potřebuju názory zkušených

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
testone
Sponzor fora

24. 2. 2014, 6:02

kutilak píše:Děkjuju za vysvětlení :) , tak CAD zvládám , CAM nevím jaký zvolit a navíc vůbec nerozumím tomu nastavování parametrů nástroje atd , a jak se zadává jestli daný například ovál bude opisovat hranou násroje nebo ten tvar bude vepisovat zevnitř hranou nástroje , pak ještě bych rád věděl jak se dá dělat nějáká plocha , dejme tomu že mám nástroj 2mm průměr a chci udělat vyplněný hruh o průměru 10mm jak na to ? a jaký program bude nejlepší ? postupně bych se rád dopravcoval k tomu že to v CAMu budu umět , nastavyt rozměry nástroje a nevím co ještě to potřebuje, a k samotným operacím abych mohl zkoušet vyrábět. jak jsem už psal v minulém říspěvku tak CAD už celkem zvládám , MACH 3 taky, ale CAM je u mě problém , takže se zeptám jaký 2,5D CAM ? PS: když se dopracujem k samotnýmu obrábění tak klidně můžu zkoušet , polistirenu mam dost ;)
to hochu není vysvětlování na 5 minut, nejlepší bude sehnat si učebnice, podívat se na trubce na nějaký tutoriál, někde si stáhnout demo verzi.......
nebo si zaplatit školení
zevnitř nebo zvenku je v jednom camu kliknout vedle té šípky co se ti v operaci XYZ nabídne po kroku xyz-1 a ona se otočí na druhou stranu.. rozumíš?
to asi bez mozolů na pr..... nepůjde
bez alespoň základní znalosti klasického frézování taky ne
nejlepší program je ten který máš a umíš a když zjistíš že jsi narazil na jeho možnosti tak se poohlídneš po jiném
už ale v tom okamžiku budeš vědět co chceš
profesionální CAMy jsou v základních funkcích rovnocenné, otázka který je lepší je asi jako když se zeptáš jestli je lepší Mercedes nebo BMW
možná se liší uživatelskou přívětivostí, to je ale otázka zvyku
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
kutilak

24. 2. 2014, 7:43

prochaska píše:DraftSight (resp. jeho předražený vzor AutoCAD) má k CADu daleko asi tak jako příklepová vrtačka k horizontce :) Zkus raději nějaký 3D CAD :)
Hale dík za radu , ale konkrétně AutoCAD jsem už zkoušel a přijde mi že je nepřehledný , a hlavně co si vzpomínám mi z toho lezlo DXF který mi CAM , konkrétně lazy CAM nebral
RaS

24. 2. 2014, 7:46

přečti si Procházkovu radu ještě jednou a třeba to pochopíš.. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
kutilak

24. 2. 2014, 7:51

pro Testone: Vím že to není vysvětlování na 5 minut , ale sám se tím brodím už několik měsíců , na plno věcí sem přišel ale na tohle nestačím. Nejsem strojař , ale elektromechanik. Nicméně věřím tomu že když mi někdo nastíní funkci a třeba postup jak si danou funkci vyzkoušet, tak na to postupně přijdu a celkem i rychle. nemyslím si že těch operací je nějak moc , že by se to nedalo vysvětlit. Podle mě až to pochopím tak si řeknu: "že mě to nenapadlo." A zbytek bude už jen běžná rutina. Mimochodem , jaký CAD, CAM bys doporučil pro OS Windows ? chci obrábět železnej plech, hliník , měď a pak ty měkčí materiály. Z mědi chladiče , vodní bloky na Grafické karty a na Procesory do PC , hliník na některé doplňky , a železný plech bude frézování , například loga, nápisy atd. Takže stačí nějakej asi 2D CAD a 2,5D CAM. Něco co má dost funkci na tyhle operace a zárověň to není moc přeplácaný věcma který nevyužiju? :)
oscar

24. 2. 2014, 7:54

na mekci materialy bych doporucil solidworks a solidcam. :)
RaS

24. 2. 2014, 7:54

zajeď do Gravosu kup si od nich jejich jednotku s jejich softem, nech si to u nich vysvětlit a ukázat, nic snadnějšího na tohle co popisuješ asi neseženeš.. mají jak CAD tak CAM a stojí to pár korun..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
kutilak

24. 2. 2014, 7:58

oscar píše:na mekci materialy bych doporucil solidworks a solidcam. :)
Děkuju , koukám na Youtube na tutoriály a vypadá to použitelně , zkusím to a dám co nejdřív vědět (cca do konce týdne 100% :) )
kutilak

24. 2. 2014, 8:01

RaS píše:zajeď do Gravosu kup si od nich jejich jednotku s jejich softem, nech si to u nich vysvětlit a ukázat, nic snadnějšího na tohle co popisuješ asi neseženeš.. mají jak CAD tak CAM a stojí to pár korun..
Moje finanční možnosti jsou teď ještě tak na dva roky velice omezené. Tudíš investovat 400kč by pro mě bylo na dlouhé celodenní uvažování. A to určitě ten gravos stojí víc. Zkusím zatím to co je Free a když se nic nechytne do těch dvou let tak tam zajedu.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2014, 8:03

to radsi zkus jeste takovyhle dlouhy uvazovani:

misto zkouseni slepych ulicek treba nekde sezen nejaky stary zelezo, odvez ho do srotu a za utrzeny peniz kup gravos
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS

24. 2. 2014, 8:20

na jednu stranu zvažuješ jeden z hodně drahejch camů a na druhou stranu 400je moc.. někdo ti tady nabízel i zdarma konzultaci a ukázku to se ti taky nezdá.. tak já nevím co chceš..
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2014, 8:28

treba nevi co chce a neda pokoj dokud to nedostane
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2014, 8:59

kutilak píše:pro Testone: Vím že to není vysvětlování na 5 minut , ale sám se tím brodím už několik měsíců , na plno věcí sem přišel ale na tohle nestačím. Nejsem strojař , ale elektromechanik. Nicméně věřím tomu že když mi někdo nastíní funkci a třeba postup jak si danou funkci vyzkoušet, tak na to postupně přijdu a celkem i rychle. nemyslím si že těch operací je nějak moc , že by se to nedalo vysvětlit. Podle mě až to pochopím tak si řeknu: "že mě to nenapadlo." A zbytek bude už jen běžná rutina. Mimochodem , jaký CAD, CAM bys doporučil pro OS Windows ? chci obrábět železnej plech, hliník , měď a pak ty měkčí materiály. Z mědi chladiče , vodní bloky na Grafické karty a na Procesory do PC , hliník na některé doplňky , a železný plech bude frézování , například loga, nápisy atd. Takže stačí nějakej asi 2D CAD a 2,5D CAM. Něco co má dost funkci na tyhle operace a zárověň to není moc přeplácaný věcma který nevyužiju? :)
Chceš dělat vpostatě profi produkty s pomocí softu zadarmo, a bez znalostí????? Nejsi kapku mimo, si z nás děláš srandu... aprýl bude až za dva měsíce? :)
origosch

24. 2. 2014, 9:03

chci obrábět železnej plech, hliník , měď
Tu měď už jsi zkusil třeba vrtat?
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
testone
Sponzor fora

24. 2. 2014, 9:10

Solidcam + Solidworks je dohromady tak za 200 (300, 400?) ???
sorry, zapoměl jsem ještě 000,-Kč a DPH :D
ale vážně
na frézování nějakých chladičů, drážek atd. ve 2,5D nepotřebuješ žádnej Cam
to při troše snahy napíšeš ručně rychleji přímo v Gkodu a potřebuješ k tomu jen Notepad nebo Wordpad nebo něco takového
myslím že i ten Mach nebo EMC mají vestavěné nějaké rutiny (cykly) pro frézování kapes, drážek atd., z toho poskládáš spoustu věcí a to podstatně rychleji než bys to cpal do nějakého Camu
vybodni se na Camy a nauč se G kod z Machu nebo EMC nebo čím to řídíš tu frézku
cesta je pak podstatně přímější:
pytlík od mouky s výkresem - Gkod napsaný v Poznámkovém bloku - mašina
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
kutilak

24. 2. 2014, 10:34

mě jde jen a pouze o to abych se nemusel patlat se samotným G-kodem. Abych prostě něco odělal v CADu , prohnal to "nějakým" CAMem, v něm se potřebuju dozvědět co jaký parametr znamená , hlavně jak se nastavují parametry nástroje a jak se potom na jednotlivý čáry co vyplivne CADpřipočítá z jedné nebo z druhé strany poloměr nástroje a jak se potom obrábí nějáká určitá plocha, třeba tvar čtyřlístku , a ten udělat vyplněnej do hloubky 1mm. nechci nic extra. Tištěný spoje už s eaglem zvládám , ale tam se nemusí nastavovat šířka nástroje protože tam mě zajímá jen střední stopa hrotu a ta se rovná přesně tomu , co je v eaglu vytvořené a nemusí se odčítat nějáký rozměr nástroje. O nic víc mi nejde , tak ze mě prosím nedělejte úplný pako. Protože to o sobě vím jaký jsem , ale zároveň vám můžu říct že když si za něčím stojím že to půjde , tak to prostě půjde. Takže vysvětlí mi někdo tu tabulku s nástrojema nějak obecně co je co a pod čím mám hledat ty funkce co jsem tu uváděl ?
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“