Kdo to je toolmaker ? Muze najit v CR praci ?
Moderátor: sysel
Zdravim,
moje znama ma Anglickeho pritele, ktery pracuje jako toolmaker. Ja nevim co to je ? Respektive si pod tim predstavuji nastrojare. On rika, ze dostane vykres, ten prekresli v nejakem specialnim CADu, vyexportuje a preda do masiny, ktera vyrobi, obsas upravi zpetne v CADu, ... .
Jsou takove pracovni pozice u nas ? Jeste lepe spise pro Anglicky mluvici nez cesky. On to dela cca 22 let v Anglii a chteji se prestehovat do Pardubic. Ja vubec nevim, co bych mu doporucil. On samozrejme bude hledat sirsi uplatneni i jako ucitele AJ. Me by zajimalo, zda by nasel nekde v CR okolo Pardubic az do Prahy lepsi uplatneni tj., kde by vyuzil sve znalosti, ale nedokazi si to predstavit.
Muzete mi nekdo napsat svuj nazor ... ci i nejakou firmu doporucit.
dik
Jirka
moje znama ma Anglickeho pritele, ktery pracuje jako toolmaker. Ja nevim co to je ? Respektive si pod tim predstavuji nastrojare. On rika, ze dostane vykres, ten prekresli v nejakem specialnim CADu, vyexportuje a preda do masiny, ktera vyrobi, obsas upravi zpetne v CADu, ... .
Jsou takove pracovni pozice u nas ? Jeste lepe spise pro Anglicky mluvici nez cesky. On to dela cca 22 let v Anglii a chteji se prestehovat do Pardubic. Ja vubec nevim, co bych mu doporucil. On samozrejme bude hledat sirsi uplatneni i jako ucitele AJ. Me by zajimalo, zda by nasel nekde v CR okolo Pardubic az do Prahy lepsi uplatneni tj., kde by vyuzil sve znalosti, ale nedokazi si to predstavit.
Muzete mi nekdo napsat svuj nazor ... ci i nejakou firmu doporucit.
dik
Jirka
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Toolmaker je nástrojař, podle toho popisu co dělá je asi nástrojař-technolog nebo něco podobného. Jen na jobs.cz je přes 100 volných míst pro tuto nedostatkovou profesi. Já bych se v jeho případě rozhodně nezaměstnanosti nebál 

Aleš Procháska
Rikal, ze dela v male firme o par lidech, pry zrovna on obrabi "elektrinou", ma na starosti dva stroje a jeste nejakeho kolegu.
Co to je obrabeni elektrinou tedy nevim ... , dnes se ho jeste zeptam. Ja leda pojmy z IT v AJ.
Problem je v tom, ze rekne jen par slov cesky tj. na komunikaci v cestine to neni.
Jirka
Co to je obrabeni elektrinou tedy nevim ... , dnes se ho jeste zeptam. Ja leda pojmy z IT v AJ.
Problem je v tom, ze rekne jen par slov cesky tj. na komunikaci v cestine to neni.
Jirka
rhinov píše:no podle toho popisu to muze byt cokoliv![]()
Taky to muze byt clovek co vyrabi nastroje na tehle specialnich strojich jako je walter a podobne(tvrdokovy-specialy)
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
slovnik.seznam.cz je docela dobre vybaveny strojarskymi terminy.jirka7 píše:Neni nekde nejaky slovnik pojmu v AJ, co se tyka strojariny ? Az s nim budu mluvit.
dik Jirka
Aleš Procháska
Elektroerozivní / Electroerosion teda zrovna nenasel. To jsem si musel spojit. Na frézku či na soustruh je tam více možností.... Ono by to chtělo nejaký výkladový slovník.
Jirka
Jirka
prochaska píše:slovnik.seznam.cz je docela dobre vybaveny strojarskymi terminy.jirka7 píše:Neni nekde nejaky slovnik pojmu v AJ, co se tyka strojariny ? Az s nim budu mluvit.
dik Jirka
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ba ne, zrovna tohle tam je:jirka7 píše:Elektroerozivní / Electroerosion teda zrovna nenasel. To jsem si musel spojit. Na frézku či na soustruh je tam více možností.... Ono by to chtělo nejaký výkladový slovník.
Jirka
prochaska píše:slovnik.seznam.cz je docela dobre vybaveny strojarskymi terminy.jirka7 píše:Neni nekde nejaky slovnik pojmu v AJ, co se tyka strojariny ? Az s nim budu mluvit.
dik Jirka
http://slovnik.seznam.cz/?q=electroeros ... n_cz&sug=1.
Aleš Procháska
Zdravim,
on na pozici "toolmaker" dela:
- prevezme vykres z konstrukce, prekresli do nejakeho special CADu a vygeneruje G kod,
- strci do masiny elktroerozivniho obrabeni,
- delaji vse mozne nejen formy.
Uvazovali, ze tu pozici rozdeli nejspis na ciste praci jen v CADu a pote nejakeho mechanika, jenze takhle to ma vse pod kontrolou tj., kdyz ta masina dela nece jineho, tak se jde opravit v CADu.
Pokud by nekdo vedel o nejake pozici Anglickeho strojare, klidne i na nejakou jinou pozici blizko strojarine, tak mi napiste soukr zpravu, ja predam kontakt. Ma cca 20 praxi a bude od srpna 2008 v Pardubicich. Muze to byt asi i Kolin, mozna Praha, ... .
dik Jirka
on na pozici "toolmaker" dela:
- prevezme vykres z konstrukce, prekresli do nejakeho special CADu a vygeneruje G kod,
- strci do masiny elktroerozivniho obrabeni,
- delaji vse mozne nejen formy.
Uvazovali, ze tu pozici rozdeli nejspis na ciste praci jen v CADu a pote nejakeho mechanika, jenze takhle to ma vse pod kontrolou tj., kdyz ta masina dela nece jineho, tak se jde opravit v CADu.
Pokud by nekdo vedel o nejake pozici Anglickeho strojare, klidne i na nejakou jinou pozici blizko strojarine, tak mi napiste soukr zpravu, ja predam kontakt. Ma cca 20 praxi a bude od srpna 2008 v Pardubicich. Muze to byt asi i Kolin, mozna Praha, ... .
dik Jirka
Monteg píše:toolmaker - je formař - výrobce opravář forem