Zdravím,
zajímalo by mě, jak dělají mašiny o velikostech tady tohoto: http://www.flexicam.com/en/products/fle ... outer.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Konkretně se mě jedná to ten základ neboli uložení lineárů a ozubených hřebenů osy x.
Chvíli sem přemýšlel a dospěl sem k názoru, že se první obrobí plochy pro lineáry a hřebeny na těch jeklech ještě dřív, než je dají dohromady a potom to teprve ustavují podle nějakého ?laseru? nebo přípravku do roviny.
Jestli jsem mimo tak prosím o opravu a jestli se to tak opravdu dělá, tak poprosím o kladnou odpověď, protože si nedokážu představit na čem by obráběly tu jejich největší variantu která má přes 6 metrů až po skompletování toho základu.
Díky.
EDIT: Se dívám, že jsem se netrefil, mělo to přijít Když nebudete vědět kam...
Kdyžtak poprosím o přesun.
Jak to vyrobili?
Moderátor: sysel
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
rekl bych ze tohle je urcene na slevarenske modely
pri tehle velikosti i centimetr nic moc neznamena
ten model se vlastni vahou deformuje vic
samo ten stroj by mel chodit treba radove v milimetrech a to jde zaridit
pri tehle velikosti i centimetr nic moc neznamena
ten model se vlastni vahou deformuje vic
samo ten stroj by mel chodit treba radove v milimetrech a to jde zaridit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
kdyby ti modeláři vyrobili model o 1cm menší to bys teprve čučel, že nemáš co hlodat na odlitku. takové obecné smrštění litiny 1% které může být od 0,8% až 1,1% a ulegované ještě víc.
Od vize přes návrh po odlitek
MakerBot Z18, Předělávka SVPS2 CNC.
MakerBot Z18, Předělávka SVPS2 CNC.
Jak jako na čem by to obráběli? Frézky s pracovními zdvihy 3 - 5m (Y) a délkou až 23m (X) dělají třeba v Kuřimi. Ne, že by takový stroje měli v každý fabrice. Ale když si někdo objedná tu největší variantu, tak si to někam zadají a je to ...
Edit: myslím samosebou největší variantu toho diskutovaného stroje
Edit: myslím samosebou největší variantu toho diskutovaného stroje