Ahoj, mam moznost ziskat tuto masinku - temer jen za odvoz, mela by byt funkcni, Je u ni jeste pekny otocny stul, zkousel jsem zbezne posuvy, jsou tam ozubene hrebeny na jedne ose je tak 30° vule, na druhe, tak 5° na noniusu, bude treba to asi predelat na kulickace mozna, otazka je zda se to vyplati, jeste jsem to nezkoumal detailne, aly vypada to ze stul je ulozen na valeccich, po kterych se odvaluje, jde to docela hladce, mozna by slo nechat. K masine jsou jeste vyvrtavaci nastavce, ruzne upinky a prodluzovaci hlavy vretena na uzke a hluboke kontury, vypada to docela zajimave. Prosim o radu, nema nekdo zkusenosti s timto strojem? Vyplati se prestavba na CNC pripadne? Vubec ma cenu do takoveto stroje investovat? Ma v tomto stavu stroj nejakou hodnotu? Diky za vsechny nazory...
Kdyby jste nekdo mel dokumentaci k teto masince, tak by to bylo skvele...
Diky T.
WMW BL 315x450 - prestavba na CNC?
Ahoj, diky za nazor. Asi koukam na spatny inzeraty, "zadarmo" jsem nenasel nic... Konvencni stare frezky pred repasi 20 000 - 50 000 Kc... Chapu, ze presnost techto stroju neni zrovna zavratna, ale obrovskou vyhodu vidim v ramech tech stroju, nesetrilo se materialem, tuhost obrovska aspon podle me, minimalne tato cast se da vyuzit, kdyz nic jineho, kdyztak me opravte... Pokud, si predstavim, ze bych mel stavet novy stroj, dokazu si predstavit kolik by stala vyroba takoveho ramu, ktery ma obrobene pojezdove plochy...
Nemam zas tolik zkusenosti, takze se mozna pletu...
Rizeni je to nejmensi Linux CNC je free,
Jinak varianta koupe jete CNC frezky kolem 150000 nic podle mne neresi, bude to stejne vybehane s vulema, jako konvekcni stroj...
T.
Nemam zas tolik zkusenosti, takze se mozna pletu...
Rizeni je to nejmensi Linux CNC je free,
Jinak varianta koupe jete CNC frezky kolem 150000 nic podle mne neresi, bude to stejne vybehane s vulema, jako konvekcni stroj...
T.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no rozvedu to
ted jsem sehnal pro jednu firmu starsi cnc frezku
pri obhlidce jsem nezaznamenav zadne vybehane vedeni ani srouby
jevilo se vse bez vule (nemereno)
vedeni valive na jehlach
povrch obrobku bokem nastroje 1*
system siemens 810T s hin baterkou
cena 35 000 + 5000 doprava ke klientovi
kdyz ten sinumerik prodas nekomu na nahradni dily tak se jukni na ebay
napr napajeci zdroj 25 000,-
monitor sviti jak svine dalsich 20 000,-
karty....
pohony si nechas
tak ti zbyde jeste na vercajk
das tam linuxcnc a mas plne modernizovany stroj
jo a jeste jsem se nezminil ze ta masina mela aut vymenu a z velike casti tam i zbyla (pri nejake te modernizaci z toho sebrali kolotoc s drzakama)
ted jsem sehnal pro jednu firmu starsi cnc frezku
pri obhlidce jsem nezaznamenav zadne vybehane vedeni ani srouby
jevilo se vse bez vule (nemereno)
vedeni valive na jehlach
povrch obrobku bokem nastroje 1*
system siemens 810T s hin baterkou
cena 35 000 + 5000 doprava ke klientovi
kdyz ten sinumerik prodas nekomu na nahradni dily tak se jukni na ebay
napr napajeci zdroj 25 000,-
monitor sviti jak svine dalsich 20 000,-
karty....
pohony si nechas
tak ti zbyde jeste na vercajk
das tam linuxcnc a mas plne modernizovany stroj
jo a jeste jsem se nezminil ze ta masina mela aut vymenu a z velike casti tam i zbyla (pri nejake te modernizaci z toho sebrali kolotoc s drzakama)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
máš pravdu v tom že je to pořádná mašina a tohle prostě dneska za rozumný peníze nevyrobíš.. jenže předělávka trapézů na kuličkáče osazení motorů atd s tím je spousta práce, je to všechno kompromis za kompromisem, támhle se ti plete něco támhle je málo místa atd sám jsem si s tím prošel a už bych to na klasické mašině nedělal.. na druhou stranu dneska koupíš za cenu šrotu 20-30let starou NC nebo CNC frézku, která už má kuličkové šrouby a pravěké řízení které vyhodíš.. tyhle mašiny dneska nikdo nechce a jsou za šrotovku.. tam jen repásneš šrouby (ale většinou jsou lepší než nová čína) a dáš novej systém případně pohony.. žádná hrubá mechanická práce tě nečeká, je již hotová..takovéhle mašinky jsem už koupil dvě a říkám narovinu že za ty peníze nekoupíš ani materiál na stavbu, a co se týká propracovanosti přesnotsi atd tak se to s nějakou doma stavbou nedá srovnat.. a když se ti ještě ten starej systém podaří nějákému uživateli kterej to využije prodat tak to máš třeba i zadarmo..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ahoj, koukam, ze dva stejne nazory, ze stary konvekcni stroj se nevyplati predelavat. Asi se s tim da docela souhlasit...
Asi nejvetsi problem vidim v zminovane hrube mechanicke praci/uprave stroje, tzn dodatecne frezovani, zminovane vyhybani se necemu so pro CNC nepotrebuji, atd...
Pokud je stroj jiz CNC, vybaven nejakym predpotopnim CNC systemem, tak uz minimalne motory pohonu jsou osazene, neni treba resit nejake motorove domecky atd.
Plne souhlasim... Asi lepsi starsi CNC nez starsi konvekcni stroj
Abych pravdu rekl, tak jsem na webu moc starsich CNC stroju pod 80 000,- nevidel...
@Robocope, doporucis mi nejaky zdroj?
Napr. se mi docela libi tento stroj...
http://stroje.bazos.cz/inzerat/30432842 ... -FP2NC.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale je to stale onech 99 k.
Asi nejvetsi problem vidim v zminovane hrube mechanicke praci/uprave stroje, tzn dodatecne frezovani, zminovane vyhybani se necemu so pro CNC nepotrebuji, atd...
Pokud je stroj jiz CNC, vybaven nejakym predpotopnim CNC systemem, tak uz minimalne motory pohonu jsou osazene, neni treba resit nejake motorove domecky atd.
Plne souhlasim... Asi lepsi starsi CNC nez starsi konvekcni stroj
Abych pravdu rekl, tak jsem na webu moc starsich CNC stroju pod 80 000,- nevidel...
@Robocope, doporucis mi nejaky zdroj?
Napr. se mi docela libi tento stroj...
http://stroje.bazos.cz/inzerat/30432842 ... -FP2NC.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale je to stale onech 99 k.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to vypada dost dobre ale ta cena vysoka
pred dvema roky tu nekdo prodaval dve horizontky za cenu srotu
jinak my tu zminenou masinu hledali asi pul az trictvrte roku a vyslo to a neni jedina nabidek kolem 30 000 bylo vic
jde o to ze ta cena odpovida tomu ze ta masina ma nejaky problem
v tomhle pripade ztratu parametru
jindy nefunkcni nebo zastaraly system
pred dvema roky tu nekdo prodaval dve horizontky za cenu srotu
jinak my tu zminenou masinu hledali asi pul az trictvrte roku a vyslo to a neni jedina nabidek kolem 30 000 bylo vic
jde o to ze ta cena odpovida tomu ze ta masina ma nejaky problem
v tomhle pripade ztratu parametru
jindy nefunkcni nebo zastaraly system
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Popravde neviem či som správne pochopil ale - http://www.ebay.com/itm/CNC-Milling-Mac ... true&rt=nc" onclick="window.open(this.href);return false; komplet mašina za 150libier (dokocna sa zdá že ma 5os?). Aukcia síce skončila, ale frézka sa nepredala. Len je to UK...
nabídni mu za toho deckla 50-60 a uvidíš že ti ho časem až mu to dojde že je to za tuhle cenu neprodejný, a že nadšenců co to koupěj a předělaj zas tolik není, tak ti nakonec za tu cenu třeba nechá..tenhle má výhodu že je ještě relativně malej.. ale 100000 je podle mě docela dost..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu