tumlik píše:
....hm, to vypadá celkem slušně

té věty, že to má příčný posuv jsem si ani nevšiml, to je docela deviza toho soustruhu
Díky příznivé hodnocení vždycky potěší
Miller píše:No, být tebou, tak nad tím aspoň pouvažuji, zatím jsem nikde nic tak šikovného nenašel - teď mluvím o zahraničních fórech. Díru na ten nosný šteft je schopen udělat každý a kdybys dodal výkres s rozměry vrtání a pro méně vybavené/ne tak šikovné, dodal to pouzdro, nebo i komplet... Pokud bys za to nechtěl moc, mohl by to být třeba úspěšný artikl

Já sám jsem dělal na jiném řešení, ale teď se na to vykašlu, bylo to o dost složitější než to tvoje a hlavně jsem to nedotáhnul do toho "předprodukčního" leč funkčního vzorku, takže se nemám čím chlubit

.
No, co na to říct, aby to bylo krátké a výstižné?
- nemám na to vybavení, frézuji s použitím tumlíkova nástavce, s tím se musí opatrně, jde to pomalu, soustruh nemá na frézování potřebnou tuhost
- nebavilo by mně dělat něčeho stejného více kusů
- kdybych to dělal znovu, udělal bych to jinak (myslím, že jsem to udělal zbytečně moc hamantní ...)
- nemám od toho žádný výkres, nemám ho v čem nakreslit a neumím to, nejsem strojař
- a tak dále ...
Myslím, že můj přínos spočívá v nápadu, rozdělit menšími koly ten pevný náhon, dál už je to klasika.
Pokud by se toho někdo ujal a udělal z toho "úspěšný artikl", má k tomu moje požehnání

.
Jinak, jestli to není tajné, mohl bys trochu blíže popsat to tvoje řešení, mohlo by to být zajímavé.