Bude-li výsledek uspokojivý, tak určitě nějaké foto dám. Co jsem si i všiml, tak je lepší to zveřejňovat, až když je co a je to dodělaný. Bohužel, na rozdíl od tebe nebudu mít foto ze stavby, ale až to bude pohormadě. Otec nic nefotil a už je to skoro zkompletované.Thomeeque píše:Bezva, nechceš sem (resp. sem) dát pár fotek? Rád na to mrknu a určitě nebudu sám..
SX17-0905 nebo SX17-1005 @ microcon.cz
treba tu je 1.9Nm
http://home.myfairpoint.net/~snowleop/c ... /index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
ale jak pisu, jeste jsem to moc nekoumal. potrebuju hlavne jeste domyslet snimani polohy vretene
http://home.myfairpoint.net/~snowleop/c ... /index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
ale jak pisu, jeste jsem to moc nekoumal. potrebuju hlavne jeste domyslet snimani polohy vretene
Koupil jsem od nich 4ks SX17-1005, ale zatím jsem je nevyzkoušel. Vzhledově jsou OK. Až je vyzkouším dám vědět.
Tak prý osobní odběr lze. Jen mě slečna poprosila, ať vydržím ideálně do pondělí (i když i zejtra by to možná šlo), že tam mají cosi jako inventuru.pepik píše:Tak pak sem napiš, jak jsi pochodil.Thomeeque píše:AhaNo, zejtra tam brnknu, uvidíme..
Jak se to vezme, pokud si to člověk nebere moc osobně, tak to jeho dílu (a i ostatním) může být velmi ku prospěchu, ale je fakt, že já jsem s tim taky počkal do prvních obrobků, tak na tebe nebudu tlačitpepik píše:Bude-li výsledek uspokojivý, tak určitě nějaké foto dám. Co jsem si i všiml, tak je lepší to zveřejňovat, až když je co a je to dodělaný.

Supr, dík!QNX píše:Koupil jsem od nich 4ks SX17-1005, ale zatím jsem je nevyzkoušel. Vzhledově jsou OK. Až je vyzkouším dám vědět.
Tak já už "koumám": http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=18&t=13008" onclick="window.open(this.href);return false;oscar píše:treba tu je 1.9Nm

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Dnes jsem připojil dva SX17-1005 na driver EiBotBoard (deska s USB komunikací a 2ks driverů postavených na A4983). Použil jsem seriové zapojení (driver zvládá cca 1,25A) a chodí to pěkně. Měření jsem zatím žádné neprováděl (s tím musím počkat až budou motory namontované, nad desku dám raději nějaký ventilátorek a současný zdroj 12V nahradím zdrojem 24V), ale snad dojde i na to ......... zatím to na stole běhá pěkně.
Chystáš se na Valikonoce?QNX píše:Dnes jsem připojil dva SX17-1005 na driver EiBotBoard

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque: Při mém tempu už bych měl začít
Koupil jsem si tu destičku ze zvědavosti a na hraní. Sice je to od emerickejch hňupů (tím nemyslím výrobce, to jsou zrovna dost dobrý borci) a tak jsem jim musel poslat prohlášení, že tu desku neprodám do Sirie, Severní Koreje, Iránu a Sudánu ........ asi jsou podělaní strachy, že by si Kim Jong-un mohl taky namalovat vajíčka
....... ale hodně používám na vektorovou grafiku Ikscape a tohle se dá řídit přímo z něj. Tak jsem si říkal, že bych to mohl použít na:
1) vajíčka
2) mám miniaturní CNCčko 50x50mm a žena si hraje se šperky, tak by si mohla v Inkscape namalovat třeba ornament a ten vyfrézovat bez jakékoliv znalosti CAD/CAM programů.
3) Mám perový plotter A0 a nemám k němu použitelné ovladače a navíc RS232 musí řešit skrz PCIMCIA kartu (od té doby co mi umřel comp s Win XP) a tak uvažuju, že bych ho řídil tímhle z Inkscape a skrz USB.
Ta destička je fakt pěkná, určitě se pro ni nějaký použití najde. Zrovna ty SX-1005 jsou tak akorát krokáče, které to zvládne bez externího driveru. Běží to docela hladce a sílu to má taky větší než jsem čekal. Navíc za tu cenu jsou to krokáče ještě hezčí

1) vajíčka
2) mám miniaturní CNCčko 50x50mm a žena si hraje se šperky, tak by si mohla v Inkscape namalovat třeba ornament a ten vyfrézovat bez jakékoliv znalosti CAD/CAM programů.
3) Mám perový plotter A0 a nemám k němu použitelné ovladače a navíc RS232 musí řešit skrz PCIMCIA kartu (od té doby co mi umřel comp s Win XP) a tak uvažuju, že bych ho řídil tímhle z Inkscape a skrz USB.
Ta destička je fakt pěkná, určitě se pro ni nějaký použití najde. Zrovna ty SX-1005 jsou tak akorát krokáče, které to zvládne bez externího driveru. Běží to docela hladce a sílu to má taky větší než jsem čekal. Navíc za tu cenu jsou to krokáče ještě hezčí

Pěkný
To 50x50 CNC bych chtěl vidět, chlubil ses tu s nim už někde (fotky a tak)? A pak samozřejmě i kraslicovač, až bude 
Jinak mě včera dopoledne taky dorazily dvě SX17-1005, pěkně zabaleno, vypadaj fajnově. Zapojit jsem je zatim nestíhal, ale i tak už s nimi mám první zajímavý zážitek
Při prvním pokusném otáčení v ruce to chvilku jelo dost ztuha, chvilku lehce, tak různě na střídačku, dost náhodně. Hned jsem si vzpomněl, jak Luboš vyprávěl o protáčející se osičce u motorků ze stejného zdroje a začínal jsem být rozmrzelý. Ale pak - když to zkrátím - se ukázalo, že se pouze v tom klubku drátů (s oholenými konci) občas zkratovala nějaká cívka a ono je to docela efektivní dynamo (resp. alternátor)
a energii je potřeba zachovat
Když jsem zkratnul všechny cívky, nebyl jsem téměr sto tou osičkou v ruce otočit. Další možná metoda, jak identifikovat dráty u krokáče bez dokumentace, pokud člověk nemá po ruce ani ohmmetr (i když u osmi drátů už by to asi mohlo bejt celkem na bednu
).

Jinak mě včera dopoledne taky dorazily dvě SX17-1005, pěkně zabaleno, vypadaj fajnově. Zapojit jsem je zatim nestíhal, ale i tak už s nimi mám první zajímavý zážitek

Thomeeque: Je to jenom XY osa, Z k tomu ještě nemám dodělané. 50x50mm posuv na lineárech, krokáče, broušené trapézáky, dělené bronzové matice. Nějakou fotku sem pak hodím.
Když vezmeš dva z těch krokáčů a propojíš jim stejné dráty, tak se při otáčení hřídelkou jednoho otáčí i hřídelka druhého
Když vezmeš dva z těch krokáčů a propojíš jim stejné dráty, tak se při otáčení hřídelkou jednoho otáčí i hřídelka druhého

oscar: Tak to jste tomu říkali špatně