Koncovy spinac

sechtech

24. 3. 2014, 1:04

packa píše:tak samozřejmě že okamžitě nezastaví , vždy musí ctít nějakou rampu po které brzdí , a koncáky se dávaj tak že nemůže dojít ke zničení , vhodné jsou s rolnou kde na rolnu najíždíš zboku a tudíž nevadí když ji přejedeš , další možnost jsou indukční spínače , ale taky najíždět s clonou z boku a né proti
Jěště bych doplnil z praxe u mostových jeřábů. Koncák je v podstatě řešení krizového stavu, na koncáky se najíždí maximálně při zahájení provozu pro otestování jejich funkčnosti. Během práce by se na něj nemělo nikdy najet, pokud nejde o havarijní situaci. No u jeřábů jsou nájezdové rampy pro rolny a poté pevný doraz v podobě buď gumového bloku nebo pružinového tlumiče.
No a pro naše potřeby stejně koncák představuje zastavení stroje, neboť soft(nevím jak jiné ale Mach ano) zastaví činnost a čeká na reset.
MDF CNC router
TB6560 modrá čínská deska
Mach3, SketchUp+Phlatscript plugin
modelářství, elektronika,technika
Topol

20. 4. 2014, 11:21

Nakonec jsem zatím rozhodnut pro indukcni snimace s 4mm indikaci, s rozpínacím a spinacim kontaktem. Objednal jsem z ciny, pravda je urcite ta, ze existuji i renomovanejsi vyrobci, ale také je spousta prodejcu, kteří na výrobky z Ciny daji sve logo 90proc.. Stejne je to všechno Cinska produkce, nedavno jsem si koupil stul od Bow, to same v Cine za 1/3 cenu. Nikomu to neberu, nejak se zivit musí, je to vždy na kupujicim jak se rozhodne.
Jinak jak zde někdo řekl, pouziti koncaku je pouze v krizove situaci a myslim, ze by to musela byt opravdu smula aby selhalo vic věci najednou. Zrovna u tech snimacu si nemyslim, ze jde o něco co by mělo velkou poruchovost.
Budu mit koncaky na Zetku proti, ale vyresim to tak, ze spinaci ploska protikusu ind. spinace bude pruzit, kdyby doslo k vyraznemu prejeti v dusledku vetsi akcelerace.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“