Magiho výzkumný ústav
Někomu prostě slušej. Mně ne.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Presně tenhle mám doma ruskej motor na 380 180W kolo nějaký plat ale skříň obyč ocel.magi píše:Chlapi, udělám vám v tom jasno. Tablet byl pro Sabču, ten dětský se zvířátkama
Mám dotaz, potřebuju radiální ventilátor v nerezovém provedení a průměr sacího hrdla 250-300mm. Kam se obrátit?
Musí být nerezový, protože bude odsávat vzduch s velkým množstvím páry a ještě k tomu silně nasycený čpavkem.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Doma jsme vyměnili okna a zaizolovali strop, celkem dost bojujeme s prevítem rosným bodem.
Začínám uvažovat o rekuperační větrací jednotce, co mi k tomu můžete napsat?
(zkušenosti, rady, postřehy, nápady)
HR100R? jedná se o poměrně malý byt.
Začínám uvažovat o rekuperační větrací jednotce, co mi k tomu můžete napsat?
(zkušenosti, rady, postřehy, nápady)
HR100R? jedná se o poměrně malý byt.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
strejda G ti na dotaz hr100r vyhodí pár odkazů na diskuse, mj. na tzbinfo.cz
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Já mám toto?
http://www.airforum.cz/viewforum.php?f=18" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.airforum.cz/viewforum.php?f=18" onclick="window.open(this.href);return false;
To:magi
see http://www.solarventi.cz/clanek/33-prin ... venti.html" onclick="window.open(this.href);return false;
netvrdím, že bys to měl kupovat, spíš nápad, případně ještě tuhle diskusi http://www.filutovadilna.cz/solarni-ohr ... ev-vzduchu" onclick="window.open(this.href);return false;
see http://www.solarventi.cz/clanek/33-prin ... venti.html" onclick="window.open(this.href);return false;
netvrdím, že bys to měl kupovat, spíš nápad, případně ještě tuhle diskusi http://www.filutovadilna.cz/solarni-ohr ... ev-vzduchu" onclick="window.open(this.href);return false;
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, se strejdou G už jsem konzultoval, i na TZB jsem cosi málo početl.
V práci máme na sušárně klihu taky ZZT, ale tam je to o asi 100kW vráceného výkonu.
Doma nad tím začínám uvažovat, protože je třeba intenzívněji větrat kvůli vlhkosti.
Bohužel jediná možnost kam jednotku instalovat je na půdu, odtah z koupelny a záchodu by byl jakoby téměř hotový.
Dál rozvody čerstvého vzduchu pochopitelně tepelně izolované, plus výdechy do místností, to by mě teprve čekalo.
V práci máme na sušárně klihu taky ZZT, ale tam je to o asi 100kW vráceného výkonu.
Doma nad tím začínám uvažovat, protože je třeba intenzívněji větrat kvůli vlhkosti.
Bohužel jediná možnost kam jednotku instalovat je na půdu, odtah z koupelny a záchodu by byl jakoby téměř hotový.
Dál rozvody čerstvého vzduchu pochopitelně tepelně izolované, plus výdechy do místností, to by mě teprve čekalo.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
já mám doma komplet vzduchový vytápění s rekuperací od Atrey, to jestli to skutečně ušetří či neušetří těžko soudit, nicméně oknama nevětrám a jediné co je na tom skvělé, že když člověk příjde z tahu tak ráno se dá v té místnosti dejchat a alkoholové zplodiny a smrad je pryč 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No já myslím že Trombeho stěna (solarvent jak se honosně nazývá 150 let starý vynález) u Magiho nic neřeší. Atrea tuším dělá pasivní rekuperaci, má to výměník z komůrkového plastu a u tebe by stačilo udělat dva sací otvory a dva výdechy. Byt máš přiměřeně velký a dvěře pokojů stále otevřené. Nebo bys mohl ještě do amitu naprogramovat cykly provětrávání (přetlak) s tím že prostě přiložíš o pár polínek víc.
Per aspera ad astra
při přestavbě domku jsme osadili 2x Atrea EC 230 - kus na patro
při návrhu - rozmýšlení upozorním na
- poměrně velké trubky na rozvod
- délka trubek je kritická ! delší trubky chtějí větší výkon = větší hluk u zdroje
- vymyslet dýzy, mřížky, odsávání ... aby to nerušilo, nefoukalo za krk, zvládlo potřebný objem vzduchu
- jednotka je dost hlučná zejména ve vyšších otáčkách - najít umístění
- barák si zaizolujete v přepočtu 20 cm vaty - popřemýšlejte, jak se Vám podaří zaizolovat přívod studeného vzduchu až k jednotce - toto je dost kritické místo na srážení vlhkosti
- z jednotky teče voda, pořídit automatický mechanický sifon - jinak se může stát, že budete mít sání napojené na kanalizaci
Atrea !
- motory vydržely rok - po roce jsou slyšet i při nejnižších otáčkách, není slyšet "vzduch" ale ložiska
- záruka je sice 2 roky - ale počítá se od vyskladnění z Atrey, než doděláte přestavbu a protože vzduch zabudováváte první, ale pouštíte až je vše hotovo a uklizeno - máte skoro po záruce.
- jednu jednotku Atrea neuměla rok zprovoznit - dokonce mne donutili rozdělat rozvody, na které to celé sváděli, až poté jednotku komplet odvezli a po dvou měsících vrátili - že je bez vady, nicméně od té doby funguje.
- elektronika je dost ... divná, vystřídali se mi zde dva elektrikáři/elektronici - jeden místní, jeden od Atrey, oba odpálením regulačních desek zjistili/ověřili, že je na velkém chladiči fáze.
Atreu po této zkušenosti silně nedoporučuji
Existují i "pokojové" jednotky - vše je umístěno v trubce asi 80mm nebo 100 mm která jen kolmo prochází zdí.
Najdi si projektanta na vzduch, (možná ti to i rozmluví) ty rozvody jsou dost kritické a lehce se můžeš dopracovat k ... zbytečně vyhozeným penězům.
(případně se ozvi pro víc info ...)
- délka trubek je kritická ! delší trubky chtějí větší výkon = větší hluk u zdroje
- vymyslet dýzy, mřížky, odsávání ... aby to nerušilo, nefoukalo za krk, zvládlo potřebný objem vzduchu
- barák si zaizolujete v přepočtu 20 cm vaty - popřemýšlejte, jak se Vám podaří zaizolovat přívod studeného vzduchu až k jednotce - toto je dost kritické místo na srážení vlhkosti
- z jednotky teče voda, pořídit automatický mechanický sifon - jinak se může stát, že budete mít sání napojené na kanalizaci
Atrea !
- motory vydržely rok - po roce jsou slyšet i při nejnižších otáčkách, není slyšet "vzduch" ale ložiska
- záruka je sice 2 roky - ale počítá se od vyskladnění z Atrey, než doděláte přestavbu a protože vzduch zabudováváte první, ale pouštíte až je vše hotovo a uklizeno - máte skoro po záruce.
- jednu jednotku Atrea neuměla rok zprovoznit - dokonce mne donutili rozdělat rozvody, na které to celé sváděli, až poté jednotku komplet odvezli a po dvou měsících vrátili - že je bez vady, nicméně od té doby funguje.
- elektronika je dost ... divná, vystřídali se mi zde dva elektrikáři/elektronici - jeden místní, jeden od Atrey, oba odpálením regulačních desek zjistili/ověřili, že je na velkém chladiči fáze.
Existují i "pokojové" jednotky - vše je umístěno v trubce asi 80mm nebo 100 mm která jen kolmo prochází zdí.
Najdi si projektanta na vzduch, (možná ti to i rozmluví) ty rozvody jsou dost kritické a lehce se můžeš dopracovat k ... zbytečně vyhozeným penězům.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Mám toto http://www.regulus.cz/cz/rekuperacni-je ... -kinetic-b s rozvodem na nezateplené půdě v izolovaných hadicích. Podlahovou plochu mám asi 100 m2, výkon jednotky stažený na 23% stabilně. Dům je novostavba, počáteční potíže s rosným bodem tímto úspěšně vyřešeny a i rozličné pachy jsou fuč 

měl si projekt od jejich návrhářů nebo to navrhovalo nějaké pako? elektronika je tak jednoduchá, že na tom není co se posrat a řekl bych že ani co skazit, pokud přišli dva elektrikáři a udělali to co popisuješ tak si měl asi smůlu asi na uplné idioty, od projektu až po realizaci..chb píše:při přestavbě domku jsme osadili 2x Atrea EC 230 - kus na patro
Atrea !
a co se týká motorů, ložiska jsi vyměnil a jedeš dál nebo jedeš pořád na těch hučících?
já to mám asi 8let a slyšet není vůbec nic, ani u jednotky a v místnostech už vůbec ne.. pokud ti odešli ložiska tak za to může na 99% stavební prach kdy to bylo puštěné třeba při broušení sádrošů, nicméně vyměníš ložiska a ty motory musej bejt nesmrtelný.. a nebo se dodavatelé od té doby co jsem to od nich měl já tak pohoršili.. tenkrát s tím Atrea začínala a byla jediná, dnes už je to asi zase o kus dál a firem asi víc.. nicméně já mám zkušenost dobrou.. dnes už bych to ale taky dělal trošku jinak..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
jenom taková poznámka možná od věci , možná pomůže. po zateplení býva dost často problém z nedostatečným větránim. To je všeobecně známo.
Teť k věci. když jsem měnil okna a zateploval barák u rodičů, tak mě na to upozornili z firmy co tam montovali okna. řekli mi že pokud bude někde vlhnout, nebo se rosit okno tak je tam potřeba vyměnit těsnění. ke všem oknám mi dali dvě sady tesnění. Jedny jsou jakoby normální a v druhých je cca co 10cm mala dirka. Prí je to na mikroventilaci. rosili se mi při obyčejných těsněních okna v ložnici a kuchyni. tak jsem tam ty těsnění vyměnil. Stačilo naspodu a vrchu okna. Na bocích jsem nechal ty bez direk. A bylo po problému. Není citít že by tam nějak táhlo, a oravdu to pomohlo. Větrá se ták jako předtím.Prostě se občas otevře ventilačka.
Nevím kolik se ti tam toho sráží, nebo jestli jsem to správně pochopil.
Snad to není uplně mimo....
Teť k věci. když jsem měnil okna a zateploval barák u rodičů, tak mě na to upozornili z firmy co tam montovali okna. řekli mi že pokud bude někde vlhnout, nebo se rosit okno tak je tam potřeba vyměnit těsnění. ke všem oknám mi dali dvě sady tesnění. Jedny jsou jakoby normální a v druhých je cca co 10cm mala dirka. Prí je to na mikroventilaci. rosili se mi při obyčejných těsněních okna v ložnici a kuchyni. tak jsem tam ty těsnění vyměnil. Stačilo naspodu a vrchu okna. Na bocích jsem nechal ty bez direk. A bylo po problému. Není citít že by tam nějak táhlo, a oravdu to pomohlo. Větrá se ták jako předtím.Prostě se občas otevře ventilačka.
Nevím kolik se ti tam toho sráží, nebo jestli jsem to správně pochopil.
Snad to není uplně mimo....
tady si rekuperaci jeden vyrobil : http://cofa.blog.cz/1202/rekuperacni-jednotka-svepomoci" onclick="window.open(this.href);return false; , netušíte jak má ty lamely naskládaný ? předpokládám že mu to tvoří na příč sebou oddělené kanály ale nějak mě nenapadá jak to poskládat
měl jsem projekt od firmy, co to dělá - sice také podělali co se dalo, ale ... dost jsem je musel korigovat.
motory se dost pohoršily, má serie už měla být dobrá, tu přede mnou prý měnili komplet
ložisla jsem neměni - a skoro to nezapínám
Dokud nebylo uklizeno - nebylo to vůbec pod proudem, prach by to být neměl ...
elektroniku měnili u jedné jednotky asi 6x, a to postupně všechny desky až nakonec celou jednotku, u druhé jen jednou, závady typu - nešlo to zapnout, po výměně to nešlo vypnout, nebo to jelo stále na plný výkon a nešlo regulovat.
Udělat výsuvnou elektroniku - aby šla měřit je běžné, je ale prasecké v tomto případě nechat na chladiči fázi - je logické, že při vysunutí se to lehce dotkne kostry.
Ano Atrea byla jediná, nejvíc mne naštvalo, když ze mne začali dělat blbce. Tvrdili, že jednotka je OK, a že na vině jsou rozvody. Dokonce přijeli rozvody proměřit. Přijel jeden mladý a moc mu to nešlo, nakonec na mou žádost mi změřil 2m rovné 150mm trubky s výustkou na konci. Vyšlo mu asi 10 Pa, pak řekl, že to má špatně nastavené a změřil 150Pa - a protože jednotka měla doporučeno někde okolo 200 Pa - usoudil, že to nemůže fungovat a odjel. A vystavili mi dlouhý odborný dopis, že naměřit na dvou metrech rovné trubky 150 Pa je vlastně vpořádku. Užil jsem si s nimi ....
motory se dost pohoršily, má serie už měla být dobrá, tu přede mnou prý měnili komplet
ložisla jsem neměni - a skoro to nezapínám
Dokud nebylo uklizeno - nebylo to vůbec pod proudem, prach by to být neměl ...
elektroniku měnili u jedné jednotky asi 6x, a to postupně všechny desky až nakonec celou jednotku, u druhé jen jednou, závady typu - nešlo to zapnout, po výměně to nešlo vypnout, nebo to jelo stále na plný výkon a nešlo regulovat.
Udělat výsuvnou elektroniku - aby šla měřit je běžné, je ale prasecké v tomto případě nechat na chladiči fázi - je logické, že při vysunutí se to lehce dotkne kostry.
Ano Atrea byla jediná, nejvíc mne naštvalo, když ze mne začali dělat blbce. Tvrdili, že jednotka je OK, a že na vině jsou rozvody. Dokonce přijeli rozvody proměřit. Přijel jeden mladý a moc mu to nešlo, nakonec na mou žádost mi změřil 2m rovné 150mm trubky s výustkou na konci. Vyšlo mu asi 10 Pa, pak řekl, že to má špatně nastavené a změřil 150Pa - a protože jednotka měla doporučeno někde okolo 200 Pa - usoudil, že to nemůže fungovat a odjel. A vystavili mi dlouhý odborný dopis, že naměřit na dvou metrech rovné trubky 150 Pa je vlastně vpořádku. Užil jsem si s nimi ....
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů