frezka na vypenene PVC dosky (komatex, ongrofoam, atd...)
Zdravím Vás, chcel by som poprosit o radu ake frezky pouzivat na vyrezavanie dielov z ongrofoamu, pripadne podobných dosiek . Hrubka 1,2,3,4 mm. Chcel by som robit modely domcekov . frezku by som upinal do proxxona IBS/E (5000-20 000 ot/m ,set obsahuje kliestiny 1 až 3,2 mm),maximalny posuv frezky mam 20mm/sekunda. Budem sa snazit hladat informacie dalej aj na internete,ale ak by mi niekto poradil bol by som velmi vdacný.Islo by mi hlavne o to aby ostavala frezovana hrana v ramci moznosti pekne hladka. Dakujem
koukni tady http://cncshop.cz/frezy_c" onclick="window.open(this.href);return false; , 826 by ti měla stačit, případně 818-ka
běžně tím zpracovávám desky pro reklamu až do 10 mm
běžně tím zpracovávám desky pro reklamu až do 10 mm
Koli zachovaniu ostrich uhlov pre otvory v modeloch (okna ,dvere atd..) by sa nedala pouzit aj gravirovacia freza? napr. 0,1mm 10° ?? Pri rezani 2 mm frezou ostava polomer zaoblenia 1 mm .... potreboval by som co najmensi. Nemate s tym niekto skusenost? dakujem
když použiješ gravírovací frézu tak taky nebudeš mít ostrej roh.. resp jedině tak do papíru.. když máš desku silnou 4mm jak píšeš tak ti to udělá roh do konusu.. a bude to ještě horší než 2kou frézou..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
si to nakresli a uvidíš.. mimochodem kdo dělá gravírovací frézy s vrcholovým úhlem 10st? já jsem viděl vždy tak od 30ti stupňů.. já osobně si nedokážu představit vyřezávat gravírovací frézou něco z 2ky materiálu.. to bych to spíš jel 2kou všechno a jen rohy dojel něčím menším.. ale mé zkušenosti s gravírováním jsou minimální..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
tyhle foamy jsou hodně dobře obrobitelný, a pokud chceš roh, tak klidně i 0,4mm frézku.
Pak máš poloměr 0,2mm což je skoro ostrý úhel a u domečků v tom něřítku tu bude nepoznatelný.
Sice jich pár políámeš, než chytneš grif, ale jde to. Vezmi 818 z cnc-shopu. Jediný blbý, že má je krátká, takže cca 1,5mm. Nevím, jak velký modely se chystáš dělat, ale na okna a dveře by to mohlo stačit. U průměru 0,6 už jsi na hloubce 6mm, což je u modelu zeď tlustá 60cm (tedy pokud ještě umím počítat)
Ještě je otázkou, zda to tvůj strojek zvládne, já už točil i průměrem 0,2mm. Byl to děs, ale povedlo se. A nebyl to plast, ale celkem tvrdej přírodní materiál (Ořech Tagua)
držím palce, uvidíš, půjde to, časem
Pak máš poloměr 0,2mm což je skoro ostrý úhel a u domečků v tom něřítku tu bude nepoznatelný.
Sice jich pár políámeš, než chytneš grif, ale jde to. Vezmi 818 z cnc-shopu. Jediný blbý, že má je krátká, takže cca 1,5mm. Nevím, jak velký modely se chystáš dělat, ale na okna a dveře by to mohlo stačit. U průměru 0,6 už jsi na hloubce 6mm, což je u modelu zeď tlustá 60cm (tedy pokud ještě umím počítat)
Ještě je otázkou, zda to tvůj strojek zvládne, já už točil i průměrem 0,2mm. Byl to děs, ale povedlo se. A nebyl to plast, ale celkem tvrdej přírodní materiál (Ořech Tagua)
držím palce, uvidíš, půjde to, časem
no přece já sám...RaS píše:...mimochodem kdo dělá gravírovací frézy s vrcholovým úhlem 10st?...
teda, chodím si brousit ke kamarádovi, co má brusku, ale upřímně, 10st, je o ničem, stejně to brousím několikrát, než to bere materiál.
IMHO tak kolem 15st je to minimální optimum, co je pod 10st je o ničem, nic to nevydrží, a za tu námahu to nestojí