Zavitova freza

bronek999

1. 4. 2014, 1:32

Potrebujem frezovat metricky zavit do duralu, pripadne aj plasty.
Priemer 20-40mm, stupanie 1mm.

Chcem to frezovat na CNC masinke, akurat ze zavitove frezy stoja majetok.
Navyse do kliestiny viem upnut maximalny priemer 7mm, takze vacsina komercnych je pre mna nepouzitelna
Najskor ma napadlo vybrusit nastroj zo starsej stopkovej vrezy. Kedze nemam nastrojovu brusku tak jedina cesta je v ruke.
Predpokladam 1 brity nastroj, viac brity v ruke aj tak nespravim. Snad by som zvladol 60 stupnovu spicku.

Potom ma vsak napadlo pouzit klasicky zavitnik, odbrusit zvysne rezne hrany (2) a skratit dlzku "reznej" casti, aby to nedrelo bocnou stranou zavitnika, kedze ten ma stupanie a to ja nepotrebujem.
A samozrejme skratit cely zavitnik, potrebujem len jeden zub.

Ma niekto skusenost s vyrobou nastroja pre frezovanie zavitu? Potrebujem to len na AL zliatiny
RaS

1. 4. 2014, 4:04

s broušením frézy ze závitníku ti zrovna neporadím, ale přidám se k dotazu
máte někdo nějakej rozumnej zdroj závitovejch fréz.. už mě ty závitníky nebaví, tak si říkám že bych je frézoval.. stačilo by mě asi M4,M5,M6 ale dávat za to 2500 a víc za kus se mě nechce.. nějaký tip?
případně nějaká univerzální alternativa jednozávitová s 60stupňovým břitem pro libovolné stoupání a tedy i závit ?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 4. 2014, 5:00

Kde mají závitové frézy za 2500, že bych si je tam hned objednal? :)

To řešení se závitníkem by v zásadě mohlo fungovat, podobně jsem si jednou udělal soustružnický nůž do díry, že jsem oholil závitník až na jediný zoubek.

Jinak jako levné (rozuměj ne tak šíleně drahé) závitové frézy používám nože na vnitřní závity. Fungují jako jednobřitá fréza. Jenom pozor na miniaturní monolitické, ty se musí dát do vyvrtávací hlavy nebo jinak zařídit mimostředné upnutí. Je to ideální řešení na nějaké málo běžné nebo prototypové závity, třeba fréza na závity NPT stojí majlant, ale tímhle se ten závit dá udělat sice pomaleji, ale o řád levněji. A možná by se tím dal zmáknout i ten částečný profil.
Aleš Procháska
shaggy

1. 4. 2014, 5:20

Pro vecnyho rypala :D tady mas ty frezy..

Obrázek
Obrázek
testone
Sponzor fora

1. 4. 2014, 5:23

taky frézuju závity soustružnickým nožem s destičkou
jsou to ale veliký,M35, M36 a M37 x1,5
na seriovku to není, zas to nic nestojí
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 4. 2014, 5:24

Tam je kupuju taky. Jen je potřeba vzít v úvahu, že ta čísílka kolem toho nejsou katalogová čísla, ale ceny v Kč.
Aleš Procháska
shaggy

1. 4. 2014, 5:32

prochaska píše:Tam je kupuju taky. Jen je potřeba vzít v úvahu, že ta čísílka kolem toho nejsou katalogová čísla, ale ceny v Kč.
Na prvnim obrazku jsou ty ceny.. musite si to obratit nevim jak se to dela v telefonu..
RaS

1. 4. 2014, 6:13

shaggy: nerozumím, já se ptám na frézy pod 2500,- a ty mě hodíš odkaz za 4300,- a víc.. takovejch znám mraky..
mě zajímá frézování závitů M4-M6(M8) ..

Procházka: .. a kolik jich chceš a jakejch za 2500 ti jich koupím kolik chceš (tohohle rozměru) a ještě něco málo vydělám :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
shaggy

1. 4. 2014, 6:45

Ja jen ze nesezenes frezy pod 2500,- na frezovani zavitu..
RaS

1. 4. 2014, 6:54

že někdo neumí hledat na webu, dívat se na prodejní akce, neznamená že někdo druhej nic takového nenajde :D
jak jsem psal znám českého prodejce kde jsou za cca 2300+DPH (malé rozměry M4-M8 o které mě jde).. ano mají tam i za 3500 i za 6000, nechci a nebudu tady dělat nikomu reklamu..
dnes jsem dokonce našel závitovou frézu pro délku 2,5D od M4 do M8 za 45Euro, tak to chci zkusit.. to už je pomalu cena kvalitního závitníku..
jde jen o to kdy to začne dělat nějaká první brusírna s CNC bruskama.. dřív taky stály tvrdokovky třeba 6ka tisíce dnes pod 200 uplně běžně ačkoliv někdo nabízí třeba i HSSka za 6-700.. jakej může bejt rozdíl ceny ve výrobě ceně 6ky frézy a 6ky závitové frézy a třeba 6ky závitníku? polotovar stejnej, povlak taky a to jestli ta bruska brousí to nebo tamto je taky jedno...jde jen o to že závitové frézy jsou jakási "novinka" tak to prostě jako prodejci osolíme..
shaggy

1. 4. 2014, 7:31

Mas nekde fotku te frezy ktera dela M4??

A jinak neni povlak jako povlak.. mame tu vrtaky s povlakem od waltru a takovou rychlost vrtani a hlavne odolnost to jsem cumel jak je to mozny..
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 4. 2014, 7:56

RaS píše:Procházka: .. a kolik jich chceš a jakejch za 2500 ti jich koupím kolik chceš (tohohle rozměru) a ještě něco málo vydělám :D
Spoustu :-) Jestli to není apríl tak se určitě dohodnem :-)
Aleš Procháska
Kvako1
Sponzor fora

1. 4. 2014, 9:52

už jsem to tu daval na forum snad 3 x stačí pohledat...

http://www.creative-tools.cz/monolitni-zavitovaci-frezy" onclick="window.open(this.href);return false;

stoupani 1 mm cca 1600 kč

požívam je.

tyhle vaše debaty .... kurňa sedite u netu hodiny denně a nejste schopní zadat do googlu zavitovaci frezy...

konkretně stebou Ras,jsme se osobně o tom bavili. skleroza ?? :D
RaS

1. 4. 2014, 10:35

Kvako1 píše:už jsem to tu daval na forum snad 3 x stačí pohledat...

http://www.creative-tools.cz/monolitni-zavitovaci-frezy" onclick="window.open(this.href);return false;

stoupani 1 mm cca 1600 kč

požívam je.

tyhle vaše debaty .... kurňa sedite u netu hodiny denně a nejste schopní zadat do googlu zavitovaci frezy...

konkretně stebou Ras,jsme se osobně o tom bavili. skleroza ?? :D
se mnou? my jsme se spolu někdy bavili? my se známe? :D vždyť to znáš zadáš závitovací frézy a vypadne toho milion.. většina bez cen.. já našel za 58Eur asi to zkusím
Kvako1
Sponzor fora

2. 4. 2014, 1:09

ty stránky bez cen mě taky serou, to máš pravdu. tyhle mám odskoušene M5 a M6
stoupáni jedna jsem skoušel už i vědší matice . je to výhoda že maš jednu frézu a uděláš si závit třeba 32x1
nasralo mě to jednou jak jsem ulomil za den 5 strojních zavitníku a to jsem měl zavitníky za 12 eur kus..
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“