O tom sedeni za sustruhom som uvazoval ale nakoniec z priestorovych dovodov nerealizoval. Taktiez zase tak jemnu mechaniku nerobim a zatial mi statie pri sustruhu vyhovuje kedze na nom robim sem tam a nie seriovku. Teraz ma napadlo ze segra ma staru barovu stolicku. Ktovie ci by sa mi nezisla k sustruhu
Supliky som robil sam. V dielni pouzivam vecsinou preglejku 12mm a na mensie supliky obycajne dno z 3mm mdf. Na vecsie zatazenie tu preglejku povzivam aj na dno. Suplik ma gulickove plnovyzuvy s vylepsenym mechanizmom zatvarania, co pri dlzke suplika 450mm vysli asi 4 eura za kus.
Na dno zupliku sa mi osvedcilo nalepit tenky kobercek zvany riga cim sa eliminuje ,,cestovanie,, naradia v supliku pri otvarani a zatvarani. Takto mam riesene vsetky supliky v dielni a uplna spokojnost. Dokonca ma jeden suplik na ponku ma 900x600x250 mm a je v nom najtazsie naradie a no problem.
Este chcem doriesit osvetlenie. Je mozne pouzit nad sustruh neonku ci je lepsie obycajna vlaknova ziarovka?Vraj neon vytvara stroboskopicky efekt co moze viest k urazu pri rotacnych strojoch.