Cu a Zn plech 0,1mm - 1 mm na kyselý článek

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
Eteriuss
Kontaktovat uživatele:

7. 4. 2014, 6:52

Poptávám zbytky tenkých plechů CU a ZN popřípadě Ni, maximální síla 1mm. Zbytky z kterých půjde vytřihnout alespoň 100 mm na jedné straně, je to na jednorázové alkalické články na chatku pro svícení LED "pukama", nebudu je nabíjet, jen zaleju kyselinou a pak očistím, nejlépe z Prahy a okolí. Nejlépe po 100 ks 100mm x 50 mm až 200 mm Cu a Zn.
CNC je skoro jak EMC2. Albert
jova
Kontaktovat uživatele:

7. 4. 2014, 10:06

Mohl bych se zeptat, čistě ze zvědavosti, jakou by to mělo mít plánovanou životnost? Tento tip článků se používal v meteorologických balonech a bylo to vždy na jednorázové použití.
testone
Sponzor fora

7. 4. 2014, 10:39

Eteriuss píše:Poptávám zbytky tenkých plechů CU a ZN popřípadě Ni, maximální síla 1mm. Zbytky z kterých půjde vytřihnout alespoň 100 mm na jedné straně, je to na jednorázové alkalické články na chatku pro svícení LED "pukama", nebudu je nabíjet, jen zaleju kyselinou a pak očistím, nejlépe z Prahy a okolí. Nejlépe po 100 ks 100mm x 50 mm až 200 mm Cu a Zn.
.... a pak tu kyselinu s rozpuštěnejma elektrodama vyleju někde do potoka, dyť je toho malinko
hlavně že ušetřím asi 20,- :mrgreen:
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Eteriuss
Kontaktovat uživatele:

7. 4. 2014, 9:29

Jako řidič zdrojař vím že kyselina je pořád kyselina ikdyž vyleju 1 litr do oceánu, je jí třeba neutralizovat hydroxidem, třeba sodou bicarbonát. Ale na mé použití žádná nezbyde, on je rozdíl elektrochemický zdroj opakovaně nabíjet a vybíjet, musí elektrody být ponořeny v elektrolytu, jehož hustota se mění a jednorázové použití mikroskopické vrstvy elektrolytu, nastříkaný aerosol, který se naváže do oxidu kovového a zůstane v podobě rzi, která jde mechanicky odstranit papírem s brusnými zrny (smirek) a opět postříkat kyselinou. Nakoukni na jůtrubku na LED a mince, spojí mince z mědi a niklu kyselinou z citronu a rozsvítí LEDku. Mám puky s 24 LEDkama (z Lídlu), chtěl bych z bakelitového šasí od olověné 150Ah baterky mít světlo na 2 x 24 LED puky na 100 hodin svícení, než se pustim do očisty plechů a opětovného nástřiku. Možná zapojim i autorádio s reproduktorem, uvidim kolik to dá, je to test, jakékoliv informace bohžel chybí.

Životnost nemám spočítanou, mám knihu od Edisona Elektrické články z konce 19. století, musim to projít.

Zvažoval jsem jestly zdroj kulatý anebo hranatý, kulatý používá kyselou půdu a 2/3 z metrové délky jsou v zemi a 1/3 nad zemí, jenže metrové zbytky měděných trubek a zinkového plechu se neseženou, leda koupit a to už ztrácí smysl.

Před 6 lety společnost NEC oznámila, že pustí na Nový rok 2008 palivové články ve velikosti zdroje do 15" notebooku, dva typy vodíkové a lihové, měly malou kapacitu asi na 45 minut chodu, to ano, ale nabití trvalo 7 sekund, vyndat láhev s lihem nebo vodíkem, stříknout palivo do článku a jelo se dalších 45 minut, ale od té doby ticho po pěšině, na chatu by mi článek s 18V a 1A stačil bohatě, ale budu si ho muset vyrobit, někdo měl velikánský zájem aby zmizely i tyto zprávy z oficiálních stránek NEC. Čas od času si info z webu vypálim na DVD a zpětně něco hledám a najdu úplně jiné věci. Měly i článek velikosti dokovací stanice, ta již měla 7Ah, průměrný notebook cca 4,5 h práce, rovněž se 7 sekundovým dobitím na max.
QNX
Kontaktovat uživatele:

7. 4. 2014, 11:35

To jsem z toho jelen. "je to na jednorázové alkalické články na chatku pro svícení LED "pukama", nebudu je nabíjet, jen zaleju kyselinou a pak očistím"
Jak moc je ten článek alkalickej po zalití kyselinou?
lapa
medaile za lepsi forum

7. 4. 2014, 11:53

QNX píše:To jsem z toho jelen. "je to na jednorázové alkalické články na chatku pro svícení LED "pukama", nebudu je nabíjet, jen zaleju kyselinou a pak očistím"
Ja bych to povazoval za preklep, samotny nazev tematu mluvi o kyselem clanku. Ale pockam.
QNX
Kontaktovat uživatele:

8. 4. 2014, 12:18

lapa: jj, asi to tak bude. Je to docela zajímavej nápad ........ vlastně by se mělo dát docela snadno spočítat co se od toho dá očekávat, ale to bych musel oprášit zapomenuté znalosti :-(
lapa
medaile za lepsi forum

8. 4. 2014, 12:37

QNX píše:lapa: jj, asi to tak bude. Je to docela zajímavej nápad ........ vlastně by se mělo dát docela snadno spočítat co se od toho dá očekávat, ale to bych musel oprášit zapomenuté znalosti :-(
Co trebas zacit tady http://www.wikiskripta.eu/index.php/Ele ... nci%C3%A1l :D .
Ci hezceji tady trebas http://www.vscht.cz/fch/cz/pomucky/bart ... emie-2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; :D .
Eteriuss
Kontaktovat uživatele:

8. 4. 2014, 11:00

QNX píše:To jsem z toho jelen. "je to na jednorázové alkalické články na chatku pro svícení LED "pukama", nebudu je nabíjet, jen zaleju kyselinou a pak očistím"
Jasně že články budou kyselé, jsem to po sobě špatně přečetl, alkalický jsou s louhem a železo niklové elektrody, mají vyšší napětí a jsou skoro bez proudu. Většinou v dřevěných bednách, kyselinové v bakelitu nebo plastu s asfaltem.

Toto je diskuze koupím, prodám a né kecárna o tom co je, bylo a bude, pište sem prosím jen příspěvky typu mám plech, anebo znám někoho kdo má plech a mohu se ho zeptat. Děkuji.

Až bude článek hotový písnu kolk dává, jak dlouho a jaká je spotřeba materiálu.
QNX
Kontaktovat uživatele:

8. 4. 2014, 11:38

lapa: dík, ale snad si to studium i odpustím :-) Ještě vyrábět baterky :roll: Měď mám, zinek mám, vyválcovat plech bych z toho taky dokázal, kyselin mám na výběr celou řadu .........hmm ....... ale raděj ne :lol:

Eteriuss: Když něco chceš koupit, tam může být užitečné vysvětlit i k čemu to má být. Někdy to udělá ten drobný rozdíl, jestli to seženeš, nebo ne :-)
Odpovědět

Zpět na „Nákup“