Hledám CAM pro kombinované kapsování

CAM software
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 3. 2014, 10:21

3D umí asi všechny CAMy v základu, dělička (staticky) jak kdy ale zpravidla je taky v ceně (bývá zvykem připlácet až za spojité 4- a 5osé obrábění). Výběr dělej podle toho jak se ti s tím bude snadno dělat, jak je to s postprocesory a jaké v tom máš preference -- jsou CAMy, kde si s postprocesorem ani neškrtneš bez výrobce, někdo to preferuje, protože se s tím nechce patlat a někoho to okamžitě odradí (třeba mě). S tím se musíš poprat sám, tady ti asi nikdo analýzu neudělá. Osobně bych doporučil, abys hleděl na intuitivnost ovládání a asociativitu nejen modelů, ale i souřadných systémů.
Aleš Procháska
tmxatcoxlab

26. 3. 2014, 10:30

ja na masine jeste resim 1000x veci k dodelani - takze 3d cam jeste neresim.
na naky 2.5D, kapsovani, kontury, vrtani, cela, se mi jako funkcni osvedcil zminovany solidworks && hsmexpress. zdarma, v cestine, nacmaram a behem par minut mam program v druhym pc v linuxcnc, najedu nuly a poustim stroj. ja jsem z toho nadsen.
rollfree

26. 3. 2014, 12:02

K tomu Tvemu obecnemu dotazu na CAMy: zkus zaradit do vyberu/zkouseni taky CAM Aspire od firmy Vectric.
Byl jsem v podobne situaci jako Ty, taky jsem chtel nejak zacit s CAMem a nevedel jak na to. Stahnout demoverze (nebo nejak "upravene" verze) pro pokus jiste neni problem. Ale problem je se v nich nejak rychle zorientovat, zvlast pro cloveka, ktery zatim zadny CAM nepouzival. Napriklad se rika, jak velmi user-friendly je HSMWorks, ale zrovna v nem jsem nebyl schopny nic rozumne udelat, takze jsem ho znechucene odlozil (tim ho ale nechci nijak dehonestovat, jenom me logice uvazovani proste nesedi).
Zato kdyz jsem si poprve spustil Aspire, tak mi prisel naprosto logicky, prijemny a pro me velmi produktivni. Navic firma Vectric ma hodne dobrou podporu, maji na webu spoustu videi "jak na to" ke kontretnim netrivialnim postupum.
A cena je (ve srovnani s jinymi CAMy) spis ta nizsi.
Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
jirkam

26. 3. 2014, 1:35

:rollfree
díky za nakopnutí.
Na Aspire jsem koukal už minulý rok a už nevím co mě odradilo. Asi, že jsem se nevyznal v jejich různých produktech. Teď jsem tam konečně našel srovnávací tabulku co co umí. Takže ok.

Já jsem původně koukal na ArtCam a tam mi vcelku uživatelsky vyhovoval. Ten také umí základní 3D. Ale asi neumí děličku. Teď nemluvím o verzi Express.
Je fakt, že když nasčítám všechny moduly tak se dostanu na 80k. Ne všechny moduly bych využil. Jen jsem to sečetl.

Aspire je opravdu s cenou níže. A navíc: má děličku, :oops: A namíň: nemá češtinu. :oops: Ale tu jsem tady někde viděl. Bez ní jsem nahranej.

Ty máš možnost srovnat Aspire a ArtCam?

P.S. umí Aspire frézovat závity?

Díky jirka
mirek.nec

27. 3. 2014, 2:08

Ahoj,
tak co si HSMWorks půjčit a potom uvidíš sám jak funguje? :D
jirkam

27. 3. 2014, 6:54

Původně jsem o tom uvažoval ale vadí mi tam ten solidworks.
Nechci si instalovat co nevyužiju. Natož abych to potom kupoval. Myslím solidworks.

jirka
mirek.nec

28. 3. 2014, 2:16

Tak záleží co chceš?
Já to vidím takhle - Se SolidWorksem nemáš problém s načítáním dat, protože ti načte celou řadu souborů, nemáš problém si rychle upravit díly, nemáš problém v SolidWorksu si díl rychle vymodelovat nebo si navrhnout přípravky či upínky. HSMWorks je do SolidWorksu plně integrovaný a nemusíš nějak složitě převádět data a máš všechno v jednom prostředí.

Je fakt, že něco stojí, ale na druhou než si koupit dvě věci nebo si koupit CAM, který má v sobě integrovaný jednoduchý CAD a strávit mládi při modelování, ztratit data při převodu nebo volat desetkrát zákazníkovi, že mi můj CAM nenačte jeho data...hele nevím :D :D :D .

Já být tebou, tak si ho půjčím a uvidím...vždycky můžeš říct, bylo to pěkný, ale nechci:D .

Mirek
Odpovědět

Zpět na „CAM“