Rád bych využil zkušeností těch, kteří používají různé CAMy. Bude-li to možné.
Zajímalo by mě jestli existuje CAM, který umí v jedné operaci hrubovat i frézovat na čisto.
Například: kapsa 20 x 20 mm s hloubkou 4mm. Materiál: sklolaminát 8mm.
Chtěl bych od něj aby jel do hloubky 3mm a odfrézoval kapsu od středu na rozměr 19,7 x 19,7 pak sjel do hloubky 4mm a opět od středu odfrézoval kapsu na rozměr 19,7 x 19,7 a až potom objel obvod na rozměr 20 x 20mm.
Jde mi o to abych to nemusel definovat na několik operací ale aby to šlo najednou. Většinou těch kapes mám víc a v různých hloubkách. Takto by to pro mě bylo jednodušší.
Používáte někdo z vás CAM, který toto umí?
Je fakt, že bych celkově potřeboval poradit s výběrem CAMu.
Pár jsem jich zkoušel o pár z nich jsem četl tady na fóru a cca 6 mi jich ukazovali na veletrhu v Brně a vůbec nevím do čeho skočit.
Především bych potřeboval na 100% spolehlivý SW.

Nejčastěji používám kapsování, obvody, sražení a gravírování. Občas by se hodilo 3D frézování a frézování v děličce. Takže vlastně všechno.
Byl by někdo ze zkušenějších ochoten se podělit o zkušenosti se svých CAMíkem?
Určitě by mě zajímala i návaznost na jiný SW (např. HSMWorks na SolidWorks) což se mi moc nelíbí. Nic kreslit nepotřebuji. Data dostávám hotové od zákazníků.
Když přihodíte i orientační cenu bude to fajn.
Jestli se ptám jako blb tak se omlouvám. Ale přecházím z "tvorby drah v Corelu > hpgl > ruční nastavování výšek" na 3D a nerad bych investoval do něčeho zbytečně.
Mám své postupy a nejde mi o automatické rozpoznávání objektů ani o automatické vyplňování objektů křivkami. Toto bych si rád určoval sám.
Díky moc za vaše názory a zkušenosti.
Jirka