Shanim CNC soustruh s pruchodem vretene 50mm nebo vic
napr SPT32
nebo SPR 63
nebo jakykoli co vyhovi parametrum
muze byt i nefunkcni, zraly pro modernizaci elektroniky
nebo plne funkcni s modernejsim systemem
CNC soustruh pruchod vr. 50mm+
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
-
honzabrett
Zdravím o jedné SPT32 vím, má modernizovaný systém, tuším SIN 802. Stál jsem u něho před cca rokem a viděl ho v běhu.
Cena byla cca 600t ale nevím už přesně. Já nakonec koupil nový menší Kovosvit a velké věci kooperujeme.
http://www.dedik-stroje.cz/product/sous ... 2cnc-1766/" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena byla cca 600t ale nevím už přesně. Já nakonec koupil nový menší Kovosvit a velké věci kooperujeme.
http://www.dedik-stroje.cz/product/sous ... 2cnc-1766/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
honzabrett
ještě mne napadlo, za by nebylo lepší koupit spíše masturna, ten je modernější a při stejných velikostech obrobku podstatně menší, o příkonu nemluvě......
-
honzabrett
Souhlasím, pokud jde o vyběhlé stroje z fabrik, I za 25.000 se nechá s Teslou a mezomatiky sehnat..........
Po modernizaci 5-7let, která je za cca 1,5 mil se dá koupit okolo 500t - dle mého nejrozumnější řešení stroj ještě není vylítaný, pokud se k němu chovali jako lidé . Měl jsem nabídky i na SPT16 za 12-16t, SPT25 kolem 25-30t, ale.... vyměnit hydraulické hlavy a nahradit duplomatikem, nebo barufaldi, je cca 250t / 1ks, jsou tam 2. Dále hydrauliku, která sežere, proudu jako průměrná vesnice a víc oleje vybrindá, nežli pošle do okruhu vyměnit za třeba moderní agregát HAWE, vzduch do FESTA, pohony a motory, aby byl spoleh řekněme siemens, a úplně nejlevnější systém SIN 802.......... už to leze do peněz. Nemluvím o broušení a vyvložkování os, šroubech, nové univerzálce, za starou vytahanou...........no a v neposlední řadě , když už člověk pustí do stroje nemalé peníze, tak je rád, když to trochu vypadá.....příjde na řadu písek a prášková lakovna, aby barvu emulze při 1. spuštění neumyla.
Tím bych nechtěl říct, že se nedá sehnat původní stroj z r. 86 ve slušném stavu, ale moc jsem jich nepotkal a pár fabrik už jsem projel
Hodně štěstí
Po modernizaci 5-7let, která je za cca 1,5 mil se dá koupit okolo 500t - dle mého nejrozumnější řešení stroj ještě není vylítaný, pokud se k němu chovali jako lidé . Měl jsem nabídky i na SPT16 za 12-16t, SPT25 kolem 25-30t, ale.... vyměnit hydraulické hlavy a nahradit duplomatikem, nebo barufaldi, je cca 250t / 1ks, jsou tam 2. Dále hydrauliku, která sežere, proudu jako průměrná vesnice a víc oleje vybrindá, nežli pošle do okruhu vyměnit za třeba moderní agregát HAWE, vzduch do FESTA, pohony a motory, aby byl spoleh řekněme siemens, a úplně nejlevnější systém SIN 802.......... už to leze do peněz. Nemluvím o broušení a vyvložkování os, šroubech, nové univerzálce, za starou vytahanou...........no a v neposlední řadě , když už člověk pustí do stroje nemalé peníze, tak je rád, když to trochu vypadá.....příjde na řadu písek a prášková lakovna, aby barvu emulze při 1. spuštění neumyla.
Tím bych nechtěl říct, že se nedá sehnat původní stroj z r. 86 ve slušném stavu, ale moc jsem jich nepotkal a pár fabrik už jsem projel
Hodně štěstí
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
par stroju jsem uz zmodernizoval a vim o co jde (jedno sptcko jsem resil asi tri roky zpet, mat. asi 100 000 prace asi 20 000 celkem tedy kompletni udelanej soustruh 145 000)
nemusi to byt prace za miliony
nikdo netvrdi ze tam zrovna musi byt sinumerik za pul mega kdyz je tu cela rada kvalitnich reseni za par tisicikorun atd...
pozadavky na tenhle konkretni kus jsou velmi rozumne
vpodstate velmi jednoduche dily s velmi volnymi tolerancemi
takze se nejaka ta nedokonalost na mechanice odpusti
vpodstate jde o nahradu za vackovy automat
nemusi to byt prace za miliony
nikdo netvrdi ze tam zrovna musi byt sinumerik za pul mega kdyz je tu cela rada kvalitnich reseni za par tisicikorun atd...
pozadavky na tenhle konkretni kus jsou velmi rozumne
vpodstate velmi jednoduche dily s velmi volnymi tolerancemi
takze se nejaka ta nedokonalost na mechanice odpusti
vpodstate jde o nahradu za vackovy automat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
honzabrett
Máš k tomu nějaké fotky z průběhu modernizace?
Rád bych se podíval.....přiučil, kdo ví?
Minimálně mne to za tyto peníze zajímá. Měnil si i motory s pohonama, hydrauliku??
Rád bych se podíval.....přiučil, kdo ví?
Minimálně mne to za tyto peníze zajímá. Měnil si i motory s pohonama, hydrauliku??
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
pouze vsechny el. pohony
hydraulika zustala
fotky z tyhle konkretni masiny asi nemam
ale delal jsem celou radu jinejch viz http://www.gskcnc.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a youtube
hydraulika zustala
fotky z tyhle konkretni masiny asi nemam
ale delal jsem celou radu jinejch viz http://www.gskcnc.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a youtube
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)