prvotina bola kombinacia kuchynskej drevotriesky a jaklov 60x40. pojazdy na gulickovych suplikovych vedeniach, zavitova tyc M6 a motory 0,17Nm z tlaciarni.
presnost 0,5mm. ano je to vela ale na vianocne ozdoby z tenkej preglejky a ucenie sa, to staci

foto prvotiny:
https://plus.google.com/photos/11718071 ... Jrh-tzHxQE" onclick="window.open(this.href);return false;
druhy pokus uz ma byt stabilny, pevny a mam v plane skusit pichnut aj do duralu(mozno nejake domce na loziska?). uvidime ako to dopadne.
foto zo stavby druhotiny(stavba stale prebieha):
https://plus.google.com/photos/11718071 ... LX2s-vazQE" onclick="window.open(this.href);return false;
zaklad je nejaka zliatina hlinika (tvrdena) pokovena hruba 20mm, rozmer 600x450mm. kvoli financnym obmedzeniam musim na zaciatok pouzit "strednu cestu".
vsetky osi budu na zaciatku podoprene tyce 20mm (neskor kvalitne lineary).
portal je pevny, stol sa posuva v jednej osi.
bocnice su z liatiny hrube 30mm. bocnice su o zakladnu pripevnene skrutkami M14.
prepojene profilom U 120x50mm hrubka 5mm. Ucko je z bocnicami spojene na kazdej strane po 3 sroby M10.
os Z zatial nemam vyriesenu. cakam na dalsie podoprene tyce.
kedze nemam peniaze nazvys a toto je skor ako hobby vo volnom case, budu pouzite trapezove tyce 16x4 v dvojradovych loziskach 3200 rs2. (neskor pojdu gulickove)
presnost si netrufam povedat aka bude, no ak bude 0,05 resp. 0,1mm budem velmi rad. uvidime co z toho vznikne.
cele to chcem hlavne srobovat, nie zvarat, kedze zo zvaranim nemam az take skusenosti.
snazim sa vsetko mat v co najlepsich pravych uhloch.
motory planujem pouzit 1,4Nm. (znovu opakujem: pre zaciatok).
spojky chcel pouzit typ oldham.
obrabany priestor by mal byt 300x300x? no uvidime co bude

momentalna vaha cca 50 kg. okrem podopretych tyci a vozikov k nim, trapezy, ma material nestal nic.
vela informacii som nabral prave na tomto fore, preto je uplne fer, ak mi poradite co zlepsit z minimalnymi nakladmi, alebo comu sa vyhnut.
pripadne mozte vyjadrit svoj nazor, ci idem spravnym smerom alebo nie.
dakujem