Při hledání informací kolem frézování MDF jsem narazil na tenhle docela šikovný program.
Je příjemné, že je maličky a neinstaluje se, jen se spustí (pod Windows).
Pokud jsou v něm ty rozsahy parametrů pro jednotlivé materiály správně (v což doufám), tak je to docela šikovná malá pomůcka.
Mimo jiné z něho plyne i to, co už mi psal Testone, že pro MDF by to chtělo kolem 0.1mm na zub.
							Jednoduchý program pro výpočet řezných podmínek
- Přílohy
- 

- CuttingSpeeds.zip
- (16.59 KiB) Staženo 4847 x

- Pepa z depa
... děcka, tak tohle je pecka  díky, přesně tohle jsem hledal ... přesně
 díky, přesně tohle jsem hledal ... přesně

díky, přesně tohle jsem hledal ... přesně
 díky, přesně tohle jsem hledal ... přesněŽiju abych tvořil, tvořím abych žil.  www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
						máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
A co tohle:  http://www.guehring.cz/kalkulator/" onclick="window.open(this.href);return false;

Všechny jsou dobré, ale u toho posledního mně trochu vadí, že v zadávaní je potřeba uvést posuv na otáčku místo posuvu na zub, což se mně zdá přehlednější.
Jinak stejně mám problém se zadáním posuvu na zub, protože mnohé publikace se v tomto údaji rozcházejí. Tak schválně, kdyby jste někdo měl zkušenost s nástřelem posuvu/zub pro obyčejnou HSS frézu při zpracování automatovky, tak se podělte.

Jinak stejně mám problém se zadáním posuvu na zub, protože mnohé publikace se v tomto údaji rozcházejí. Tak schválně, kdyby jste někdo měl zkušenost s nástřelem posuvu/zub pro obyčejnou HSS frézu při zpracování automatovky, tak se podělte.
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
						Sieg SX2L homemade cnc