Mach3 - využití ovladače

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
PavelZ

14. 3. 2008, 7:16

Nemá někdo zkušenost nebo nějaký datasheet s využitím systémového ovladače od Mach3? Jak jsem totiž bádal, ve Woknech je jedna z mála možností, jak dosáhnout vyšších frekvencí signálů na LPT než 1kHZ, použití ovladače. Myslím, že ovladač použitý v Machu by mohl být využitelný pro mojí vlastní aplikaci. Jde jen o to, jak se s ním softwarově domluvit. Nechce se mi totiž psát vlastní ovladač ani reverzovat ten od Machu3, tak nejprve zkusím variantu, jestli se tím někdo již nezabýval.
P.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2008, 7:41

mam lepsi napad
vyuzit ne cizi ne prilis dobry software ktery neni opensource
ale vyuzit cizi realtime hardware ktery otevreny je
napriklad na strankach EMC jsou odkazy na hardware tohoto typu do ktereho lze upravit cokoli
jsou to PCI karty ktere svymi moznostmi leckdy strci do kapsy siemense a jine profi systemy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
PavelZ

14. 3. 2008, 7:58

Nad Linuxem přemýšlím již dlouho předlouho, ale nechci ani nemůžu se vzdát XPéček (manželka odmítá jiné prostředí než Wokna :(( ) a dva počítače mi taky neprojdou (v paneláku málo místa) a mít dva systémy na jednom PC nechci.
Takže nezbyde než se smířit s Gatesovou potvorou a použít buď cizí soft nebo napsat svůj vlasní (to chce ale čas, hromadu času)
PavelZ

14. 3. 2008, 8:01

A cizí hardware stojí prachy ... teď zrušili společný zdanění manželů, takže ani v tomto směru si "nevydělám". Loni jsem za to upgradoval PC a i ženě a dětem zbylo na hadry a cukrátka.
Mno jooo ... těžká situace.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2008, 8:05

ty karty jsou dost levny
a navic se nevylucuji s temi windows

nebo treba pouzij geckodrive
to je xosej interpolator s asi milionem vstupu vystupu
zakladni veci jsou tam naprogramovany abytek doladis
komunikuje to s windows UDB nebo Ethernet
tomashal
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2008, 8:35

Nebránil bych se dvou OS v jednom pocitaci. Nicemu to nevadi ba naopak. Nejlepe samozrejme na oddelenem disku, ale mensi starsi sezenete za par korun. Pokud v tom jednom systemu WXP delate veskerou praci, tak Vam tam stejne driver z Machu asi bude delat neplechu. Jak se tady uz mnohokrat probiralo, chce to prazdny system.
No a pro Vas by byl asi opravdu nejlepsi ten oddeleny Linux. Z meho pohledu jsou v tomto pripade naklady, na ktere tak hledite, nejmensi.

Tomas
PavelZ

14. 3. 2008, 10:06

No, přesně to jsem čekal ... řítí se na mne Linux. Do teď jsem všechno dělal pod Woknama ve Visual C. Má někdo ideu, jakou distribuci je nejlepší využít pro řízení krokových motorů. Aplikaci si chci napsat sám, protože akceptuju pouze vlastnoručně udělaná prostředí (když se ti nelíbí, tak je předěláš) ... tedy má někdo tip na dobré vývojové prostředí C++ v Linuxu.
Dík za každou ideu.
P.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2008, 10:14

nainstaluj si EMC
zjistis ze je to vlastne hafo naprosto genialnich knihoven
a z tech muzes napsat cokoli
Svoby
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2008, 4:16

Ja mohu Linux / EMC2 jen doporucit. Ted preve se snim seznamuju,bohuzel nemohu srovnat Mach3 s EMC protoze macha nevlastnim. Nevim jakou maximalni frekvenci jde dostat z Linuxu ale ja do sve pidi frezky cpu 12 kHz a vse je bez cukani a ztraty kroku. PS tuhle zpravu pisi prave z LINUXU :wink:
Kdo nic nedela ,nic nesku...
H2

29. 5. 2008, 10:18

Nazdarek chtel jsem se zeptat jestly pobezi mach3 ppod Linuxem
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2008, 11:24

rozhodne ne
protoze mach pouziva vypocetni jadro tak ze je v podobe ovladace nainstalovano do systemu aby zarucil nejvyssi prioritu pro vypocty

proto ani mach nemuze bezet pod linuxem v emulaci protoze ovladace windows a linux funguji na uplne jine filozofii a nejdou tedy prenest
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“