výroba atypického závitníku.

koudyxxx

13. 11. 2013, 8:45

Tak teď to trochu nechápu já :) POM-C vydržej daloko menší teplotu než se začal deformovat než PA66. a dle tribon.cz je PA66 dražší jak POM-C. nebo máte levnějšího dodavatele?
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

13. 11. 2013, 8:55

A nemohl to být PA66GF vyztužený skleněnými vlákny? Tomu by vyšší cena i menší deformace za zvýšené teploty odpovídala. Ale ten zase nejspíš nemůže dostat potravinářský atest.
Aleš Procháska
koudyxxx

13. 11. 2013, 8:59

to je také možné to se ještě musím zeptat. Ze sousední firmy jsme si totiž nechali udělat vzorky a pak jsmeje teplotně zatězovali a to co mělo být pa66 dopadlo lépe. Ale je možné že dopadlo lépe. každopádně ten plat musí krátkodobě cca 5-10 s vydržet teplotu kolem 140°C což je teplota osoušeče při vyfukování. budeme muset asi udělat lepší dlouhodobější test aby jsme viděli jak se to chová.
RaS

13. 11. 2013, 9:04

kdyžtak to bude ty ruce rovnou balit do igelitovejch rukavic :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
koudyxxx

13. 11. 2013, 9:23

No to je teď jedno :) Rád bych se vrátil k původnímu tématu. Má ještě někdo ochotný zkušenosti s výrobou výše uvedeného závitníku který by byl levnější než cena kterou jsem uváděl, ale natolik přesný aby mi všude nechcala voda :D
RaS

13. 11. 2013, 9:59

levnější než to co poradil Packa asi nic neseženeš, soustružníka kterej ti vytočí závit M18,5x1 seženeš v okolí asi snadno.. a nařezat si to můžeš malým kotoučkem z nějaké mikrobrusky.. na plast omezeně dlouho i na měkké kovy to bude fungovat.. já si takhle třeba dělal závitník M11x1,5 z motorovejch šroubů (závitník sice koupit lze, ale tohle bylo hned a fungovalo to) nicméně pokud budeš zásobovat celé Rusko tak přece není problém koupit závitník za dva tisíce ne? to těsí závit? tam není nějakej O kroužek, těsnění nakonci?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
jova
Kontaktovat uživatele:

13. 11. 2013, 10:00

Nevím jak to máš celé vymyšlené, ale když jsem se koukal na ten výkres http://www.neoperl.com/downloads/CH_TJ.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; tak bych to spíše vyděl na nějaký mezikus točený na automatu z té mosazi a závit řezaný rotačně. Jsou tam dost přesný požadavky na otvor pro O kroužek těsnění ... závit ti to udrží i když bude pomalu o půl milimetru větší, tam bych problém neviděl.
koudyxxx

13. 11. 2013, 10:26

samozřejmě že není problém si koupit závitník za 3 litry, ale když lido poradí kde a jak ho sehnat levněji tak proč ne.

U perlátoru máme vyzkoušené že díra 18.75+-0.1 je bohatě dostačující. samozřejmě to těsní kroužek a ne závit :) to jsem bral moc extrémní stav ;) každopádně ten kroužek skoro není potřeba jelikož to drží jen atmosferický tlak, takže tam ta přesnost ve skutečnosti není zas tak horká ;) Až bude vše hotové mohu sem dát jak celé zařízení vlastně funguje ;) společne s rendery zařízení
koudyxxx

14. 11. 2013, 1:54

Tak nakonec jsem se dostal na cenu 1350 za kus :twisted: . od pana Kopečka ( http://www.kopecek.estranky.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; ). Což už mi příjde vcelku adekvátní cena. Nebo co si o tom myslíte?
koudyxxx

14. 11. 2013, 2:03

jova píše:Nevím jak to máš celé vymyšlené, ale když jsem se koukal na ten výkres http://www.neoperl.com/downloads/CH_TJ.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; tak bych to spíše vyděl na nějaký mezikus točený na automatu z té mosazi a závit řezaný rotačně. Jsou tam dost přesný požadavky na otvor pro O kroužek těsnění ... závit ti to udrží i když bude pomalu o půl milimetru větší, tam bych problém neviděl.
mosazné to každopádně být nemůže jelikož je to další kus navíc a požadavek je aby pohledová strana byla černá, což znamená že by se mosazný díl musel ještě lakovat a to taky nevydrží věčně. nehledě na to že bych zas musel pracně od výrobce shánět že je barva nezávadná atd. a hlavně by se to nelíbilo vedení protože každý kus na víc něco stojí :)
Odpovědět

Zpět na „dalsi“