Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
QNX
Kontaktovat uživatele:

3. 4. 2014, 10:24

Engineer: Ty jsi Luboše odhalil, určitě pletl i ten stator (nebo je to rotor?) co má na hlavě Tymošenková. Ten rukopis je úplně stejnej. :lol:
CZ_Pascal

4. 4. 2014, 6:15

oscar píše:
CZ_Pascal píše:DPS pro MPG :D
na ty mustky mas nejaky generator ci postup?
Ono to jen vypada jako ze jsou tam mustky, ale ono je to pouze nedoladene - generator programu pred a za kazdym radiusem (zaobleni rozku DPS) vyjede na bezpecnou hladinu.
Je to z toho duvodu, ze puvodne ten generator umel delat radiusy pouze jednim smerem a to jeste k tomu blbe.
Ja jsem ten algoritmus trochu spravil ale porad jsem neodstranil vyjeti nahoru protoze se jeste obcas bohuzel stane ze to zabobleni udela nejakou chybu a jede do protismeru.
Kod v tom pripade opravim rucne protoze objeti DPS je vzdy jen na par radku a vyjezdy nahoru mi usnadnuji orientaci kde mam prehodit souradnice.

Co ale mozna stoji za povsimnuti je optimalizace prejezdu pri vrtani kdy je pouzita minimalni mozna draha.
Delka zkracene drahy se vetsinou pohybuje kolem 10 procent puvodni delky prejezdu :!: (zalezi samozrejme na slozitosti DPS)

Zatim mam pouze programek pro prikazovou radku. Jak tomu dooprogramuji i GUI tak to sem nahodim.
lubos
Sponzor fora

4. 4. 2014, 12:18

Engineer píše:Hezký "copánek" nechceš dělat kadeřníka? :lol:
Hezko to sice je ale dnes to půjde ke kadeřníkovi, nevejde se to .... :D
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
tom ltr

8. 4. 2014, 8:53

Kladívko na klepání plechu... polotovar výkovek o kamaráda kováře.. díra je probitá za tepla..
Přílohy
20140407_103704.jpg
20140407_103711.jpg
Zbýňa

9. 4. 2014, 5:52

Tome kladívko je parádní. Půjde ještě na kalení?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 4. 2014, 6:09

ja dnes hledal u jedne masiny proc obcas fixluje menic pro vreteno
vlastne je to spis DC regulator od siemense

obcas spadlo relatko ze to je ready a probliklo neco na displayi

nekolik dni uz se v tom vrtam
vzdy to chvili chodi a pak zase to udela

nakonec to asi byl vakl v rozvadeci ve fabrice kde se obcas vytratila na par milisekund faze
zadne podpeti nebo dlouhodobe vypadky

nasel jsem tam par volnych svorek nejake volne pojistky tak snad to bude chodit, za odpoledne to nezazlobilo
zakaznika uz to pekne sere mit ruku porad na stopce kdyby zacli padat otacky :)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

9. 4. 2014, 6:27

robokop píše:obcas spadlo relatko ze to je ready ... zakaznika uz to pekne sere mit ruku porad na stopce kdyby zacli padat otacky :)
Neměl by řídící systém to relátko sledovat?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 4. 2014, 6:33

mel ale nebylo zapojene
to ceka az na me :D
ono tam toho chybi vic
treba ochrana ktera zabranuje vylamani zubu pustenim vretena kdyz neni zakolikovana prevodovka atd...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 4. 2014, 6:43

Zatím prototyp na zkoušku úhlu (ten je nakonec kvůli moc velkému podbroušení zadní části velký), nechápu, co je na tom tak drahého :)
P1110100.JPG
P1110075.JPG
P1110091.JPG
P1110096.JPG
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
testone
Sponzor fora

9. 4. 2014, 7:26

robokop píše: nakonec to asi byl vakl v rozvadeci ve fabrice kde se obcas vytratila na par milisekund faze
zadne podpeti nebo dlouhodobe vypadky
:)
jo to znám
povedlo se mi jednu fázi nezastrčit do svorky na jističi, a ten drát se o svorku jenom opíral pružností
dva roky to chodilo
pak to začalo shazovat systém na mašině
taky jsem to hledal dlouho a pracně :D :mrgreen:
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Micis89

9. 4. 2014, 7:49

[quote="tumlik"]Zatím prototyp na zkoušku úhlu (ten je nakonec kvůli moc velkému podbroušení zadní části velký), nechápu, co je na tom tak drahého :)

můžeš mi vysvětlit jak to funguje??ještě jsem to nikdy neviděl :(
filla
Kontaktovat uživatele:

9. 4. 2014, 8:22

Micis89 píše:
tumlik píše:Zatím prototyp na zkoušku úhlu (ten je nakonec kvůli moc velkému podbroušení zadní části velký), nechápu, co je na tom tak drahého :)

můžeš mi vysvětlit jak to funguje??ještě jsem to nikdy neviděl :(
http://www.youtube.com/watch?v=zZpWcl1BKVk" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
tom ltr

10. 4. 2014, 6:40

Zbyna: jj bude se kalit ta spodní plocha...plánuju si nechat udělat polotovary ještě na další.jiný tvary a velikosti.

Tumlik: přesně to bych potřeboval na víčka oleje pro svoje BMW motorky....jak to bylo ve videu. Funguje ti to?
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

10. 4. 2014, 1:10

tom ltr píše:Zbyna: jj bude se kalit ta spodní plocha...plánuju si nechat udělat polotovary ještě na další.jiný tvary a velikosti.

Tumlik: přesně to bych potřeboval na víčka oleje pro svoje BMW motorky....jak to bylo ve videu. Funguje ti to?
Myslíš vnější nebo vnitřní tvary? na vnější bych asi nebyl schopný si něco vybrousit, ale vnější jsou laláč :D . To co je na fotkách má moc velký úhel, který vadí právě při tom broušení, na menších velikostech tvarů ož by to zadní podbroušení byl docela problém, taky tam je jenom jedno ložisko, to je taky špatně, jinak to fachá, budu dělat jiné s menším úhlem, mám to zkreslené v solidu tak, že přípravek má pevně definovanou délku s vnitřním dorazem a nůž potom vždycky 35mm. Další udělám dvouložisko, menší úhel a zadní stopka bude posuvná jak na vyvrtávací hlavě s noniusem, díky kterému můžeš nabrousit jakoukoli délku nástroje, případně jej ubrušovat a vysouváním, nebo zasouváním tak přesně korigovat průnik osy stopky s osou (středem) čela nástroje :)
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Hades

10. 4. 2014, 4:30

to video mi objasnilo, co že to vlastně "Pan Mistr Tumlík" vyráběl... Děkuji
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“