HSMWorks
Solidworks model
- Přílohy
-
- Kotev deska vyh.zip
- (5.82 MiB) Staženo 215 x
K tomu zrcadlení..
zkoušel jsem všechno možné a vypadá to, že s již vytvořeným polem, neumí dále HSMW pracovat(ozrcadlit, otočit, posunout...) v lepším případě to neumíme my dva
...v případě takové desky a obrábění drážek je samozřejmě velmi jednoduché to obejít tím, že se ozrcadlí přímo ta skica které je vybírána následně jako geometrie k obrábění. A navíc je to vhodnější kvůli dodržení směru obrábění. Ale to je jasné asi každému. Ovšem mám tady spoustu modelů kdy to takto obejít nelze.
A pro zajímavost, všimněte si v přiložených obrázcích jak se vykreslí dráha nástroje v simulaci když se do simulace pustí i to zrcadlení...
První obrázek v simulaci pouze zdroj Na druhém obrázku v simulaci zdroj + zrcadlení
zkoušel jsem všechno možné a vypadá to, že s již vytvořeným polem, neumí dále HSMW pracovat(ozrcadlit, otočit, posunout...) v lepším případě to neumíme my dva

A pro zajímavost, všimněte si v přiložených obrázcích jak se vykreslí dráha nástroje v simulaci když se do simulace pustí i to zrcadlení...

První obrázek v simulaci pouze zdroj Na druhém obrázku v simulaci zdroj + zrcadlení
Myslím, že by HSMW mohli naučit, aby tohle umělo. Je pravda, že zrcadlením změním ze sousledného směru na nesousledný... Mohl by být menu "pole" někde výběr směru, sousledný, nesousledný. Prosím, kdo jim všechny mé dotazy napíše na anglické stránky. Případně bych musel to nějak přeložit přes google překladač... 

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle jsem s nimi řešil asi před měsícem (http://camforum.autodesk.com/index.php?topic=3102) a navrhoval jsem, aby bylo možné při zrcadlení zvolit, že se nebude měnit smysl frézování a směr závitů. To byl původní důvod mého příspěvku, že se pravé závity při zrcadlení měnily na levé (závity většinou frézuju). Je to řešitelné, ale nevím, jestli a kdy se tím budou zabývat, protože se musí hrábnout hlouběji do programu. Zrcadlení tak, jak jim funguje teď, jen zazrcadlí již hotové dráhy (proto ta změna souslednosti a smyslu frézovaných závitů). Nejjednodušší je zrcadlení uznat jako omyl vývojářů a dělat, že tam neníMaca76 píše:Myslím, že by HSMW mohli naučit, aby tohle umělo. Je pravda, že zrcadlením změním ze sousledného směru na nesousledný... Mohl by být menu "pole" někde výběr směru, sousledný, nesousledný. Prosím, kdo jim všechny mé dotazy napíše na anglické stránky. Případně bych musel to nějak přeložit přes google překladač...

Aleš Procháska
když už jste u toho HSMka mám s tím někdy takovej problém.. například mám válec a z jeho čela chci vyfrézovat třeba 20 kruhových výsečí aby vznikla jakoby hvězda nakreslím si skicu toho vybrání kterou pomocí kruhového pole skici okopíruji 20x... pak v CAMU dám frézovat konturu takto vytvořené skici a v 80% případů mě to třeba 19kontur kapsy vytvoří správně uvnitř a jednu jedinou mě to vytvoří dráhu špatně vně, když dám otočit tak samozřejmě to otočí všechny, třeba ve 20% případů to hodí ty dráhy správně v celé takhle vytvořené skice..
a když to hodí špatně tak musím oklikat každou část toho výřezu třeba z 10ti křivek x20kapes což je neskutečnej opruz.. nebo použít kapsu která má zase jiné nedostatky..
netušíte někdo v čem by to mohlo být? připadá mi že vždy je to ta první mateřská křivka, ty skopírované jsou pak všechny stejně.. ale čím to je že jednou se to podaří a 4x ne?
a když to hodí špatně tak musím oklikat každou část toho výřezu třeba z 10ti křivek x20kapes což je neskutečnej opruz.. nebo použít kapsu která má zase jiné nedostatky..
netušíte někdo v čem by to mohlo být? připadá mi že vždy je to ta první mateřská křivka, ty skopírované jsou pak všechny stejně.. ale čím to je že jednou se to podaří a 4x ne?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To je tím použitím pole skici, SolidWorks občas obrátí smysl křivky, protože mu je to jedno, smysl křivky na nic nevyužívá. HSMWorks ten smysl využívá, takže to dopadne blbě. Lepší je použít pole prvků, to funguje správně.
Aleš Procháska