Zrychlovaci hlava ISO30
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
-
tmxatcoxlab
Panove, shanim zrychlovaci hlavu do kuzele ISO30, existuje vubec neco takovyho?
Nevite prosim kde to roste? Idealne nekomu nevyuzity v dilne ;]
Nevite prosim kde to roste? Idealne nekomu nevyuzity v dilne ;]
narex mte nebo jak se to teď jmenuje to vyrábí ale chtějí za to asi 40 ve verzi 40kovýho kuželu verze na 30ku nenabízej ale dělaj na zakázku,známej to od nich má, má to v sobě planetovku asi na 20000rpm to jsi asi slyšet nechtěl 
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
tmxatcoxlab
ajjaj, na ten narex koukam, a budu si o tom nechat zdat dal ;[
Naposledy upravil(a) tmxatcoxlab dne 4. 2. 2014, 11:26, celkem upraveno 2 x.
já teď takovou jednu lowcost variantu mám nakreslenou a chystám se to vyrobit, je to něco jako dělá tormach s řemenovým převodem, otázkou je co to vydrží ale za zkoušku zas tak moc nedám..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
-
tmxatcoxlab
to by me zajimalo! myslis neco takovyho? http://www.tormach.com/document_direct_ ... doc_id=705" onclick="window.open(this.href);return false;
jo něco takového, jenže já to chci tak aby se mě to vešlo do ATC zásobníku a samo se to měnilo a nemontovalo se to takhle na vřeteno.. a chci tam dát kvalitní ložiska a hřídel delší a uložit ji jinak aby to bylo tužší než tohle..
Ahoj,
To RaS: to nebude asi jako ten Tornach. Co to je ATC zásobník? To je jako ta kruhová deska s bajonety jak vyjíždí pod vřeteno a osa Z to nabírá? Já myslím že ty máš nakreslený něco lepšího. Odhad ten Tornach to jsou tak 2-4kg. Ty musíš mít něco tak do 1kg. Já i mnozí jiní by to možná rádi viděli. Samo jestli můžeš a chceš nám něco ukázat.
Prosím dočti to celé až do konce. Z počatku Ti ale trochu nadávám
Jinak jak jsi psal ohledně stažení toho ložiska tou řemenicí abych jako BLBEC nedělal ty zápichy v tom pouzdře tak jsem tě proklel. http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=62&t=13310" onclick="window.open(this.href);return false; Protože ta řemenice byla nakupovaná tak jak jsem to měl UDĚLAT
ALe když to řekl i TESTON , tak jsem se uklidnil , zamyslel popřemýšlel. A musím přiznat že tvoje řešení IDEA
a TESTONA je lepší než moje. Hezká rozpěrná duralová trubka by tam prděla a fakt jsem nebyl za DEBILA . Děkuji příště se už polepším.
Děkuji a ani to moc NEBOLELO. To byla přijemná oponentní diskuse , ale tlak mi občas kolísal. Bylo to věcné a ne věčné.
To RaS: to nebude asi jako ten Tornach. Co to je ATC zásobník? To je jako ta kruhová deska s bajonety jak vyjíždí pod vřeteno a osa Z to nabírá? Já myslím že ty máš nakreslený něco lepšího. Odhad ten Tornach to jsou tak 2-4kg. Ty musíš mít něco tak do 1kg. Já i mnozí jiní by to možná rádi viděli. Samo jestli můžeš a chceš nám něco ukázat.
Prosím dočti to celé až do konce. Z počatku Ti ale trochu nadávám
Jinak jak jsi psal ohledně stažení toho ložiska tou řemenicí abych jako BLBEC nedělal ty zápichy v tom pouzdře tak jsem tě proklel. http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=62&t=13310" onclick="window.open(this.href);return false; Protože ta řemenice byla nakupovaná tak jak jsem to měl UDĚLAT
Děkuji a ani to moc NEBOLELO. To byla přijemná oponentní diskuse , ale tlak mi občas kolísal. Bylo to věcné a ne věčné.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
ATC zásobník je výměník nástrojů po česku, v podstatě něco co popisuješ, akorád já nemám kruhovou točící se desku ale masivní litinovej podavač s řetězovým výměníkem na 24nástrojů, nicméně funkce je uplně stejná jako u té desky.. ukážu neukážu zatím není co
správná myšlenka musí vždycky uzrát.. a tahle ještě neuzrála.. mám sice v solidu nějakej model, ale ještě to není kompletní.. tak třeba někdy až bude čas tak to dodělám..
Aho ,
To RaS: takže to není asi malý stroj? jaký výkon a kužel ve vřetenu? Nýní pracuješ nástrojem menšího průměru a nemůžeš jej jmenovitýma otáčkama roztočit na optimální řeznou rychlost? Asi moc neřešíš hmotnost ty zrychlovací hlavy? To jsem nevěděl. Předpokládal jsem nějaké kotě. Jo to je hezká ůloha. Kdysi jsem se zabýval myšlenkou uhlový hlavy 90stupňů oboustranná pro vrtání do boku na vertikálním stroji CNC vřeteno ISO 40. Vzhledem k hmotnosti jsem jí chtěl nabírat prázdným vřetenem ze stolu - byla by uložena ve speciálním držáku. Vzhledem k předpokládané velikosti včetně nástrojů by se nevešla do stávajícího zásobníku . Ale nebylo realizováno.
To RaS: takže to není asi malý stroj? jaký výkon a kužel ve vřetenu? Nýní pracuješ nástrojem menšího průměru a nemůžeš jej jmenovitýma otáčkama roztočit na optimální řeznou rychlost? Asi moc neřešíš hmotnost ty zrychlovací hlavy? To jsem nevěděl. Předpokládal jsem nějaké kotě. Jo to je hezká ůloha. Kdysi jsem se zabýval myšlenkou uhlový hlavy 90stupňů oboustranná pro vrtání do boku na vertikálním stroji CNC vřeteno ISO 40. Vzhledem k hmotnosti jsem jí chtěl nabírat prázdným vřetenem ze stolu - byla by uložena ve speciálním držáku. Vzhledem k předpokládané velikosti včetně nástrojů by se nevešla do stávajícího zásobníku . Ale nebylo realizováno.
Naposledy upravil(a) Ferda dne 5. 2. 2014, 6:33, celkem upraveno 1 x.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
jo, ta RaSova mašinka má 5,5t
Iso40
to jen aby řeč nestála když tu jseš a RaS ne
Iso40
to jen aby řeč nestála když tu jseš a RaS ne
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
takové trošku větší kotě jak psal Testone.. s mylým CNCčkem jsem začínal a rád se ho zbavil.. to prostě nejde.. teď mám otáčky na vřetenu max 8000 s tím že to je neskutečnej hukot takže používám max 6000, je tam BT40 5,5kW na vřeteni S100% s převodovkou 1:1 a 1:5ti do pomala.. když frézuju třeba 2kou frézou tak je to prostě málo.. ono je to málo i třeba na nějakou 6ku když na to příjde.. tak proto myšlenka zrychlovací hlavy, ale takové aby se dala nacpat do zásobníku a bral si ji sám.. víc jak kilo to musí mmít určitě.. ono jen samotnej kužel váží ták půl kila.. na zásobníku píšou max váha nástroje 8kg takže to mě nechává klidným.. a počítám s převodem cca 1:4 takže bych točil max 6000 a na výstupu 24000, celé moje kouzlo je v tom že použiju dlouhou hřídel uloženou až v ložisku zapouzdřeném v 40kovém kuželu vřetene a na konci dvojice kosoúhlých ložisek, takže nedojde k průhybu hřídele a "vylamování" jako u kraťoučké varianty jako má tormach a 2, je 100% zajištěna souosost vřeten, narozdíl od toho tormachu, kdy je to závislé na přesnosti výroby a na přesnosti uložení k vlastnímu vřetenu.. původně jsem zvažoval dát tam dvojici ozubených kol, ale asi by to byl moc velkej hukot tak jsem se rozhodl pro řemeny, otázkou je jestli to vydrží a kolik. to ukáže až čas..
já řeším stejnej problém
to s těma řemínkama mě nenapadlo, to vidím poprvé
já se pořád motám kolem nějaké planetové převodovky
něco v hlavě mám taky, musí to uzrát
to s těma řemínkama mě nenapadlo, to vidím poprvé
já se pořád motám kolem nějaké planetové převodovky
něco v hlavě mám taky, musí to uzrát
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
planeta má ve finále docela velkej průměr a hlavně komerčně je dělaj tak na 10000ot, když chceš na víc otáček tak za to chtěj raketu.. tohle se dá natáhnout jakoby do obdélníku a v zásobníku to posadit tak aby nevadili dvě vedle sebe.. kdybych měl třeba tu zrychlovací od Narexu tak vedle ní už nástroj nedám a musel bych dva vynechat, já tam počítal docela malý kolečka (asi 20 a 40mm a vysokej řemen asi 15) a nějaký 2kW by to mělo přenést, a 2kw spolehlivě urve spíš frézu.. uvidíme jak to dopadne..
Narexovou zrych.hlavu jsem už hodil na dno skříně.... záleží co s tím chcete dělat ale na přesnější práci se mi vůbec neosvědčila. Během půl h.práce se tak ohřeje že je v háji korekce Zka třeba o 0,08 a abych jí nejdřív zahříval na to nemám čas. Používám už jedině elektrovřeteno Precise ,má rozsah 15-45tis.ot. ,vzduchem chlazený a spokojenost. Myslím že řemen bude určitě lepší než planetovka
elektrovřeteno má nevýhodu tu že se k tomu musej tahat dráty a nejde to dát do výměníku nástrojů, a s jedním elektrovřetenem degraduju mašinu na mašinu bez výměny..