HSMWorks
Ahoj, jak Vám šlape HSM Works?
Mě se to poslední dobou nějak divně chová. Např. mám ve vložce udělané různé úpravy, záplaty,
které mám zavedené v konfiguraci. (nepracuji v sestavě, ale v díle )
1: Vytvořím dráhu s první konfigurací, zamknu dráhu = ok.
2: otevřu další konfiguraci, kde je upravený model, vytvořím dráhu, jenže dráha se vytvoří na první konfiguraci.
Jakoby HSM nevědělo, že jsem zněnil konfiguraci a model. Pomůže jen vypnout a zapnout model.
Poté vygeneruji a už to generuje správně s drouhou konfigurací. Nemáte podobné problémy???
Mě se to poslední dobou nějak divně chová. Např. mám ve vložce udělané různé úpravy, záplaty,
které mám zavedené v konfiguraci. (nepracuji v sestavě, ale v díle )
1: Vytvořím dráhu s první konfigurací, zamknu dráhu = ok.
2: otevřu další konfiguraci, kde je upravený model, vytvořím dráhu, jenže dráha se vytvoří na první konfiguraci.
Jakoby HSM nevědělo, že jsem zněnil konfiguraci a model. Pomůže jen vypnout a zapnout model.
Poté vygeneruji a už to generuje správně s drouhou konfigurací. Nemáte podobné problémy???
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To nevím, HSMWorks neumí ovládat konfigurace a když jsem se po tom pídil, řekli mi, že nechtějí aby to uměl, že místo toho dali možnost změnit model pro každou jednotlivou operaci.
Ale setkal jsem se s tím, že starší verze v operaci 2D obrys ignorovala parametr "obrys polotovaru" a později to tam doplnili, takže po upgrade se změnila vygenerovaná dráha. Jestli to není podobný případ?
Mimochodem programování na úrovni dílu prakticky vůbec nepoužívám, maximálně v nějaké jednorázovce. Sestava má různé výhody a to i když obsahuje jen jediný díl. Třeba že se dá rozdělit práce, jeden programuje CAM, druhý dolaďuje díl a pak se díl prostě vymění ale CAM zůstane a jen se doprogramují změnené detaily.
Ale setkal jsem se s tím, že starší verze v operaci 2D obrys ignorovala parametr "obrys polotovaru" a později to tam doplnili, takže po upgrade se změnila vygenerovaná dráha. Jestli to není podobný případ?
Mimochodem programování na úrovni dílu prakticky vůbec nepoužívám, maximálně v nějaké jednorázovce. Sestava má různé výhody a to i když obsahuje jen jediný díl. Třeba že se dá rozdělit práce, jeden programuje CAM, druhý dolaďuje díl a pak se díl prostě vymění ale CAM zůstane a jen se doprogramují změnené detaily.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To chce odchytit problém aby byl reprodukovatelný a poslat to na feedback výrobci. Reagují velmi rychle a buď řeknou co s tím nebo to opraví jako chybu, občas i během několika dnů.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já se tam občas vykecávám, ale nevím, jestli to k něčemu bude. V poslední době je to s akceptováním uživatelských návrhů trochu horší, asi mají málo času kvůli Inventoru nebo prostě projekt dospěl do druhé fáze životního cyklu software 

Aleš Procháska
Měl jsem trochu volný víkend, tak byl čas testovat a možná jsem už lokalizoval co způsobuje to že HSMW nereaguje na změny v modelu. Pokud je v SolidWorks změněna geometrie pouze některým z příkazů pro přesun plochy,(jsou to přesunout, odsadit a otočit) tak HSMW neregistruje žádnou změnu v modelu. Domnívám se že je to tím že každý prvek geometrie modelu je uvnitř SW pod nějakým vnitřním ID a pokud je geometrie modelu měněna výše uvedenými příkazy tak se toto ID nemění a HSMW vyhodnotí model jako nezměněný.prochaska píše:To chce odchytit problém .....
Na tuto myšlenku mě navedl článek zde. http://blogs.solidworks.com/tech/2014/0 ... rrors.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Můžete někdo prosím vyzkoušet jestli se to u vás chová stejně? Stačí k tomu naprosto banální model, např kvádr, udělat obrábění obvodu a potom jednu stěnu toho kvádru posunout(osadit, otočit)
Děkuji.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Teď se nechytám, co je to za příkazy? Jestli by to prosím šlo buď anglicky nebo screenshotz18xe píše:Pokud je v SolidWorks změněna geometrie pouze některým z příkazů pro přesun plochy,(jsou to přesunout, odsadit a otočit)

Aleš Procháska
To že HSMW nereaguje na změny modelu je u podpory hlášeno již více než dva týdny, číslo ticketu mám někde v mailu na pc v práci. Nyní jim můžu pomoct tím že se upřesní který konkrétní postup to dělá.
Ale nahlas to taky, čím více uživatelů se ozve tím lépe.¨
Díky za spolupráci.
Ale nahlas to taky, čím více uživatelů se ozve tím lépe.¨
Díky za spolupráci.