Ahoj,
Omlouvám se všem, protože jsem asi svými slohovými cvičeními odradil ostatní prispivatele. To nebylo záměrem. Sorry nechci škodit
Jsem tu na posled v Linku, ale musím odpovědět to jOE6. ještě jednou díky zaodpověď vše OK. Děláš v nástrojárně tak je čest dělat na nulu každý rozměr. Mam dotaz na to tvé zrychlovátko. kolik max ot., váha, jak dlouho trvá to ustavit na stroj cca. S ryhlostním obrábění nemám žádné zkušenosti. Naše max firmy 7900ot/min max jmenovitý 8000 nedáváme vřeteno 12KW min pr. fréza 3 a jen drážka na pero. Zajímalo by mne co má RaS za stroj když to řve při víc jak 6000 a jmenovitý 8000, zda je to stářim nebo značkou. O víkendu jsem dodržoval telefoní klid, až dnes jsem volal kamaráda na telefonu PROFITOP obrábění prostoru. A nechtěl jsem věřit. Ted jsou zrychlovátka i 100.000 a více a 5O.000 je nutnost . Je to pravda. jaký máš s tím zkušenosti ty. Díky za odpověd a AHOJ.
P.S.: jsem jen virtuální klasická tuctovka

je mi 47+ (-5;+5) ten interval je pravda

Co dělám: praktik -specializace závity a štíhlé hřídele do 40000mm a max 350kg +seriová výroba dílců pro drobné sestavy do 25. Hobby (KÚŇ) strojírenství specializace nánístroje, přídavná udělátka pro OBS všeho druhu pro zvýšení užit. vlastností OBS a zpřijemnění obsluhy např. operátora typu jOE6 . Pro zaměstnavatele zvyšování produktivity v souladu s obsluhou s dúrazem na přesnost. Často platí že rychle a hodně, není dobře a kvalitně.
Samo, že teď nejdu spáchat sebevraždu za pomoci PC výmazáním svého Nicka.
Moje nabídka platí i pro ostatní foraře. Nejsem nadace max 2ks první bere. Chci požádat, aby každý pochopil, že jde i o načerpání mích zkušeností s dílcem pro víc jak 15000 ot a chápe že tam je potřeba přesnost lepší jak 0.01 a když tam bude lepší jak 0.005 tak je to výzva a když to dodám , tak to musí umět změřit aby mohl prohlásit že jsem MIMO a to se klidně může stát a já potřebuji i tuto informaci .