Zdravím,
rád bych se s někým chtěl domluvit na úpravy 2 fréz 8mm z HSS. Potřeboval bych udělat z klasické dvoubřité frézy frézu na frézování vnitřních drážek do plastu. Výkres a fotka frézy.
Obě frézy bych poslal poštou a na platbě by jsme se dohodli. Přesnost není nějak zásadní jestli přední břit bude 2.2 a nebo 2.1 a zmenšení průměr 4mm nebo 3,8mm. Já na to bohužel nemám nástroje a pravděpodobně nic podobného zase dlouho potřebovat nebudu, proto bych to rád řešil kooperací pokud někdo bude ochoten pomoci.
Popřípadě pokud se dané nástroje v podobné provedení dají běžně kouit, tak bych ocenil odkaz.
Úprava 8mm frézy broušením
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
http://www.zps-fn.cz/katalog-frez/frezy-tvarove/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nevím jestli to bude rozměrově sedět, prostě normální frézy na T-drážky.
Zkus pohledat.
Nevím jestli to bude rozměrově sedět, prostě normální frézy na T-drážky.

Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
kontaktuj nějakou brusírnu nástrojů v okolí..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Grell,
tyto frézky známe, ale já bych rád měl univerzální nástroj, kterým můžu do plastu vyvrtat například 8mm díru a pak do ní ještě udělat osazení například pro o-kroužek. T frézka by na toto použít nešla musel bych měnit nástroj.
tyto frézky známe, ale já bych rád měl univerzální nástroj, kterým můžu do plastu vyvrtat například 8mm díru a pak do ní ještě udělat osazení například pro o-kroužek. T frézka by na toto použít nešla musel bych měnit nástroj.
Takže jestli to chápu správně, tak tím nechceš dělat drážky, ale zápichy?
Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
chce zavrtat díru třeba 8mm a víc a uvnitř udělat drážku třeba na O kroužek vše jedním nástrojem..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Přesně jak píše Ras. Prostě vzít tu frézku jak je nechat okolo 2mm začátku a zybtek 20mm ubrat na 4mm průměru abych mohl v díře jezdit do strany a zároveň abych mohl tou samou frézou si předvrtat díru.
Zatím to vypadá, že si asi koupím penumatickou flexu tu hodím na suport soustruhu, přidám odsávání a udělám si to sám. Malou bruskou jsem si takhle už předopracovával 12 kuličkový šroub abych odstranil kalenou vrstvu, ale to jsem tam měl ještě klasický nožovku na kterou mám koupený frézovací suport od tumlíka a teď se mi nechtěla sundávat automatická nožovka a znovu kalibrovat nástroje, proto jsem dal dotaz na někoho kdo by měl třeba menší brusku na kulato a nebo už měl udělaný brousící suport na soustruh.
Zatím to vypadá, že si asi koupím penumatickou flexu tu hodím na suport soustruhu, přidám odsávání a udělám si to sám. Malou bruskou jsem si takhle už předopracovával 12 kuličkový šroub abych odstranil kalenou vrstvu, ale to jsem tam měl ještě klasický nožovku na kterou mám koupený frézovací suport od tumlíka a teď se mi nechtěla sundávat automatická nožovka a znovu kalibrovat nástroje, proto jsem dal dotaz na někoho kdo by měl třeba menší brusku na kulato a nebo už měl udělaný brousící suport na soustruh.
Nechal jsem si dělat to samé u starší paní - brusičky nástrojů poblíž Děčína v jedné vesnici
nechávám si tam brousit frézy.
Nástroje byly HSS 6mm čtyřbřitý s jedním břitem na střed a tvrdokov 6mm tříbřitý taktéž s jedním břitem na střed.
Požadavek byl podbrus na průměru o 2mm dolu, zavrtávací konec výška pouze 1mm a "stopka" délka cca 5mm.
Dopadlo to dobře pouze u tvrdokovu - dělám s tím drážky do boku 1mm v kapse nebo i v obrysu. U HSS se to moc nepovedlo resp. nástroj dělá příliš velké otřepy a nepovedl se příliš úhel okrajů podbrusu.
Úprava mě stála 100 Kč za kus.
Originální nástroj z tvrdokovu s povrchem by vyšel cca na 3000 Kč.
Doporučuju zajít k šikovnému brusiči nástrojů.

Nástroje byly HSS 6mm čtyřbřitý s jedním břitem na střed a tvrdokov 6mm tříbřitý taktéž s jedním břitem na střed.
Požadavek byl podbrus na průměru o 2mm dolu, zavrtávací konec výška pouze 1mm a "stopka" délka cca 5mm.
Dopadlo to dobře pouze u tvrdokovu - dělám s tím drážky do boku 1mm v kapse nebo i v obrysu. U HSS se to moc nepovedlo resp. nástroj dělá příliš velké otřepy a nepovedl se příliš úhel okrajů podbrusu.
Úprava mě stála 100 Kč za kus.
Originální nástroj z tvrdokovu s povrchem by vyšel cca na 3000 Kč.
Doporučuju zajít k šikovnému brusiči nástrojů.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík