Odvalovacia fréza

Palinkoo

15. 1. 2014, 9:29

Zravím mám jeden problém pracujem 3 mesiace na zánovnej odvalovacej fréze Richardon 630 CNC ... je tam systém Sinumeric .. chcel by som sa spýtať na nieaké optimálne rezné podmienky .. čo sa týka possuvu , a otáčok frézy .. doteraz som zadával otáčky tak primerane od ,, oka " lenže mal som stým teraz problém keďže robím viac kusovú výrobu .. tak vlastne každá dávka sa mi vyrobý z iným rozmerom .. behá to okolo 0,07mm .. a na kusoch mi ostáva dosť veľká ostrina .. Fréza je nová prvý krát odbalená a použitá .. potreboval by som niečo z čoho mám vychádzať .. nieaký vzorec .. viem že záleží stále aj od materialu .. ale povedšinou to je viac uhlíková oceľ ... za skorú odpoveď ďakujem .. :) ( zaúčal som sa sám ... a vo firme nieje nikto kto to ovláda alebo kto by mi vedel stým dať radu .. )
RaS

15. 1. 2014, 9:37

na jedné straně fóra píše jeden jestli se mustavba frézkz vyplatí a má se pustit do podnikání.. a na druhé straně je firma co si koupí odvalovačku za X mega nebo kolik a nemá tam jednoho, kterej ví jak se spočítá řezná rychlost a umí se podívat do katalogu...
nezlob se na mě.. ale ty jsi v té firmě jako kuchař, uklízeč nebo co děláš u té mašiny? optimální otáčky, posuvy si najdi v katalogu nástroje co používáš..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Palinkoo

15. 1. 2014, 9:39

lenže ja práveže ani katalog tých nástrojov nemám .. tiež ma to napadlo ..
RaS

15. 1. 2014, 9:42

a opsat typ nástroje přímo z nástroje umíš? :D
nebo co tady čekáš jako za odpověď?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Palinkoo

15. 1. 2014, 9:44

myslel som tak .. či proste existuje nieaký vzorec zvlášť na odvalovačku alebo niečo pod.
testone
Sponzor fora

15. 1. 2014, 9:49

A ty jsi vyučený kuchař nebo obraběč?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
QNX
Kontaktovat uživatele:

15. 1. 2014, 11:12

Proč by se kuchař nemohl občas trochu odvalit?
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

16. 1. 2014, 6:23

pánové negativně suďte firmu co ho na to pustila,pozitivně že do toho jde.
Palinkoo nedej se ,oni se zlomí a cestu ti ukáží,já ti poradit bohužel neumím. Jen jim asi budeš muset zadat víc info aby tě nasměrovali .
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
origosch

16. 1. 2014, 7:36

a na kusoch mi ostáva dosť veľká ostrina ..
Když mají na odvalovačku, tak už jim nezbylo na pilník? :D
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
testone
Sponzor fora

16. 1. 2014, 7:52

testone píše:A ty jsi vyučený kuchař nebo obraběč?
ta otázka byla míněna vážně
pokud máš nějaké vzdělání související s obráběním, tak volba řezné rychlosti je přece to nejzákladnější
to musíš znát, je to v každé učebnici
pro HSS nástroj do oceli tak 15-20 m/min a chladit !!!!!
nejaký otřep tam bude vždy, tím větší čím je nástroj tupější
nejrychleji HSS frézu ztupíš moc velkou řeznou rychlostí
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
RaS

16. 1. 2014, 7:59

já si spíš říkám že odvalovací frézy nejsou zrovna za hubičku a jít na to cestou pokus omyl je docela odvaha..tam může za hodinu zničit to co za měsíc vydělá..
Engineer
Kontaktovat uživatele:

16. 1. 2014, 1:39

Jaký modul ten nástroj má? Já jen, že jsem mrknul na googla co, že to je za stroj a když mi to síť vyplivla tak jsem přemýšlel jestli je to obráběcí stroj, nebo velitelská kabina v Temelíně. :lol:
Zkrátka a dobře, pokud Tě tam firma nasadila a ty jsi neměl dost rozumu to odmítnout, tak si taky musíš vyžádat odpovídající prostředky pro plnění zadaných úkolů. Nějaká literatura, návod k obsluze, katalogy, školení u dodavatele stroje atd. by měl být naprostý základ a ke stroji týhle ligy by toho měla bejt plná skříňka. :wink:
Palinkoo

16. 1. 2014, 2:26

Engineer píše:Jaký modul ten nástroj má? Já jen, že jsem mrknul na googla co, že to je za stroj a když mi to síť vyplivla tak jsem přemýšlel jestli je to obráběcí stroj, nebo velitelská kabina v Temelíně. :lol:
Zkrátka a dobře, pokud Tě tam firma nasadila a ty jsi neměl dost rozumu to odmítnout, tak si taky musíš vyžádat odpovídající prostředky pro plnění zadaných úkolů. Nějaká literatura, návod k obsluze, katalogy, školení u dodavatele stroje atd. by měl být naprostý základ a ke stroji týhle ligy by toho měla bejt plná skříňka. :wink:
No modul má 3,9167 ... už som si zohnal katalóg z parametrami od výrobcu tých nástrojov :) ďakujem ..
Palinkoo

16. 1. 2014, 2:27

testone píše:
testone píše:A ty jsi vyučený kuchař nebo obraběč?
ta otázka byla míněna vážně
pokud máš nějaké vzdělání související s obráběním, tak volba řezné rychlosti je přece to nejzákladnější
to musíš znát, je to v každé učebnici
pro HSS nástroj do oceli tak 15-20 m/min a chladit !!!!!
nejaký otřep tam bude vždy, tím větší čím je nástroj tupější
nejrychleji HSS frézu ztupíš moc velkou řeznou rychlostí
som strojár ale nemám až tak veľa praxe .. a skúseností .. ale radšej sa spýtam o radu od skúsenejších ako ju hneď poslať do šrotu .. ;)
Palinkoo

16. 1. 2014, 2:33

RaS píše:já si spíš říkám že odvalovací frézy nejsou zrovna za hubičku a jít na to cestou pokus omyl je docela odvaha..tam může za hodinu zničit to co za měsíc vydělá..
a preto sa radšej spýtam ..
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“