Magiho výzkumný ústav
mezi plechy jsou distanční pásky a střídavě je zaslepen páskem vstup/výstup na jednu/druhou stranu - tedy jedna dutina je jeden směr, následující - druhý směr. Zvětši si pohled, je to vidět.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
k čemu to pak máš, když to skoro nezapínáš? mě to běží nonstop..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
právě že je to skládané tak že tam nemusel nic zaslepovat , a to mě pak nevycházelo , ale už vím jak to je , ze dvou pásů skládá výměník do čtverce a ty jsou v tom pak umístěny dva .chb píše:mezi plechy jsou distanční pásky a střídavě je zaslepen páskem vstup/výstup na jednu/druhou stranu - tedy jedna dutina je jeden směr, následující - druhý směr. Zvětši si pohled, je to vidět.
chb má pravdu, je to zaslepený páskama, namaluj si na ten vršek kříž. Na jedné straně (např. vpravo) je vstup a na druhé úhlopříčně (tedy vlevo) výstup. A pochopitelně druhá vrstva je obráceně.packa píše:právě že je to skládané tak že tam nemusel nic zaslepovat , a to mě pak nevycházelo , ale už vím jak to je , ze dvou pásů skládá výměník do čtverce a ty jsou v tom pak umístěny dva .chb píše:mezi plechy jsou distanční pásky a střídavě je zaslepen páskem vstup/výstup na jednu/druhou stranu - tedy jedna dutina je jeden směr, následující - druhý směr. Zvětši si pohled, je to vidět.
Je to udělaný takhle vkůlivá tomu, aby získal delší dráhu pro tepelnou výměnu.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je vůbec nejzajímavější, o tom jsem ani netušil.Kvako1 píše:jenom taková poznámka možná od věci , možná pomůže. po zateplení býva dost často problém z nedostatečným větránim. To je všeobecně známo.
Teť k věci. když jsem měnil okna a zateploval barák u rodičů, tak mě na to upozornili z firmy co tam montovali okna. řekli mi že pokud bude někde vlhnout, nebo se rosit okno tak je tam potřeba vyměnit těsnění. ke všem oknám mi dali dvě sady tesnění. Jedny jsou jakoby normální a v druhých je cca co 10cm mala dirka. Prí je to na mikroventilaci. rosili se mi při obyčejných těsněních okna v ložnici a kuchyni. tak jsem tam ty těsnění vyměnil. Stačilo naspodu a vrchu okna. Na bocích jsem nechal ty bez direk. A bylo po problému. Není citít že by tam nějak táhlo, a oravdu to pomohlo. Větrá se ták jako předtím.Prostě se občas otevře ventilačka.
Nevím kolik se ti tam toho sráží, nebo jestli jsem to správně pochopil.
Snad to není uplně mimo....
Hned to zjistím a zkusil bych ty těsnění taky poměnit.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Hades píše:chb má pravdu, je to zaslepený páskama, namaluj si na ten vršek kříž. Na jedné straně (např. vpravo) je vstup a na druhé úhlopříčně (tedy vlevo) výstup. A pochopitelně druhá vrstva je obráceně.packa píše:právě že je to skládané tak že tam nemusel nic zaslepovat , a to mě pak nevycházelo , ale už vím jak to je , ze dvou pásů skládá výměník do čtverce a ty jsou v tom pak umístěny dva .chb píše:mezi plechy jsou distanční pásky a střídavě je zaslepen páskem vstup/výstup na jednu/druhou stranu - tedy jedna dutina je jeden směr, následující - druhý směr. Zvětši si pohled, je to vidět.
Je to udělaný takhle vkůlivá tomu, aby získal delší dráhu pro tepelnou výměnu.
tak nevím jak to má nenhle , ale našel jsem nákres komerčního výměníku a ten je udělán ze dvou čtvercových výměníků a je to celé naohýbané ze dvou dlouhých pásů plechu jen jsou tam rozpěrky které drží kanál aby se nezbortil
to je právě ten paradox.. všichni chtěj těsná okna, honěj se po co nejvyšším koeficientu prostupu tepla atd.. a pak si koupěj okna s tzv mikroventilací, která nedělaj nic jiného než že netěsněj a požadované parametry jdou do háje.. když je to varianta s kličkou, že krajní poloha kličky jen netěsní a vzniklou mikroštěrbinou to větrá a dá se to zavřít tak budiž.. ale varianta s děravým těsněním je vůbec nesmysl na hlavu postavenej.. to si ty lidi můžou rovnou nechat stará větravá okna 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
tady je o tom zmínka, o těch těsněních.
http://www.animobohemia.cz/okna/plastov ... -odpovedi/" onclick="window.open(this.href);return false;
když si na to spomenu tak ti je příští tyden mužu odfotit a podivat se ktera firma to dělala, už se na to nepamatuju. podívam se do faktur.
http://www.animobohemia.cz/okna/plastov ... -odpovedi/" onclick="window.open(this.href);return false;
když si na to spomenu tak ti je příští tyden mužu odfotit a podivat se ktera firma to dělala, už se na to nepamatuju. podívam se do faktur.
přes to ale netáhne nějak ,že bys to cítil.RaS píše:to je právě ten paradox.. všichni chtěj těsná okna, honěj se po co nejvyšším koeficientu prostupu tepla atd.. a pak si koupěj okna s tzv mikroventilací, která nedělaj nic jiného než že netěsněj a požadované parametry jdou do háje.. když je to varianta s kličkou, že krajní poloha kličky jen netěsní a vzniklou mikroštěrbinou to větrá a dá se to zavřít tak budiž.. ale varianta s děravým těsněním je vůbec nesmysl na hlavu postavenej.. to si ty lidi můžou rovnou nechat stará větravá okna
A ty těsnění se daji vyměnit spátky..

jsou i horsi, treba ti, co si poridi kondenzacni kotel a honi ho na 60st, na starych rozvodech s malou salavou plochouRaS píše:to je právě ten paradox.. všichni chtěj těsná okna, honěj se po co nejvyšším koeficientu prostupu tepla atd.. a pak si koupěj okna s tzv mikroventilací, která nedělaj nic jiného než že netěsněj a požadované parametry jdou do háje.. když je to varianta s kličkou, že krajní poloha kličky jen netěsní a vzniklou mikroštěrbinou to větrá a dá se to zavřít tak budiž.. ale varianta s děravým těsněním je vůbec nesmysl na hlavu postavenej.. to si ty lidi můžou rovnou nechat stará větravá okna
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
a znám i takové, kteří to klidně takto za peníze naprojektujífilla píše:jsou i horsi, treba ti, co si poridi kondenzacni kotel a honi ho na 60st, na starych rozvodech s malou salavou plochouRaS píše:to je právě ten paradox.. všichni chtěj těsná okna, honěj se po co nejvyšším koeficientu prostupu tepla atd.. a pak si koupěj okna s tzv mikroventilací, která nedělaj nic jiného než že netěsněj a požadované parametry jdou do háje.. když je to varianta s kličkou, že krajní poloha kličky jen netěsní a vzniklou mikroštěrbinou to větrá a dá se to zavřít tak budiž.. ale varianta s děravým těsněním je vůbec nesmysl na hlavu postavenej.. to si ty lidi můžou rovnou nechat stará větravá okna
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
jenze ono to ma setrit a na to lidi slysi, ale uz jim tezko vysvetlis, ze bez dalsi investice do odpovidajici otopne soustavy to setrit nebude a ze jsou to vyhozene penize, reklamni masirka je mocna, ekoterorismus jeste mocnejsi, jsou jidi, kteri obali barak polystyrenem a kdyz se jich zeptas, jestli maji zateplene stropy, tak krouti hlavou, takze zbytecne draze zateplili plast, pritom stacilo zateplit pouze stropy za petinu ceny cimz by dosahli stejne uspory tepla, to vis, setrit se musi, za kazdou cenuchb píše:a znám i takové, kteří to klidně takto za peníze naprojektujífilla píše:jsou i horsi, treba ti, co si poridi kondenzacni kotel a honi ho na 60st, na starych rozvodech s malou salavou plochouRaS píše:to je právě ten paradox.. všichni chtěj těsná okna, honěj se po co nejvyšším koeficientu prostupu tepla atd.. a pak si koupěj okna s tzv mikroventilací, která nedělaj nic jiného než že netěsněj a požadované parametry jdou do háje.. když je to varianta s kličkou, že krajní poloha kličky jen netěsní a vzniklou mikroštěrbinou to větrá a dá se to zavřít tak budiž.. ale varianta s děravým těsněním je vůbec nesmysl na hlavu postavenej.. to si ty lidi můžou rovnou nechat stará větravá okna

"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
chb píše:a znám i takové, kteří to klidně takto za peníze naprojektujífilla píše:jsou i horsi, treba ti, co si poridi kondenzacni kotel a honi ho na 60st, na starych rozvodech s malou salavou plochouRaS píše:to je právě ten paradox.. všichni chtěj těsná okna, honěj se po co nejvyšším koeficientu prostupu tepla atd.. a pak si koupěj okna s tzv mikroventilací, která nedělaj nic jiného než že netěsněj a požadované parametry jdou do háje.. když je to varianta s kličkou, že krajní poloha kličky jen netěsní a vzniklou mikroštěrbinou to větrá a dá se to zavřít tak budiž.. ale varianta s děravým těsněním je vůbec nesmysl na hlavu postavenej.. to si ty lidi můžou rovnou nechat stará větravá okna
když jsem dělal projekt já tak jsem se setkával uplně běžně s poučkou že třeba 10m3 prostoru 1kW takže spočítali že dům má 300m3 a dali tam 30kW kotel a na můj argument že je to přece nesmysl jsem byl já ten blb, protože oni už to tak dělaj léta.. a to jsem měl typovej projekt kde už by to alespoň někdo mohl spočítat nějak rozumně.. když jsem tam dal 6kW kotel tak se všichni smáli že zmrznu.. no a zatím jsem nezmrzl
jasně, na to jsem taky koukal.packa píše: tak nevím jak to má nenhle , ale našel jsem nákres komerčního výměníku a ten je udělán ze dvou čtvercových výměníků a je to celé naohýbané ze dvou dlouhých pásů plechu jen jsou tam rozpěrky které drží kanál aby se nezbortil
Dokonce jsem viděl výměník z nějakýho plastu, něco jako vlnitej profil o síle nuna nula nic, poskládané kolmo na sebe (profi výroba)
ten od Atrey je plastovej, jsou tam takový komůrky jako od včel