Čínská vřetena - zkušenosti
- Pepa z depa
.. jestli můžu svou zkušenost, objednal jsem vřeteno přes http://www.goodluckbuy.com/" onclick="window.open(this.href);return false; supr, číňan komunikoval, dvojité ložisko dole ... deklaroval hodnotu 10€ a modelářský motor
.. ale celníci to odhalili a spočítali mi normální clo cca 2.500Kč i tak paráda a šlape jak hodinky, invertor jsem nechtěl riskovat tak jsem vzal z českého shopu (záruka .. vyřízení příp. reklamace .. pomoc s nastavením (ha stejně mi nejvíc pomohl Mirek z Gravosu s nastavení .. i Honza sorry) tady ten ... http://www.cncshop.cz/ac-frekvencni-menice-vfd-el" onclick="window.open(this.href);return false; vyšel o 2tisíce dráž, ale vše funguje perfektně a i já naprostá lama na elektriku jsem si byl schopen dle manuálu upravit dobu náběhu na plné otáčky, brždění a pod ... CZ návod 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Ahoj Pepo jak si psal o tom vřetenu napiš prosím tě jaký máš konkrétní typ jakou watáž a s jakou klaštinou a na jaké materiály ho používáš. Ještě prosím napiš jestli je to napájeno jednofázově nebo třífázově. Nemám zatím moc zkušeností ale po něčem pokukuju tak abych měl nějakou inspiraci. Díky Vašek
- Pepa z depa
Čau Vašku,
já mám jen verzi 1,5kW vodou chlazené napájené klasika jednofáze ze zásuvky 240V a z měniče pak lezou do vřetena tři fáze - s tím dvojitým ložiskem u kleštiny už nemají - vyprodáno, stejně jsi chtěl silnější
, pro tebe mají třeba tohle http://www.goodluckbuy.com/2-2kw-water- ... chine.html" onclick="window.open(this.href);return false; je to s kleštinou ER20, takže upneš až průměr 13mm!! ale stačí myslím i ER16 (max.pr.10mm) koupené kdekoli na netu levně, ale díval bych se po referencích na daný obchod, třeba tady na fóru, není totiž číňan jako číňan. Hlavně, aby jsi upnul aspoň pr.8mm, ten má totiž většina truhlářských fréz - já mám jen ER11 (max.pr.6mm) a neupnu je, kašlu na to, ale škoda, je tam obrovský výběr
... jinak ten vodník je paráda tichoučko, používám jej zatím max. do hliníku na hranici (no za hranicí
) řezných podmínek nástroje a nikdy ani zaváhání. Půjdu s tím i do oceli, ale nemám ještě oběhové chlazení na emulzi, mám tam trochu obavy o použitelnost při nižších otáčkách, zkoušel jsem ho točit na 2000ot./min. a dávat do záběru a vypadá, že má krouťáku pořád dost, ani náznak zpomalení, uvidíme na tom železisku no
.. jo ještě k tomu přiobjednej water pump jakoukoli, stačí průtok čurkem a uchladí v pohodě, mají je většinou všude, kde mají vřetena, tak za jedno poštovné
. Tady v ČR jsou ty originál čerpadla strašně drahý, tak jsem koupil na doporučení čerpadlo do karavanu (fontánkové a spol.) a už v něm nějak chrčí, tak asi pude na reklamačku, nebo nevim ...
Měj se a šťastnou ruku při koupi, pak napiš jak jsi dopadl
já mám jen verzi 1,5kW vodou chlazené napájené klasika jednofáze ze zásuvky 240V a z měniče pak lezou do vřetena tři fáze - s tím dvojitým ložiskem u kleštiny už nemají - vyprodáno, stejně jsi chtěl silnější

Měj se a šťastnou ruku při koupi, pak napiš jak jsi dopadl
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
Ahoj Pepo moc děkuji za pro mě cenné informace. Uvažuji koupit něco kolem 1,5kW s kleštinou ER 16 to by mělo stačit i ten průměr 10mm by byl dostačující pro hobby CNC. Ještě se rozhodnu podle ceny a možností. Ona ta tuhost stroje taky nebude ideální takže do tý 10 ideál. V práci máme vřeteno vzduchem chlazené 800W na malé frézce od Gravosu a lítá jako vítr a teplota v normálu. To vodní chlazení je trochu navíc a docela mám strach jak dlouho to vydrží těsnit než to nateče do vinutí. Čím méně pičusovinek tím lépe. No pátrám a zjišťuju a uvidím jak to všechno dopadne. Taky jsem ještě neobchodoval z Čínou to bude taky sranda ale mám kamaráda kterej má zkušenosti tak to snad nějak dopadne. Zatím to úplně nehoří tak uvidím. Ještě jednou moc díky Vašek
Chlapi rozhodl jsem se obědnat ještě invertor ale nějaký kvalitní který nebude problém nastavit
čili beru vřeteno 2,2kw z http://www.goodluckbuy.com/2-2kw-water- ... chine.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a potřeboval bych sladit nějaký lepší invertor k němu ... Stačí nějaká střední třída ...
Jaké používáte vy k těmto vřetenům ?
čili beru vřeteno 2,2kw z http://www.goodluckbuy.com/2-2kw-water- ... chine.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a potřeboval bych sladit nějaký lepší invertor k němu ... Stačí nějaká střední třída ...
Jaké používáte vy k těmto vřetenům ?
Mám dotaz nemátě někdo zkušenost s čínským vřetenem 2.2 nebo 1.5kw ale chlazené vzuduchem?
Viz http://www.ebay.com/itm/1-5KW-AIR-COOLE ... 43c3692b75" onclick="window.open(this.href);return false;
Plánuji to na dřevo a plasty - jde mi o to zda to tím vzduchem uchladím (někdy frézuji i 2 hodiny v kuse)...
Viz http://www.ebay.com/itm/1-5KW-AIR-COOLE ... 43c3692b75" onclick="window.open(this.href);return false;
Plánuji to na dřevo a plasty - jde mi o to zda to tím vzduchem uchladím (někdy frézuji i 2 hodiny v kuse)...
packa: díky a myslíš že se mám koukat po novém kousku uplně nebo stačí už jetý ???
garmont:myslim ze to je dimenzované na delší provoz jak 2 hodiny
Takže bych se určitě nebál toho že se to neuchladí jen musíš počítat s velkou hlučností no
oproti vodníka...
garmont:myslim ze to je dimenzované na delší provoz jak 2 hodiny

pokud máš dost financí tak kup nový a máš záruku , ale je to dost velký rozdíl za kolik se prodávají nové a starší , pokud bys chtěl jít do nového tak poptej tady jaký by to doporučily : http://www.frecon.cz/frekvencni-menice-prodej" onclick="window.open(this.href);return false;
mají dobré ceny a perfektní podpora .
mají dobré ceny a perfektní podpora .
Zdravím páni.
Mám toto vreteno 2,2. vodou chladené.
Moja otázka je ako sa dá spoľahnúť na otáčky ktoré ukazuje ten FM ktorý je k tomu dodávaný?
Chcem totiž skúsiť rezať závity ale nie som si istý či keď to sprevodujem do pomala ako my budú sedieť otáčky s posuvom. (ak to nesedí tak nemá zmysel niečo vyrábať)
A druhá vec bude stačiť prevod 2:1? či radšej 4:1? Ale tam mi už vychádza dosť veľká remenica.
Inak som veľmi spokojný s týmto vretenom. Mám ho už 3 roky a stále v pohode. 18-ku preglejku na plnú hĺbku 8mm frézou úplné v pohode F 1500. S hliníkom je trochu problém keďže mám drevenú mašinku, ale dá sa aj to.
Ďakujem
Moja otázka je ako sa dá spoľahnúť na otáčky ktoré ukazuje ten FM ktorý je k tomu dodávaný?
Chcem totiž skúsiť rezať závity ale nie som si istý či keď to sprevodujem do pomala ako my budú sedieť otáčky s posuvom. (ak to nesedí tak nemá zmysel niečo vyrábať)
A druhá vec bude stačiť prevod 2:1? či radšej 4:1? Ale tam mi už vychádza dosť veľká remenica.
Inak som veľmi spokojný s týmto vretenom. Mám ho už 3 roky a stále v pohode. 18-ku preglejku na plnú hĺbku 8mm frézou úplné v pohode F 1500. S hliníkom je trochu problém keďže mám drevenú mašinku, ale dá sa aj to.
Ďakujem
pokud chceš řezat závity tak musíš mít zavedenou zpětnou vazbu od vřetene - to znamená snímat otáčky vřetene a pak si systém dopočítává potřebný posuv , jinak převod bych viděl tak 1:10 spíš víc , tyhle vřetena na to prostě nejsou dělaná
Z principu funkce toho motoru jsou jeho otáčky jiné (zpravidla nižší pokud se motor nachází v motorickém režimu) než ty které udává frekvenční měnič. Rozdíl mezi otáčkami měniče (tedy otáčkami magnetického pole statoru) a otáčkami rotoru se nazývá "skluz". Pokud by byl skluz nulový, tak by byl nulový i moment vyvozený magnetickám polem statoru.supbodo píše:Zdravím páni.
Ďakujem
Více třeba zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Asynchronní_motor (EDIT: nevím proč nefunguje odkaz rovnou pro kliknutí

Shrnuto podtrženo platí to co ti radil Packa - Potřebuješ snímat přímo otáčky rotoru