Kúpim prevodník Sinus Cosinus-TTL signal-nastavenie
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
-
trxtechnologies
Dobrý den kúpim prevodník zo Sinus Cosinus na TTL signál. niečo ako toto: http://www.motrona.com/sincos.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) trxtechnologies dne 7. 3. 2014, 6:47, celkem upraveno 1 x.
Matúš
-
trxtechnologies
Konkrétne potrebujem pripojiť rotačný encoder Heidenhain RON 255 k Mefi 859 dual. Privítam všetky dobré nápady 
- Přílohy
-
- ron-255.pdf
- (416.94 KiB) Staženo 149 x
Matúš
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
http://www.ebay.com/itm/HEIDENHAIN-EXE6 ... 35bcd33e61" onclick="window.open(this.href);return false;
Muzes koupit jak novy tak pouzity. Ebay je toho plny.
RADE
Muzes koupit jak novy tak pouzity. Ebay je toho plny.
RADE
Naposledy upravil(a) Radek-B dne 17. 12. 2013, 10:06, celkem upraveno 1 x.
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
-
trxtechnologies
Dakujem za radu , a potrebujem presne tento HEIDENHAIN EXE602E ? ak sa nenájde na Slovensku a v Čechách kúpim z ebay, chcel som iba podporiť lokálnu ekonomiku 
Matúš
Nevím nic o Heidenhain RON 255 ani Mefi 859 dual (a z toho PDF toho moc vyčíst taky neumim), ale pokud jde jen o to změnit tvar těch sínusovek na obdelníky, tak to je celkem brnkačka, jednoduchý obvod z pár součástek zanedbatelné ceny.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Je to trošku složitějšíThomeeque píše:Nevím nic o Heidenhain RON 255 ani Mefi 859 dual (a z toho PDF toho moc vyčíst taky neumim), ale pokud jde jen o to změnit tvar těch sínusovek na obdelníky, tak to je celkem brnkačka, jednoduchý obvod z pár součástek zanedbatelné ceny.
Podívej se jak funguje resolver
Musíš udělat z jedný sin/cosínusovny tisíce přesných obdélníčků na jednu otáčku hřídele a to dostatečně rychle a přesně.
Z resolvéru leze analogový signál, který odpovídá absolutnímu natočení hřídele. Přesnost je daná pouze mechanickou konstrukcí cívek a řídicí jednotkou.Thomeeque píše:AhaKouk jsem na resolver a už chápu vstupní sin/cos, jaká je specifikace těch obdélníčků?
Ta pomocí přesných AD převodníků změří napětí a z rovnic pro sin/cos vypočte úhel natočení.
Pokud jsou potřeba fázově posunuté impulzy jako z enkodéru, tak počítač vygeneruje impulz, když se hřídel pootočí o zadaný úhel.
Při vyšších otáčkách a rozlišení je celkem dost výpočtů za vteřinu
Naposledy upravil(a) picom dne 18. 12. 2013, 3:19, celkem upraveno 1 x.
jestli tě to zajímá můžu ti půjčit pravítko z heidena a můžeš si to zkusit. Já bych ty převodníky bral 3 ale nepotřebuju je tolik abych za ně dal to co chtějí na ebayThomeeque píše:Chápu, tak to fakt nebude žádná sranda, o moc víc už by se ty filosofie asi lišit nemohly
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
-
trxtechnologies
Zdravím jeden prevodník mám na skúšku Heidenhain EXE 602 D no nedarí sa mi to zosobášiť zo systemom, stále mi hlási chyba fáze,, v prevodníku je 5 switchov ktorými sa asi dá nastaviť nasobenie, negovanie, fazovy posun, no neviem nájsť čo sa ktorým sa čo nastavuje a náhodou sa mi to trafiť zatiaľ nepodarilo.
Ďakujem za každú dobrú radu.
Matúš
Ďakujem za každú dobrú radu.
Matúš
Matúš