SIEG

Stroje zahranicni produkce, napr. z ciny a podobne, pouze podlozene informace o kvalite a potrebnych upravach takoveho stroje aby byl pouzitelny
Odpovědět
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2008, 1:21

tuto fabriku jsem vytipoval a pak overil kvalitu na 6ti ruznych produktech

black&red
nechvalne zname stroje od Promy
stroje za cenu promy nic moc
potrebuji silne dodelat a jsou celkem drahe
v pripade nakupu mimo promu zacina byt pomer cena/kvalita byt uz ve prospech kupujiciho v neprospech tohoto reseni je absence zaruky a problemu s nahradnimi dily

blue&white
stroje tohoto stejneho vyrobce ale vyrabene v jinem zavode
stroje jsou uz vhodne pro seriovou vyrobu, take potrebuji mirne dodelat
ale neni to kompletni predelavka stroje jako vyse
pro stouraly mohu dodat analyzu litiny
pro ty kteri nechteji stourat ale vyrabet jiste postaci ze z toho netece cernej olej ani po celem dni prace, na rybinach je cisty pruhledny olej bez naznaku zkaleni od obrousene litiny

blizsi informace o strojich a cenach viz www.sieg.cz
jsou tam fabricke i tuningove stroje ktere jsou uz po vyladeni a potrebnych upravach

detaily o konkretnich strojich a potrebnych upravach dopisu pozdeji az dle realneho zajmu
zatim zde nikdo prilis zajmu neprojevil uz jsem to tu nekolikrat nabizel
Naposledy upravil(a) robokop dne 27. 5. 2008, 11:55, celkem upraveno 1 x.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
andy555

26. 5. 2008, 7:50

A prosim ta kde su tam ceny??
rawen
Sponzor fora

26. 5. 2008, 7:59

Jako strojařského laika by mě zajímalo, jak funguje záruka u takovýchto výrovních strojů (lepší řada). Když to koupím do firmy a pojedou např. na dvě směny, musí vydržet vše mimo nástrojů nebo se některé části stroje prostě opotřebují.
A ještě jinak - když si to koupím na doma a budu je používat "občas", lze předpokládat, že bez generálky vydrží třeba 40 let, tj. nadosmrti?
(Prostě chci před případným nákupem vědět, jaká je trvanlivost této investice, která se při hobby použití sama nesplatí.)

Radek
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 5. 2008, 9:16

realne informace o opotrebeni a zivotnosti teprve sbirame takze se na to da dost spatne odpovedet
na te modre rade jsem nepoznal znamky opotrebeni za tu dobu co to maka

minimalne ta litina se tedy zda byt dobra
loziska a srouby taky
odhaduju to pri 8h smenach na prvni udrzbu po 2-3 letech
(srouby a loziska) mozna budu mile prekvapeny a vydrzi mnohem dele
jak rikam je na tech strojich hodne znat ze nejsou z te blackred rady

zakona zaruka je smluvni pul roku a vyse podle vzajemne dohody
samozrejme se promitne do ceny a v zarucni dobe nelze delat na stroji upravy

prvnich 3 dny ty modre stroje spini olej ale potom uz je to uplne ciste
coz se bohuzel neda rict o soustruhu z makra kterej jsem kdysi koupil (vypada az nahodne podobne cervene rade ale neni to ono je to nejaky klon) a bohuzel ani BF20 od BOWu neni z buhvijake litiny
zase tak moc najezdeno nemaj a uz maji znamky opotrebeni na rybinach
to se zatim te modre rady netyka a rekl bych ze za tu dobu ma najezdeno odhadem 5x tolik co ty moje stare stroje
Engineer
Kontaktovat uživatele:

26. 5. 2008, 11:03

rawen píše:Jako strojařského laika by mě zajímalo, jak funguje záruka u takovýchto výrovních strojů (lepší řada). Když to koupím do firmy a pojedou např. na dvě směny, musí vydržet vše mimo nástrojů nebo se některé části stroje prostě opotřebují.
A ještě jinak - když si to koupím na doma a budu je používat "občas", lze předpokládat, že bez generálky vydrží třeba 40 let, tj. nadosmrti?
(Prostě chci před případným nákupem vědět, jaká je trvanlivost této investice, která se při hobby použití sama nesplatí.)

Radek
Mám cca 10 let čínskou pásovou pilu velikosti "160" a je používaná řekněme v hobby režimu, tedy čas od času něco uříznu. Stroj je celkem masivní litinový. Problémem bylo povolování převodu náhonu pásu (to se projevilo cca dva měsíce po zakoupení) nějak jsem to opravil, už ani nevím jak. Od té doby pila celkem slušně funguje, ale protože poslední dobou ji používám častěji, začínají se objevovat nějaké potíže v udržení kolmosti řezu, v nastavení při řezání pokosů atd. Prostě přichází její čas. kolega se kterým jsme ji kupovali nastejno, ale který toho nařeže nesrovnatelně více má pokud se nepletu za tu dobu již třetí takovou pilu. Cena byla před deseti lety něco kolem 10000,- dnes tuším tak 8000. Osobně i přes nedostatky hodnotím pilu kladně (na Pilouse za 30 tisíc jsem tehdy neměl a pižlat v ruce je šílenství). Momentálně řeším jestli ji prodat někomu do garáže a koupit zase takovou novou a nebo jestli tuto konkrétní zgenerálkovat. Do každodenního provozu na dvě směny bych si ji ale netrofnul nasadit nikdy (v kusovce mi tolik nevadí, že polotovar není někdy naprosto kolmo říznutý, ale v seriovce by to znamenalo nezanedbatelný odpad a nárúst pracovního času navíc)

Další čínský stroj, který používám (resp. jsem používal) je stolní vrtačka (sklíčidlo do 13mm). Kupoval jsem ji někdy v roce 1990 za cca 2900,- Kč. funguje dodnes, a svého času si toho odvrtala opravdu hodně. Byl to můj první stroj a oproti vrtání v ruce či vrtání ruční vrtačkou ve stojánku od Narexu to byl obrovský pokrok. Časem jsem si pořídil menší starou sloupovou vrtačku (bez strojních posuvů) a časem i další vrtačky (stolní i sloupové). Vždy šlo o starší bazarové stroje ale z profi kategorie (pochopitelně dražší než nová čínská). Když tu vrtačku zhodnotím, tak v poměru cena/užitné vlastnosti to je slušné, ale na profi provoz bych si ji dnes taky nekoupil i když je levná a hledal spíš nějaký starší český stroj (bude sice 2x až 3x dražší, ale při troše štěstí obvykle kvalitnější). U vrtačky byly vpodstatě dva problémy a to po dost krátké době prasklo pero vracející ovladací páku pinoly a pak už od začátku dost velká vůle v uložení pinoly. První jsem opravil nějakou pružinou co dům dal, ale s tou vůlí jsem nic nedělal, bylo by to asi velmi pracné.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 5. 2008, 11:32

no treba ta pasova pila v tom e-shopu je na seriovku taky na prd ale milionkrat lepsi nez rucni pilka nebo flexa

odhaduju ze bude mit problem s prehrivanim takze rezani velkych veci jedine s prestavkama

uvidime, otestuju jakmile dorazi

je za 3900,- bez DPH

mozna pujde cena trosku dolu to zalezi na tom az ji uvidim
Odpovědět

Zpět na „zahranicni produkce“