motor z práčky
ahoj, mam motor z pračky + kabelaž a spinače čo tam boli , motor ma 330w , otačky sa menili v 8-mich polohach ,moja otzka je : bude sa dať vhodne použiť tento motor na vreteno? (robim frezku na obrabanie hliniku) , nema niekto bližšie informacie o tomto motore? (ake a otačky,či ma brzdu alebo je to snimač otačok? -hore na motore) pridavam fotky motora+toho 8-polohoveho spinača na otačky + ,,riadiacu jednotku,, (aspon si myslim že to je niečo take) +hlavne ma zujima či na rozbeh motora mi budu stačiť tie veci čo mam (z pračky ) do elektriky sa veľmy nerozumiem a preto budem vďačný za každu radu,
no to mi je jasne že frezu by som do toho neupol, spravil by sa dajaky domček na klieštiny ktrorý by pohaňal motor, a ako vieš že ma nizke otačky? mne sa to zatim nepodarilo zistiť , len viem že motor pohaňal bubon na 800otačok, a bolo to sprevodovane cez tu remenicu co je na motore cca2cm , a na bubne bola veľka cca30cm remenica
a ďakujem za ponuku, ešte si vypočujem dajake rady a pohľadam niečo po internete ,chcem dať šancu tomu motoru hlavne z finančnej stranky (kedže to mam doma)

- jova
- Kontaktovat uživatele:
Je to komutátorový motor, nezatížený bude točit i pár desítek tisíc otáček a bude hrozit jeho poškození. Má šikmo uložené uhlíky, takže se nedá bez úprav měnit směr otáčení. Otáčky se snímají tím tachoalternátorem a vyhodnocuje to regulátor pračky. Úprava regulátoru asi nebude možná, takže to bude chtít nějaký triakový regulátor, nejlépe se zpětnou vazbou, aby jsi udržel otáčky při různém zatížení.
věř tomu že ve většině případů to co je zadarmo stojí ve finále víc a je horší než "normální" řešení.. 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
¨ten motor opravdu na prázdno točí 24000 otáček , měřil jsem to , ale , triakovým regulátorem to regulovat jde , ale jak píšou chtělo by to zpětnou vazbu a tím už se to dost komplikuje , navíc je to komutátorový motor takže bych to rydši zavrhnul , za to trápení to nestojí , a navíc k těm rozměrům to má dost malý výkon
tady je nějaký samodomo udělátor pro řízení otáček motoru, vůbec netuším zda se to šikne na tvůj motor.... elektro a já máme mezi sebou ozbrojené příměří
http://www.zisoft.de/elektronik/drehzahlregelung.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jinak už kvůli otevřenému provedení si myslím, že to nebude moc vhodné na vřeteno - špony jsou potvory a dostanou se všude
http://www.zisoft.de/elektronik/drehzahlregelung.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jinak už kvůli otevřenému provedení si myslím, že to nebude moc vhodné na vřeteno - špony jsou potvory a dostanou se všude