šunky roztrhnul jinak než se má. U nás je to pravidlem že chytnu za roh a obal se utrhne uprostřed
O celkově uklizenějším obchodě, o prázdných obalech v regálech, o stojících paletách s nerozbaleným zbožím atd o tom raději žádná. To tam prostě neznají. Tam navezou paletu se zbožím do uličky a hned jsou u toho dvě prodavačky a jedou. Prostě jiný level.

Je to tak.Třeba Penny u nás je spíše skládka odpadků než obchod.Vím že se vzdaluji tématu ( desku pořád sháním ) jen mi teď došlo jestli jsem se nějak nedotkl " potraviny ".Já vím že prodávat u nás potraviny,pokud nejsi řetězec a nemůžeš vydírat jak dodavatele tak zákazníky není med.O to víc držím palec těm menším.
Nedotkl, jako potraviny jsem se registroval v době když jsem vlastnil ještě vcelku velkou prodejnu potravin.karelsklo píše:Je to tak.Třeba Penny u nás je spíše skládka odpadků než obchod.Vím že se vzdaluji tématu ( desku pořád sháním ) jen mi teď došlo jestli jsem se nějak nedotkl " potraviny ".Já vím že prodávat u nás potraviny,pokud nejsi řetězec a nemůžeš vydírat jak dodavatele tak zákazníky není med.O to víc držím palec těm menším.

Prodej jsem uskutečnil, že jsem dostal vcelku slušnou nabídku práce a zároveň živnostníka co si tu moji prodejnu vždy přál.