referenční bod ?
Ahoj,nevíte někdo jestli se dá v machu nastavit nějaký referenční bod ( nemyslím koncové spínače ) který by si mach pořád pamatoval ( i po vypnutí počítače ) a ke kterému by se daly vztahovat různé nuly jednotlivých programů ?Občas člověk tu nulu omylem rozhodí-stačí aby někdo vyhodil jistič nebo blbě kliknout...To se prostě stane.Event.jestli se alespoň částečně k tomuto účele nedá využít funkce G 28,zatím ji moc nechápu-moc jsem ji neosahával právě z důvodu rozhožení toho co právě dělám.Nebo se to řeší nějak úplně jinak ?
referenční bod se dá nastavit určitě někde v konfiguraci (mach už nemám asi 3 roky tak už přesně nevím kde..)
vždy když nahomuješ osy tak se daná osa vynuluje vždy ve stejném bodě.. tomu můžeš dát libovolnou hodnotu a nebo ti může při referování dojet třeba doprostřed stolu prostě jak chceš..
vždy když nahomuješ osy tak se daná osa vynuluje vždy ve stejném bodě.. tomu můžeš dát libovolnou hodnotu a nebo ti může při referování dojet třeba doprostřed stolu prostě jak chceš..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Zdravím,
došel jsi na to nějak? Plánuju ATC a přemýšlel jsem že po zpuštění Machu se provede reference os. Pak přehodím koordináty a nastavím si nulu dle potřeby obrobku. Při výměně si mach přepne zas koordináty na původní vymění nástroj a zas se přepne na obráběcí koordináty. Zatím jsem tu nic podobného nenašel:-(.
Díky
došel jsi na to nějak? Plánuju ATC a přemýšlel jsem že po zpuštění Machu se provede reference os. Pak přehodím koordináty a nastavím si nulu dle potřeby obrobku. Při výměně si mach přepne zas koordináty na původní vymění nástroj a zas se přepne na obráběcí koordináty. Zatím jsem tu nic podobného nenašel:-(.
Díky