Kde roste lineární vedení
Chce někdo koupi kolmostní válec? Tady je na AUKRU.
http://www.aukro.cz/item167048368_meric ... mosti.html
Cena je slušná, na fotce vypadá dobře.
http://www.aukro.cz/item167048368_meric ... mosti.html
Cena je slušná, na fotce vypadá dobře.
docela dost se tady napsalo o lineárním vedení, ale nikdo nepíše jaké předpětí , jaké třídy přesnosti a jaké třídy zatížení používáte, např hiwin má tři třídy předpětí vozíku a pět tříd přesnosti, docela by mne zajímalo co kdo používáte.
podle mne je to i hlavní problém u nákupu z druhé ruky, jak jednou vyndáte vozík z krabičky už to nikdy nikdo nezjistí, ebay mohu doporučit 9 nákupů z deseti je v pohodě
podle mne je to i hlavní problém u nákupu z druhé ruky, jak jednou vyndáte vozík z krabičky už to nikdy nikdo nezjistí, ebay mohu doporučit 9 nákupů z deseti je v pohodě
Příspěvky o měření a fíglech nastavování mne zaujaly a jsou velice poučné.
Ráda si je čtu a pomáhají mi při ůvahách jak udělat vlastní první CNC.
Nutně jsem si ovšem vzpomenula na různé situace,například :potřebuji odvézt auto do servisu a nemám jiné pojízdné auto...osciloskop bez jiného osciloskopu se nastaví obtížně...výroba dílů na soustruh se bez jiného soustruhu asi neobejde a s frézkou je zcela obdobná situace...
Stejně se do stavby nadšenci pustí a první stroj byl bezpochyby kdysi dávno vyroben. -asi "vypilován a oškkrábán" ručně...
Nelajte mi příliš není to kritika tisícinek,ale obdiv.
Ráda si je čtu a pomáhají mi při ůvahách jak udělat vlastní první CNC.
Nutně jsem si ovšem vzpomenula na různé situace,například :potřebuji odvézt auto do servisu a nemám jiné pojízdné auto...osciloskop bez jiného osciloskopu se nastaví obtížně...výroba dílů na soustruh se bez jiného soustruhu asi neobejde a s frézkou je zcela obdobná situace...
Stejně se do stavby nadšenci pustí a první stroj byl bezpochyby kdysi dávno vyroben. -asi "vypilován a oškkrábán" ručně...
Nelajte mi příliš není to kritika tisícinek,ale obdiv.
Kopi.: nebo mimozemstan?Kopi. píše:Jen tak mimochodem - pavloxy, to je nějakej vtip, a neb jste opravdu žena a chcete si postavit CNC?

Prichy
Ahoj, patrim do kategorie procitacu fora a nadsencu pro stavbu vlastniho CNC. Ale k veci : Je lepsi na vodici tyce pouzit kulickovy nebo kluzny domecky ? A jak je to s vuli ? asi budou lepsi kulicky (mensi treni), ale 8 kil za jeden domecek u matisu mi prijde dost (jsem student). Predem dik
Kluzné futra mohou být i na tyčích z "bláta", ale kuličkové domečky jsou schopné do měkkého materiálu tyčí vypěchovat svoje dráhy, protože opěr je bodový. Z "hotových" průměrů na tyče lze doporučit tyčovinu, co se používá na hydraulicé pístníce. Ta je dokonce i chomovaná.
Urcite kulickove, ale vyzaduje to alespon kalenou tyc. Jinak mozna by to chtelo podivat se po vice distributorech nez jenom u matisu. Jo a ja osobně bych tam nerval zadnou Čínu, tím myslím Čínu a Taiwan. Kdyz to mas na jeden stroj, tak bych šel trochu do kvality a připlatil si par korun navic, než vydrtit cenu a mit tam potom nejakou sracku.pipa píše:Ahoj, patrim do kategorie procitacu fora a nadsencu pro stavbu vlastniho CNC. Ale k veci : Je lepsi na vodici tyce pouzit kulickovy nebo kluzny domecky ? A jak je to s vuli ? asi budou lepsi kulicky (mensi treni), ale 8 kil za jeden domecek u matisu mi prijde dost (jsem student). Predem dik
ahoj, nechce se mi zakládat nový vlákno, tak sem : na ebayi sem koupil vozejky na lineární vedení, ale nějak sem nedomyslel kde na to ptm seženu vhodný kolejnice.Vozejky typ IKO LWH20C1BT1HS1, v příloze obrázky. Jde mě o to, jestli by se k nim dali použitý koleje od teatechniku serie HG. díky
www.tc-pipa.wz.cz