Trafo 220V na 100V , 1000W
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
To je dost atyp, to si asi budeš muset nechat navinout. K sehnání bude 220V/110V nebo 230V/110V
SABLE-2015
Trafo s odbočkou na primáru by se dalo použít jako neregulovatelný autotransformátor. Hodně se tím ušetří na hmotnosti, jen to není galvanicky oddělené od sítě.
Zvolil bych trafo s primárem 400V s odbočkou 230V, připojené na 230V (fázové napětí) místo 400V (sdružené napětí dvou fází), z té odbočky získáš cca 98V proti jednomu konci a 132 proti druhému konci.
Zvolil bych trafo s primárem 400V s odbočkou 230V, připojené na 230V (fázové napětí) místo 400V (sdružené napětí dvou fází), z té odbočky získáš cca 98V proti jednomu konci a 132 proti druhému konci.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
-
el_fuego333
Tiez ma napadol ten autotransformator. Dalo by sa vziat oddelovacie trafo, prepojit jeho primar a sekundar seriovo , z jednej cievky odmotat par zavitov a urobit tam odbocku.
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
-
Baxi.bax
- Kontaktovat uživatele:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=11117" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejde tohle předělat?
Nejde tohle předělat?
trafo je naimpregnovanéBaxi.bax píše:http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=11117
Nejde tohle předělat?
Toto urcite nie je dobry napad a nepraktizoval by som ho, trafo sa bude hriat vplyvom presytenych plechov (samozrejme ak to povodne je dobre navrhnute).el_fuego333 píše:Tiez ma napadol ten autotransformator. Dalo by sa vziat oddelovacie trafo, prepojit jeho primar a sekundar seriovo , z jednej cievky odmotat par zavitov a urobit tam odbocku.
Ide mi o to, ze momentalne napajam tri servo drivre Yaskawa 123-mi voltami. Dva rovnake a jeden odlišný typ. Niekedy mi ten odlisny typ servodriver spadne a vyhodi neidentifikovatelnu chybu a vo vnutri nejake relatko tuka ako sproste. Vymenil som aj ten jeden odlisny typ za driver taky isty ale druhy kus a ten robi to iste. Takze davam vinu napajaniu kedze manual hovori to co je na obrazku. Mam 100 voltove drivery.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
A ako to napajas teraz? Ked trafom, tak tych cca 10-20V sa da zrazit namotanim par zavitov na niektory stlpik a zapojit to "proti" sekundaru aby sa napatia odcitali. Inak to cvakanie moze byt sposobene tymi 123V, napatie v sieti kolise tiez...
Na Slovensku ještě neproběhl přechod z 220V na celoevropských 230V ?
SABLE-2015
-
el_fuego333
ja mam v zastrckach namerane 240V
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
Dobra finta, ale s trafom sa neda nic robit a navyse primar je 2x 220V priti sebe. Nie 220V proti nule s dvoma cievkami ale 220V priti sebe. Cize posunuta sinusoida tam nie je ziadna. Tam chyba nie je.PBr píše:A ako to napajas teraz? Ked trafom, tak tych cca 10-20V sa da zrazit namotanim par zavitov na niektory stlpik a zapojit to "proti" sekundaru aby sa napatia odcitali. Inak to cvakanie moze byt sposobene tymi 123V, napatie v sieti kolise tiez...
Ibaze nemozem nikde aspon pozicat to trafo.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.