Prosim pomoct MACH3 cnc plasma dxf na g kod
mam domadelanou cnc plasmu a ovladam ji programem mach3 v nem si nactu g kod a funguej to super, jenze ted bych potreboval nakej vykres z autocadu, corelu, atd vypalit takze potrebuji ten vykres (pripona A) predelat do g kodu kde budou ty trajektorie co to reze a kdy to jen popojizdi (pripona B). muzete poradit jak to co nejjednoduseji udelat popripade nakej programek co by to udella nak sikovne za mne . zkousel sem lazy ale absolutne nechapu jak tam pridam ty trasy co chci rezat ¨mockrat diky za pomoc.
Prosim pomoct MACH3 cnc plasma dxf na g kod
Na to slúži SheetCam.
DXF vložíš do SheetCam-u , tam si vybereš proces rezania plazmou konkrétne pre Mach3 , ponadstavuješ rýchlosti , čas pozdržania potrebný na prestrelenie materiálu a vygeneruješ G kód.
Potom otvoríš Mach3 nájdeš ten vytvorený G kód a mašinu z plazmou pustíš.
DXF vložíš do SheetCam-u , tam si vybereš proces rezania plazmou konkrétne pre Mach3 , ponadstavuješ rýchlosti , čas pozdržania potrebný na prestrelenie materiálu a vygeneruješ G kód.
Potom otvoríš Mach3 nájdeš ten vytvorený G kód a mašinu z plazmou pustíš.
no takhle to chapu taky ale prave mi to nejde potreboval bych nakej program kde nakreslim linku kludy to pojede a palit to nebude pak kliknu na ten vykres a oznacim nakym prichycenim to co chy rezat . docela se mi to podarilo v lasycam ale furt to neni ono a rozhodne to nebylo jednoduche. chtel bych neco ozkouse poprpipade nekoho kdy by mi stim poradil pomohl ..
-
- Kontaktovat uživatele:
Gekon píše:Prosim pomoct MACH3 cnc plasma dxf na g kod
mam domadelanou cnc plasmu a ovladam ji programem mach3 v nem si nactu g kod a funguej to super, jenze ted bych potreboval nakej vykres z autocadu, corelu, atd vypalit takze potrebuji ten vykres (pripona A) predelat do g kodu kde budou ty trajektorie co to reze a kdy to jen popojizdi (pripona B). muzete poradit jak to co nejjednoduseji udelat popripade nakej programek co by to udella nak sikovne za mne . zkousel sem lazy ale absolutne nechapu jak tam pridam ty trasy co chci rezat ¨mockrat diky za pomoc.
Ahoj, já používám sheetcam, kde klidně mohu exportovat z corelu X3 jako plt format. V sheetcamu si nastavim najezd, rezani vnitrek vnějšek, propal, rychlosti a vygeneruji gcode. Funguje prefektně. Já řeším zase jiný problém, Mám plazmu hnanou řemeny, nevím jak ji ženeš, jestli néž řemeny, hřeben, či šroub. Já jsem zvolil řemen pro zvýšení rychlosti pohybu, ale problém je ten, že při mikrokrokování dělá hořák ve výsledku poměrně schodky, malé schodky, řez není hezký jako když jedu rukou. Tento třepavý pohyb vychází z motorů, když krokují, vůbec nevím čím to je. Zkoušel jsem na driverech i ubrat proud, chod byl hladší, ale nemohu již jit s proudem níž i tak mám nastavený proud již 1,5A aměl bych mít 3A. Rozřepaný pohyb je jak při 3200 krocích na otáčku tak i při 25000krocích na otáčku. Doma mám CO2 laser, který má drivery na krokáč nastavené na 2500 kroků na otáčku a chodí úplně nádherně hladce. Domnívám se, že problém je v tom co chodí a jak chodí na LPT, že zde pulzy chodí v rozdílných časech a tím dochází k třepání, respektive schodkování. Nevíte ?
chcel by som zareagovat
stiahol som SheetCAM z
http://www.sheetcam.com/downloads" onclick="window.open(this.href);return false;
lenze pri operaciach nemam ponuku PLASMA
mam tam len :
MILL
DRILL
V CUTTER
TAPING HEAD
RIGID TAP
THREAD MILL
nevie mi niekto poradit v ktorej verzii SheetCAM-u je aj plazma
alebo preco ju tam nemam
dakujem za ojasnienie
stiahol som SheetCAM z
http://www.sheetcam.com/downloads" onclick="window.open(this.href);return false;
lenze pri operaciach nemam ponuku PLASMA
mam tam len :
MILL
DRILL
V CUTTER
TAPING HEAD
RIGID TAP
THREAD MILL
nevie mi niekto poradit v ktorej verzii SheetCAM-u je aj plazma
alebo preco ju tam nemam
dakujem za ojasnienie