Stavba soustruhu svépomocí-Gingery
zajímavé, asi bych místo AL použil zvonovinu /cca Sn 40+ Cu 60 / ,tvrdostí a pružností atd . má docela blízko k litině, což je dobře ale na tavbu je potřeba asi 1100st .
Do roku cca 2005 jsem lil zvony a sochy apod. no ted už leju akorát tak vodu na kafe 
ARTOS: to by bylo pěkné, ale cena zvonoviny je dost nepříjemná oproti hliníku.
Bezvadná stavba, já stále tvrdím, že je třeba být připraven na dobu, až nic nebude.
Přidám pár svých poznatků. Tavím doma bez speciální aparatury v obyčejném spalinovém kotli (nevím přesně, ale je do 10kW). První tavba trvá asi hodinu a půl, další kolem hodiny. Jako tyglík používám rozříznutý obal od kompresoru z ledničky Minsk. Slévám jenom profily a to do opakovaně použitelných forem z porobetonu (rozříznout a v rovině vyvrtat dírů a dělená forma je hotová). Jak tu již někdo psal, je vhodné tavit jen to, co bylo odlito. Protvářené věci (profily, dráty) se taví hůře.
Přidám pár svých poznatků. Tavím doma bez speciální aparatury v obyčejném spalinovém kotli (nevím přesně, ale je do 10kW). První tavba trvá asi hodinu a půl, další kolem hodiny. Jako tyglík používám rozříznutý obal od kompresoru z ledničky Minsk. Slévám jenom profily a to do opakovaně použitelných forem z porobetonu (rozříznout a v rovině vyvrtat dírů a dělená forma je hotová). Jak tu již někdo psal, je vhodné tavit jen to, co bylo odlito. Protvářené věci (profily, dráty) se taví hůře.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pro info, vyzkousel jsem vlastni smes na bazi pisku bentonitu a valcoveho oleje
Za spravne teploty to jde upechovat i do vetsi tuhosti jak ten bentomix
Chci jeste sehnat jemnejsi pisek abych mel lepsi povrch odlitku
Za spravne teploty to jde upechovat i do vetsi tuhosti jak ten bentomix
Chci jeste sehnat jemnejsi pisek abych mel lepsi povrch odlitku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop: jakej písek jsi teď použil?
robokop: normální
Jaká frakce konkrétně?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
takova co se nasla u kamose vedle baraku (priblizne to co se pouziva na zasyp zamkovy dlazby)
zatim jsem nic nekupoval takze proste jen pokus jestli tudy cesta povede
a podle vysledku ano
jak jsem uz rekl budu resit jemnejsi
zatim jsem nic nekupoval takze proste jen pokus jestli tudy cesta povede
a podle vysledku ano
jak jsem uz rekl budu resit jemnejsi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tady je taky jedna konstrukce soustruhu:
odlievanie z "hliníku" sa dá zvládnut doma, ale že liat liatinu doma tak to som
síce na svoje pokusy
rozlámal sústruh
http://www.backyardmetalcasting.com/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
síce na svoje pokusy
Dobrý den,
mám dotaz na uživatele QMN ohledně karbidu křemíku a mikrovlnky .
Prosím zda by mě mohl kontaktovat na emailu powerceramics@email.cz
Děkuji
mám dotaz na uživatele QMN ohledně karbidu křemíku a mikrovlnky .
Prosím zda by mě mohl kontaktovat na emailu powerceramics@email.cz
Děkuji
uživatel QMN neexistuje.. a proč nekontaktuješ přímo ty jeho?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
OK_21: Nemám to být já? Nějaké experimenty s SiC a mikrovlnama jsem dělal.