profi3Dmaker
na Z je trapez a vytápěny prostor nema
Jsem docela zvědavej jak to bude tisknout a jak se bude dobře tiskárna ovládat. Co jsem zatim koukal při školeni prodejce tak nejslabší článek bude asi ovládaci soft který mi přijde tak trochu nedodělaný. V základu je tryska 0,3 myslíte že má smysl řešit trysku 0,5?.. mám v plánu tisknou hlavně různé krabičky a držáky do velikosti A4... spíš menší.
Jsem docela zvědavej jak to bude tisknout a jak se bude dobře tiskárna ovládat. Co jsem zatim koukal při školeni prodejce tak nejslabší článek bude asi ovládaci soft který mi přijde tak trochu nedodělaný. V základu je tryska 0,3 myslíte že má smysl řešit trysku 0,5?.. mám v plánu tisknou hlavně různé krabičky a držáky do velikosti A4... spíš menší.
Mě to zaujalo jen díky té krabici, pokud je tam jen na okrasu.... Mimochodem na té fotce rozhodně trapézy nevidím, to vypadá jako metrická m8.... No a "cena na dotaz" je taky vtipná.
Co se týká trysky tak menší průměr neznamená nutně lepší kvalitu, zato znamená spolehlivě větší odpor proti vytlačování materiálu (pomalejší tisk) a větší šanci na ucpání... Jako optimum se mi osvědčilo 0.4mm.
Pokud by to mělo elektroniku a motory venku a prostor temperovaný, bylo by to hned o něčem jiném.
Co se týká trysky tak menší průměr neznamená nutně lepší kvalitu, zato znamená spolehlivě větší odpor proti vytlačování materiálu (pomalejší tisk) a větší šanci na ucpání... Jako optimum se mi osvědčilo 0.4mm.
Pokud by to mělo elektroniku a motory venku a prostor temperovaný, bylo by to hned o něčem jiném.
už cena za EASY3DMAKER je děsivá , a kvalita tam není nic moc je to stejné jak prusa a podobné a rádoby PROFI řada je jen jinak zadeklovaná cena easy : http://www.copycz.cz/product/3d-tiskarn ... dmaker/175" onclick="window.open(this.href);return false;
ty brdo ted čumím na profi3D maker to je řacha : 83 900 CZK
ty brdo ted čumím na profi3D maker to je řacha : 83 900 CZK
tiskárna je už koupena
penize neřeším bo platí firma 
stou M8 jsi mě trochu znejistěl ale mam pocit ze jsem tam viděl trapez... v pondělí se kouknu. Přiznám se že jsem ji před týdnem přivezl a vůbec jsem neměl čas jí zkoumat natož jí zapnout a tisknout
jakým modelem mám začít zkoušet? kostka?
má smysl v CADu modelovat výplně nebo je nechat na tiskárně?

stou M8 jsi mě trochu znejistěl ale mam pocit ze jsem tam viděl trapez... v pondělí se kouknu. Přiznám se že jsem ji před týdnem přivezl a vůbec jsem neměl čas jí zkoumat natož jí zapnout a tisknout

jakým modelem mám začít zkoušet? kostka?
má smysl v CADu modelovat výplně nebo je nechat na tiskárně?
Přijde na to čemu říkáš výplně :0) Pokud tím myslíš podporu, tak záleží co umí ten SW.. Navíc pokud to má nějaký použitelný kód (ne něco až moc specifického, tak bych klidně vyzkoušel i jiné aplikace na generování programu. Dělat podporu ručně v cadu má smysl tam kde ji chci "jen někde". Třeba jí takhle řešil čepy u článků řetězu (program tam cpal zbytečně podporu i do dutin)...
Ty m8 vidím na té fotce z odkazu třeba je realita lepší.
Ty m8 vidím na té fotce z odkazu třeba je realita lepší.
myslim výplně u dutin. jestly nebude lepší je namodelovat a tisknout vše jako plné stěny. také jsem už přemýšlel nad změnou softu, ale nejdřív počkám až na zkušenosti s tvorbou programu a následnou tvorbou Gkodu. Když jsem se bavil s prodejcem tak jsem mezi řečí pochopil že mají problémy se softem a hlavně tvorbou G kodu. uvidíme
sám jsem zvědavej jak to dopadne
mimochodem zitra mi přivezou tuto chutovku http://www.objet.cz/3d-tiskarny-objet/objet-desktop" onclick="window.open(this.href);return false;
znáte nekdo? mate nekdo?

mimochodem zitra mi přivezou tuto chutovku http://www.objet.cz/3d-tiskarny-objet/objet-desktop" onclick="window.open(this.href);return false;
znáte nekdo? mate nekdo?

Výplně dutin hmm ale jakých dutin. Myslí se tím podpora nebo výplň modelu jako rakového? Pokud to má nějaký rozumný FF tak by se dala použít nějaký z alternativních programů na generování kódu. Pokud za to chtějí skutečně 90k tak potěš koště...
Ta nová tiskárna tiskne "inkjet" technologií z plastu vytvrzovaném uv zářením, zajímalo by mě jaké to má provozní náklady a náklady na materiál.
Navzdory reklamě není obvykle výsledek funkční díl, ale jen model.
Ta nová tiskárna tiskne "inkjet" technologií z plastu vytvrzovaném uv zářením, zajímalo by mě jaké to má provozní náklady a náklady na materiál.
Navzdory reklamě není obvykle výsledek funkční díl, ale jen model.
takže objet už mam nainstalovaný a cena mat je 9.2kč za g a 3.5kč za g podpora. Pro zajímavost uvádím že vypnutí mašiny stojí cca 300g mat. který se musí vypustit ze systému. Mašinu na radu technika nechám stále zapnutou a budu doufat že nevypadne proud který je důležitý pro vakuovou pumpu která drží mat. v tryskách.
profi3dmaker má na ose Z trapez. Bohužel nestíhám ji zapojit ale snad tento týden to dám
Nemáte typ na hezké vánoční ozdoby? Jo a s úsměvem na rtech jsem zjistil že ji prodává alza
ted jestě si tam moct koupit rohlíky a česnek a budu spokojený 
profi3dmaker má na ose Z trapez. Bohužel nestíhám ji zapojit ale snad tento týden to dám