Tak jsem zase tady, chci se optat jestli jde nějak v LCNC simulavat kávesnicí nejaký pin parportu, například třeba E-Stop na pinu 15 simulovat klávesou např Space.
Díkes a perun

Klavesový zkratky jsou natvrdo definovane a bez upravy zdojaku to moc nejde.slezak77 píše:Zdravím
Tak jsem zase tady, chci se optat jestli jde nějak v LCNC simulavat kávesnicí nejaký pin parportu, například třeba E-Stop na pinu 15 simulovat klávesou např Space.
Díkes a perun![]()
![]()
Na konkretni otázky rad odpovim, ale vysvětlovat zakladni principy fungovani LINUXCNC od zacatku a jeho HAL modulu nebo konfiguce halu se dobrovolne priznam se mi uz moc nechce. Ono to není nic složitého, ale uz mam 15 stranek soukromych zprav s podobnou tematikou a počet mailu v tisicich. Navíc kazdej potřebuje trochu něco jiného a v tom je problém. Uz sem premejslel, ze bych i sepsal nejakej jednoduchej navod jak to cely funguje, ale nikdy k tomu nedoslo i z toho duvodu, ze nevim kudy do toho.slezak77 píše:Zdravím
Chtěl bzch někoho požádat, zdali by mi nevysvětli na nějakém konkrétním příkladu to nastavení externí klávesnice, zkoušel jsem ten odkaz, ale moje ang. je mimo, a po překladu google jsem mimo ůplně, najde se někdo kdo by mi osvětlil tuto problematiku?
Vím že asi otravuji, a buduale nenajde se nějaký trpělivý ůča, docela mne Linux dostal, i s EMC oproti Mach, jsou ale místa kde opravdu tápu.
Např. jsem zkoušel i GLADEVCP, což z vytvořením tlačítek nemám problém, ale přidělit jim funkci v emc bylo už pro mne nad síly.
díky.
Na obrazovce to běží, to spustit umím, ale jak jsem to chtěl nalinkovat tak už nastal problém, teď jsem byl dva dny mimo, tak budu trénovat o víkendu, pokud nepříjde nějaké koma, právě jsem to dělal podle toho linku co jsi mi postnul, vše vpoho až na to nalinkování, hází to něco že mu chybí stoho Glade nebo tak cosi, teď z hlavy nevím.oscar píše:a to gladevcp Ti na obrazovce bezi?
nalinkovat signal je uz to nejmensi
http://gnipsel.com/linuxcnc/gladevcp/gladevcp03.html" onclick="window.open(this.href);return false;