SpaceClaim

CAD software, shareware, freeware
Odpovědět
5axis

11. 11. 2012, 11:11

má někdo zkušenosti s tímto CADEM? v ČR jej nabízí firma Nexnet. Jedná se o synchronní technologii (4D)
tady je odkaz na komerční článek http://www.cad.cz/aktuality/77-aktualit ... liare.html" onclick="window.open(this.href);return false;
progra je prý údajně nabízenn za velmi dobrou levnou cenu pod 90 tisíc a to včetně sestav a výkresů. ví o tom někdo něco?
obchodník z Nexnetu říkal, že to lidi berou k Edgecamu, prý je to velmi výhodné. mě se to nějak nezdá.
pracuje prý s formáty Creo, Inventor, SolidWorks, Catia aj., což je obrovské plus.
5axis

11. 11. 2012, 12:02

našel jsem odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=fvS2h46u68k" onclick="window.open(this.href);return false;
opravdu by to mělo načítat hodně formátů z různých programů.......na videu je krásně vidět, že modelování je opravdu snadné. bohužel to je jen video. v reálu vůbec nevím.
vozbrouk

21. 9. 2013, 3:38

Ahoj, měl jsme SpaceClaim zapůjčený od Edgecamu a musím říci, že
to je fakt převratný program. Modeluje se v něm strašně rychle
a díky tomu, že nemá historii, jako Solidworks, můžeš za jakoukoliv část modelu vzít a
zvětšit díl, atd.
Na druhou stranu si myslím, že když to nemá historii, je to trochu mínus.
Jinak budou ho určitě předvádět na strojírenském veletrhu, zajdi podívat.
programatorcnc

25. 12. 2013, 3:17

SpaceClaim se chlubí jednoduchostí a převratností programování. Mohu částečně porovnat obtížnost naučit se program. Učil jsem se SolidWorks pomocí dodaného tutoriálu. Vše souhlasilo a fungovalo. Za několik hodin jsem bez problému modeloval Když jsem nevěděl další postup v nápovědě jsem našel jak na to. Co bylo to bylo v současnosti se učím SpaceClaim. Videa na webu jdou použít pouze omezeně. Nesouhlasí některé ikony jsou ze starší verze programu, neukazují stisknuté klávesy a převládají hlavně ukázky snadného tažení prvků na modelu což je docela ironie, protože právě tuto funkci umí i Solidworks. Skutečný tutoriál neexistuje. Co považuji za ránu pod pás je pouze částečná CZ lokalizace programu. Nápověda SpaceClaimu je v AN ! Ano nevládnu AN na takové úrovni aby mi tato skutečnost nevadila. Pokud bych AN ovládal lépe ani bych takto zprzněný produkt nechtěl. Volil bych raději čistou verzi AN než mít rozdílné názvy v nápovědě a programu. Po kontaktu na podporu programu mám jeden díl v ukázkovém videu. Vše funguje. Jak jsem se dozvěděl tak základem je školení(pochopitelně placené).Skutečné rozdíly programování teprve hledám. Kam se poděla ta proklamovaná jednoduchost? Složitý Solidworks snadno a rychle bez školení a SpaceClaim se školením? Revoluci v ovládání programu zatím marně hledám. Pokud nějakou objevím dám vědět. Pokud máte někdo zkušenosti s tímto programem dejte vědět.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2013, 4:13

Taky by mě zajímalo, tak to v praxi funguje bez té historie. Nějak se mi nechce věřit, že by to byla výhoda, ale na druhou stranu zase člověk nesmí být nadměrně nedůvěřivý k novým věcem :-)
Aleš Procháska
Grell

22. 1. 2014, 9:35

Né, že by neměl historii. Tu pochopitelně má. Takže když člověk udělá krpu, má možnost se vrátit o xyz kroků zpět. Jediné co je na něm tak nestandardní, tak že neukládá náčrty pro vytažení, rotaci, tažení atp... Takže logicky nejdou pak už zpětně upravit.
Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
Odpovědět

Zpět na „CAD“