todle prece nemuze soudny clovek nikomu ukazat ani potme....

To je tak zvané vložené Kurvítko , použiješ relativně kvalitní drivery které mají vše potřebné v sobě a před ně nacpeš aušusovou "oddělovací desku"robokop píše:a k cemu je vlastne ta deska kdyz drivery jsou uz oddelene?
naprosto přesně...robokop píše:a uz jsme zase tam kde jsme byli
jsou to sice levne rady ale nevis kde vsude se v tech komponentech skryvaji kurvitka
snazil jsem se pomoci radou bez kurvitek protoze bez kurvitek je to ve finale levnejsi
ale jinak mi ta debata pripomina toto:
http://www.youtube.com/watch?v=JMJXvsCLu6s" onclick="window.open(this.href);return false;
vlastne vetsina debat v posledni dobe
No ale taky sem nechodí, pro rady typu vezmi desku z tiskárny, horkovzdušku atd .... zejména když většina těch lidí ani neumí pájet (možná ani nemají páječku), natož aby se obtěžovala nastudovat zapojení portu a pak dál něco o krokáčích.kutil_tim píše:Omlouvám se už mlčím.
Ale ještě si naposled neodpustím
pro odpovědi typu:
kup si to
najdi si to na gůglu
či prudičům
vám tady lidi nechodí.
OK, tak se zeptám jen ze zvědavosti, jak moc se to kurví přes tu oddělovací desku v případě galvanického oddělení nebo jak to zapojit pokud je k dispozici pouze USB port bez možnosti přidání paralelního portu.packa píše:To je tak zvané vložené Kurvítko , použiješ relativně kvalitní drivery které mají vše potřebné v sobě a před ně nacpeš aušusovou "oddělovací desku"robokop píše:a k cemu je vlastne ta deska kdyz drivery jsou uz oddelene?
Já už to sem pár lidem psal že je to blbost , jo můžeš ji použít pro koncáky a pod , ale drivery bych dal napřímo !
Ja bych se toho opravdu nebál. pokud chceš postavit vlastní mechaniku a potřebuješ elektroniku a nechceš se stím nějak parat, jdi do gravosu. nahoře je baner.fletout píše:Zdravím,
jsem rozhodnutý si postavit vlastní cnc, jsem modelář a už mě obtěžuje všechno brousit s řezat ručně... Konstrukce cnc je mi jasná, zajímám se o to už nějakou dobu a nevidím problém v tom si ji navrhnout a postavit. (cnc bude frézovat pouze polystyrenové obrobky)
Můj dotaz a prosba bude směřovat na elektroniku a ovládání stroje.
Potřeboval bych objasnit, nejlépe nakreslit schéma zapojení jednotlivých el. částí, počínaje krokovými motory přes drivery, zdroje, oddělovací desky atd. až po připojení usb do PC. Ani moc nerozumím, na co jednotlivé části slouží. Pochopil jsem že tuto elektroniku ovládá SW MACH3 a v PC musim mít další sw např. CUT 3D. (musim mít ještě nějaký další SW ?)
Pro ovládání rozjezdů bych chtěl použít tento set http://www.cncshop.cz/set-3osy-1-3nm-2-2nm Dál nevím co přesně je všechno potřeba a jak to do sebe zapojit.
Byl by jste někdo tak ochotný a dal si práci s tim, naposílat mi sem odkazy (z této stránky) jednotlivých dílů ?
Nebo dá se sehnat už hotová elektronika (představuji si nějakou "krabičku") která toto všechno obsahuje a jen se připojí jednotlivé krokové motory naprogramuje se a pojede to ?
CNC bude mít rozjezdy cca 850x300x80
Děkuji moc za odpovědi.
V elektronice prostě neni moje síla...